Miód fasolowy 400g Jakubiec

P.JAKU_067

Bądź pierwszy, napisz opinię!

21,90 zł

Zyskujesz 21 pkt [?]

Miód fasolowy, to miód który nie należy do zbyt popularnych i znanych w naszym kraju, a wielka szkoda. Jego cechą charakterystyczną jest smak - smak nie do podrobienia. Niezbyt słodki, z nutą kwasowości w drugim tle, ale nie tak wyraźną jak ma to miejsce w przypadku miodu nawłociowego lub miodu faceliowego. Również słodycz nie jest tak wyraźna i dominująca. Smakuje tak, jak pachnie kwiat fasoli z odmiany „Piękny Jaś', z której pochodzi nektar pozyskany do produkcji tego miodu. Barwa patoki jasno-bursztynowa, mętna, szybko krystalizuje, krupiec początkowo zbliżony do lekko 'przypalonego kremu', w późniejszym czasie zbliżona do jasnego kremu, podobna do miodu rzepakowego.

Producent:

Dowiedz się więcej:

100% miód naturalny

Gospodarstwo Pasieczne Tomasz i Józef Jakubiec jest kontynuacją rodzinnej tradycji od 1958r. Posiadają obecnie kilkuset pniową pasiekę o charakterze rozwojowym. Oferowane produkty pochodzą wyłącznie z własnych pasiek położonych w najczystszych rejonach Polski. Ule są przewożone kilkakrotnie w ciągu sezonu, co wpływa na różnorodność gatunków miodu. na każdym etapie produkcji i przygotowania miodu do sprzedaży, utrzymywana jest stał dbałość o jak najwyższą jakość produktów. Efektem ego są dojrzałe miody o niskiej zawartości wody i wysokiej aktywności enzymatycznej. Miody w większości przypadków są skrystalizowane i nie są poddawane procesowi dekrystalizacji (podgrzewaniu). Dbałość o czystość gatunkową miodów sprawia, że miody charakteryzują się dużą różnorodnością smaków i zapachów. Gospodarstwo Pasieczne Tomasz i Józef Jakubiec jest laureatem I Nagrody za „Najsmaczniejszy miód” w Kamiennej, cztery złote medale na Międzynarodowych Targach Pszczelarskich w Lublinie w latach 2002, 2003, 2005, 2006 oraz licznych nagród i wyróżnień za najlepszy produkt.

Pasieka Jakubiec – polskie miody od 1958 roku

W Świecie Miodów nie brakuje produktów pszczelich z całego świata, lecz jesteśmy najbardziej dumni ze współpracy z lokalnymi pasiekami. Prawdziwy miód pochodzi z pasieki, a nie z laboratorium i wytwarzany jest z szacunkiem dla pszczół. Z dumą przedstawiamy miody z pasieki Jakubiec, które stanowią dużą część naszej oferty miodów polskich. Gospodarstwo Pasieczne Tomasz i Józef Jakubiec zostało założone w 1958 roku i do dziś pozostaje rodzinną pasieką wędrowną. Ideą pasieki wędrownej jest możliwość corocznej zmiany obszaru, z którego pozyskiwany jest pożytek. Ule w pasiece wędrownej mogą być rozlokowane w kilku różnych lokalizacjach oddalonych od siebie nawet o kilkadziesiąt kilometrów.

Miody od A do W, czyli pełna paleta produktów pszczelich

W ofercie pasieki znajdują się zarówno popularne, jak i unikalne miody. Pasieka Jakubiec dba o różnorodność gatunkową swoich miodów, przewożąc ule kilka razy w ciągu sezonu. W ten sposób od lat pozyskuje wysokiej jakości miody akacjowe, gryczane, klonowe, leśne, lipowe, spadziowe, rzepakowe, wielokwiatowe i wrzosowe. W ofercie pasieki nie brak również pysznych i aromatycznych połączeń, takich jak miody lipowo-spadziowe, nektarowo-spadziowe czy nawłociowo-gryczane. Oprócz samych miodów pasieka Jakubiec wytwarza też inne produkty pszczele, w tym odsklepiny z miodem do żucia, pierzgę całą suchą, pierzgę mieloną w miodzie, propolis w miodzie i pyłek kwiatowy.

Naturalnie, że z Polski!

Pasieka Jakubiec dba o najwyższą jakość swoich produktów pszczelich, skrupulatnie kontrolując każdy etap produkcji. Efektem starań są dojrzałe miody o wysokiej aktywności enzymatycznej i niskiej zawartości wody. Miody ulegają naturalnej krystalizacji i proces ten nie jest odwracany przez producenta wskutek podgrzewania. W trosce o czystość gatunkową miody z Gospodarstwa Pasiecznego wyróżniają się cechami charakterystycznymi dla poszczególnych odmian. Produkty pszczele z pasieki Jakubiec były wielokrotnie nagradzane i wyróżniane, a do najważniejszych nagród należą: złoty medal w kategorii „Najsmaczniejszy Miód” w Kamiennej oraz 4 złote medale na Międzynarodowych Targach Pszczelarskich w Lublinie w latach 2002, 2003, 2005 i 2006.

Czas wysyłki 24 godziny
Barwa miodu Jasnożółta
Konsystencja miodu Płynna (Patoka)
Smak miodu Delikatny kwaskowy
Czas krystalizacji miodu Krótki (4-6 mies.)
Kraj pochodzenia miodów Polska
Region zbiorów miodu Małopolska
Czas zbiorów miodu Lato
Gramatura miodu Mała (100 - 500g)
Miody Surowe RAW Nie
Rok zbiorów 2020

Napisz opinię

Miód fasolowy 400g Jakubiec

Miód fasolowy 400g Jakubiec

Miód fasolowy, to miód który nie należy do zbyt popularnych i znanych w naszym kraju, a wielka szkoda. Jego cechą charakterystyczną jest smak - smak nie do...

Produkty powiązane

Góra