Pasieka Jakubiec

Kilka słów o producencie: Jakubiec
Gospodarstwo Pasieczne Tomasz i Józef Jakubiec jest kontynuacją rodzinnej tradycji od 1958r. Posiadają obecnie kilkuset pniową pasiekę o charakterze rozwojowym. Oferowane produkty pochodzą wyłącznie z własnych pasiek położonych w najczystszych rejonach Polski. Ule są przewożone kilkakrotnie w ciągu sezonu, co wpływa na różnorodność gatunków miodu. na każdym etapie produkcji i przygotowania miodu do sprzedaży, utrzymywana jest stał dbałość o jak najwyższą jakość produktów. Efektem ego są dojrzałe miody o niskiej zawartości wody i wysokiej aktywności enzymatycznej. Miody w większości przypadków są skrystalizowane i nie są poddawane procesowi dekrystalizacji (podgrzewaniu). Dbałość o czystość gatunkową miodów sprawia, że miody charakteryzują się dużą różnorodnością smaków i zapachów. Gospodarstwo Pasieczne Tomasz i Józef Jakubiec jest laureatem I Nagrody za „Najsmaczniejszy miód” w Kamiennej, cztery złote medale na Międzynarodowych Targach Pszczelarskich w Lublinie w latach 2002, 2003, 2005, 2006 oraz licznych nagród i wyróżnień za najlepszy produkt.

Łącznie produktów: 37

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Jest miodem wczesnowiosennym, ze względu na łagodny smak polecany dla dzieci.

Jest miodem wczesnowiosennym, ze względu na łagodny smak polecany dla dzieci.

Jest miodem wczesnowiosennym, ze względu na łagodny smak polecany dla dzieci.

Leśny miód powstał z myślą o smakoszach i poszukiwaczach aromatów. Pszczoły zaklęły w nim zapach malin i kwiatów leśnych.

Leśny miód powstał z myślą o smakoszach i poszukiwaczach aromatów. Pszczoły zaklęły w nim zapach malin i kwiatów leśnych.

Leśny miód powstał z myślą o smakoszach i poszukiwaczach aromatów. Pszczoły zaklęły w nim zapach malin i kwiatów leśnych.

Połączenie łagodności i wartości odżywczych miodu spadziowego z najprzyjemniejszym aromatem ze wszystkich polskich miodów - miodem lipowym.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód nektarowo-spadziowy, powstały po części z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej, łączy w sobie aromat kwiatów z polskich pól i lasów z łagodnością miodu spadziowego.

Połączenie jednego z najpopularniejszych miodów w naszym kraju - łagodnego miodu rzepakowego z aromatycznym, wręcz korzennym miodem gryczanym. Wykwintna kompozycja smakowo-zapachowa.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

Miód spadziowy z drzew iglastych to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Stosowany w leczeniu dróg oddechowych i stanach zapalnych organizmu.

Miód spadziowy z drzew iglastych to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Stosowany w leczeniu dróg oddechowych i stanach zapalnych organizmu

Miód spadziowy z drzew iglastych to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Stosowany w leczeniu dróg oddechowych i stanach zapalnych organizmu.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Naturalna odsklepina z plastrów miodowych.

Naturalna sucha pierzga. Pierzga, to zakonserwowany przez pszczoły pyłek kwiatowy, spożywany przez nie w okresach braku pyłku w przyrodzie czyli jesienią, późną zimą i wczesną wiosną.

Naturalna sucha pierzga. Pierzga, to zakonserwowany przez pszczoły pyłek kwiatowy, spożywany przez nie w okresach braku pyłku w przyrodzie czyli jesienią, późną zimą i wczesną wiosną.

Naturalna sucha pierzga. Pierzga, to zakonserwowany przez pszczoły pyłek kwiatowy, spożywany przez nie w okresach braku pyłku w przyrodzie czyli jesienią, późną zimą i wczesną wiosną.

Naturalna pierzga, to zakonserwowany przez pszczoły pyłek kwiatowy, spożywany przez nie w okresach braku pyłku w przyrodzie czyli jesienią, późną zimą i wczesną wiosną.

Propolis czyli kit pszczeli jest balsamiczno-żywiczną substancją zbieraną przez pszczoły robotnice z pączków i młodych pędów topoli, brzozy, świerku, kasztanowca i innych drzew liściastych i iglastych oraz roślin.

Pyłek kwiatowy obok miodu jest podstawowym pokarmem pszczół. Mądre pszczoły tworzoną z niego zapasy na okres braku pyłku w przyrodzie.

Pyłek kwiatowy obok miodu jest podstawowym pokarmem pszczół. Mądre pszczoły tworzoną z niego zapasy na okres braku pyłku w przyrodzie.

Pyłek kwiatowy obok miodu jest podstawowym pokarmem pszczół. Mądre pszczoły tworzoną z niego zapasy na okres braku pyłku w przyrodzie.

Pyłek kwiatowy obok miodu jest podstawowym pokarmem pszczół. Mądre pszczoły tworzoną z niego zapasy na okres braku pyłku w przyrodzie.



Góra