Zestaw: Miód Manuka MGO™ 400+ 500g Manuka Health + Miód Grecki Wrzosowy 950g Melidoron

MANH__PAK_3

Bądź pierwszy, napisz opinię!

306,90 zł 321,90 zł

Zyskujesz 306 pkt [?]

Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO 400+, to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny. Certyfikat MGO 400+ jest gwarancją bardzo wysokiego stężenia methylglyoxalu: co najmniej 400 mg/kg. Substancja ta występuje w istotnym stężeniu tylko w niektórych miodach Manuka. Jak wykazały niezależne badania, methylglyoxal jest wyłącznym źródłem trwałych właściwości charakterystycznych dla miodów Manuka.

Miód Manuka MGO jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana przez Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech. Badania naukowca wykazały, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

  manuka2_graf.png   manuka3_graf.png
Miód Manuka Health jest pozyskiwany z najczystszych, często trudno dostępnych
obszarów Nowej Zelandii.
  Pszczelarze są artystami w swoim fachu,
często pracują w Manuka Health
przez całą karierę.
  Każda partia produktów przechodzi proces
testów MGO. Manuka Health śledzi proces
produkcji od ula do słoika.

 

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.

W zestawie:


Grecki miód Wrzosowy 950g Melidoron z RABATEM -20%


Miód Wrzosowy to produkt o dużej wartości odżywczej, dzięki czemu doskonale nadaje się do stymulacji naszego organizmu. Ma charakterystyczny pełny smak gorzkiego cukierka i zawiera w sobie wszystkie intensywne ziemiste zapachy kwiatów wrzosu. Jej specjalny czerwono-brązowy kolor po zbyt szybkiej krystalizacji (1-3 miesiące po zbiorze) zmienia się w cudowny karmelowy kolor. Miód wrzosowy należy do elity greckich miodów i jest szczególnie preferowany przez wymagających konsumentów. Skosztuj tego wyjątkowego miodu i poznaj grecką naturę!

parametry_melidoron_jod%C5%82owy.png parametry_melidoron_jod%C5%82owy.png parametry_melidoron_jod%C5%82owy.png


Miód wrzosowy powstaje z wrzosu jesiennego, który jest znany jako „sousoura” - (Erica verticillata) i jest niezwykle stymulujący dla pszczół. Pomyślne kwitnienie jest równoznaczne z drugą wiosną uli! Miód wrzosowy Pasieki Melidoron jest zbierany z wąwozów i zielonych zboczy góry Parnon (Arkadia) w południowo-wschodnim Peloponezie na wysokości od 200 do 800 m od początku października do końca listopada. Produkcja jest oczywiście nieprzewidywalna, ponieważ zależy od warunków pogodowych. Obszar góry Parnon i wąwóz Leonidio (klasztor Elona), gdzie zbierany jest miód, są częścią sieci Natura 2000. Jest to sieć Ekologiczna obejmująca siedliska przyrodnicze i siedliska gatunków ważnych z punktu widzenia środowiska naturalnego I całej europy.

Po zebraniu miód jest starannie przygotowywany i rozlewany do szklanych słoików bezpośrednio w siedzibie Pasieki Melindron. Cały proces, od momentów zbioru nie przekracza jednego miesiąca. Następnie miód jest przechowywany w ciemnym, suchym miejscu w niskiej temperaturze, gotowy do spożycia. Niezrównana grecka natura w połączeniu z troską i pracowitością rodziny Fasilis zapewnia produkty doskonałej jakości.


Przechowywać w chłodnym, suchym, ciemnym i bezwonnym miejscu, w temperaturze pokojowej. Miód Wrzosowy ulega szybkiej krystalizacji. Krystalizacja miodu to naturalny proces, który zależy wyłącznie od pochodzenia roślinnego.

Informacje dodatkowe:

    Kategoria: Miody Nektarowe
    Barwa: Ciemno czerwony
    Smak: Wyjątkowy i unikatowy, słodki i jednocześnie lekko gorzki
    Zapach: Aromatyczny
    Czas krystalizacji: 1-3 miesiące.
    Czas zbiorów: październik - listopad
    Region: Południowo-wschodni Peloponez

100% miód naturalny.

Manuka Health jest pionierem w tworzeniu i propagowaniu szerokiej gamy produktów naturalnych, o unikalnych właściwościach związków bioaktywnych, występujących w przyrodzie tylko w rodzimej, Nowozelandzkiej florze. Współpracuje z czołowymi ośrodkami naukowo-badawczymi w Japonii, USA, Wielkiej Brytanii, Niemczech, Austrii i Nowej Zelandii w zakresie potwierdzenia skuteczności działania swoich produktów, w tym: MGO ™ Manuka Honey, BIO30 ™ Propolis, żywności funkcjonalnej, suplementów diety oraz Miodu Manuka MGO ™ pod kątem leczenia ran i pielęgnacji skóry. Manuka Health jako pierwsza na świecie opracowała i ustaliła dokładny, naukowy system certyfikacji dla miodów Manuka, bazującego na stężeniu jego związków bioaktywnych. Powstały w ten sposób system certyfikacji jest wynikiem badań i testów przeprowadzonych w Instytucie Chemii Żywności na Politechnice Drezdeńskiej w Niemczech pod kierownictwem profesora Thomasa Henle.

Profesor Henle i jego ekipa byli pierwszymi, którzy udowodnili i udokumentowali, że ​​za właściwości Miodu Manuka odpowiedzialny jest w głównej mierze aktywny składnik miodu, którym jest methylglyoxal (MGO), a jego tzw. „aktywność trwała” nie wynika z nadtlenku wodoru i jego ilościowej zawartości w miodzie.

Nowozelandzka fauna i flora ewoluowała w całkowitej izolacji przez ponad 80 milionów lat, w rezultacie czego, osiągnęły najwyższe poziomy naturalnych bioaktywnych związków, których nie znajdziemy nigdzie indziej na świecie. Dlatego też dla zachowania ich naturalnych właściwości, nad którymi przyroda pracowała tyle lat, podczas procesu przetwarzania miodu, nie korzysta się z chemii przemysłowej, która mogła by ten efekt zaprzepaścić. Zarówno miody, jak i pozostałe produkty, spełniają rygorystyczne normy jakości i bezpieczeństwa, dla zapewnienia i utrzymania stałego poziomu związków bioaktywnych.

Cała firma – od biur, aż po magazyny, korzysta ze specjalnie skonstruowanego na potrzeby firmy, zamkniętego systemu wodnego, który zapewnia pełny recykling wody. Polityka firmy wyklucza także używanie jakikolwiek chemicznych środków czystości wewnątrz zakładu i na zewnątrz, w jego najbliższym sąsiedztwie.

Manuka Health jest mocno zaangażowana w najbardziej zaawansowane praktyki biznesowe, dążące do zminimalizowania negatywnego wpływu na środowisko naturalne.
Czas wysyłki 24 godziny

Napisz opinię

Zestaw: Miód Manuka MGO™ 400+ 500g Manuka Health + Miód Grecki Wrzosowy 950g Melidoron

Zestaw: Miód Manuka MGO™ 400+ 500g Manuka Health + Miód Grecki Wrzosowy 950g Melidoron

Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO 400+, to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny....

Zawartość pakietu

Taniej 58,00 zł

1 x
(4)
230,00 zł 288,00 zł

Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO 400+, to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny. Certyfikat MGO 400+ jest gwarancją bardzo wysokiego stężenia methylglyoxalu.

1 x
(1)
91,90 zł

Miód Wrzosowy to produkt o dużej wartości odżywczej, dzięki czemu doskonale nadaje się do stymulacji naszego organizmu. Ma charakterystyczny pełny smak gorzkiego cukierka i zawiera w sobie wszystkie intensywne ziemiste zapachy kwiatów wrzosu.

Produkty powiązane

Góra