Infolinia
663 11 11 22
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 329,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Data Dostępność:
Miód fasolowy, to miód który nie należy do zbyt popularnych i znanych w naszym kraju, a wielka szkoda. Jego cechą charakterystyczną jest smak - smak nie do podrobienia. Niezbyt słodki, z nutą kwasowości w drugim tle, ale nie tak wyraźną jak ma to miejsce w przypadku miodu nawłociowego lub miodu faceliowego. Również słodycz nie jest tak wyraźna i dominująca. Smakuje tak, jak pachnie kwiat fasoli z odmiany „Piękny Jaś', z której pochodzi nektar pozyskany do produkcji tego miodu. Barwa patoki jasno-bursztynowa, mętna, szybko krystalizuje, krupiec początkowo zbliżony do lekko 'przypalonego kremu', w późniejszym czasie zbliżona do jasnego kremu, podobna do miodu rzepakowego.
100% miód naturalny
Gospodarstwo Pasieczne Tomasz i Józef Jakubiec jest kontynuacją rodzinnej tradycji od 1958r. Posiadają obecnie kilkuset pniową pasiekę o charakterze rozwojowym. Oferowane produkty pochodzą wyłącznie z własnych pasiek położonych w najczystszych rejonach Polski. Ule są przewożone kilkakrotnie w ciągu sezonu, co wpływa na różnorodność gatunków miodu. na każdym etapie produkcji i przygotowania miodu do sprzedaży, utrzymywana jest stał dbałość o jak najwyższą jakość produktów. Efektem ego są dojrzałe miody o niskiej zawartości wody i wysokiej aktywności enzymatycznej. Miody w większości przypadków są skrystalizowane i nie są poddawane procesowi dekrystalizacji (podgrzewaniu). Dbałość o czystość gatunkową miodów sprawia, że miody charakteryzują się dużą różnorodnością smaków i zapachów. Gospodarstwo Pasieczne Tomasz i Józef Jakubiec jest laureatem I Nagrody za „Najsmaczniejszy miód” w Kamiennej, cztery złote medale na Międzynarodowych Targach Pszczelarskich w Lublinie w latach 2002, 2003, 2005, 2006 oraz licznych nagród i wyróżnień za najlepszy produkt.
W Świecie Miodów nie brakuje produktów pszczelich z całego świata, lecz jesteśmy najbardziej dumni ze współpracy z lokalnymi pasiekami. Prawdziwy miód pochodzi z pasieki, a nie z laboratorium i wytwarzany jest z szacunkiem dla pszczół. Z dumą przedstawiamy miody z pasieki Jakubiec, które stanowią dużą część naszej oferty miodów polskich. Gospodarstwo Pasieczne Tomasz i Józef Jakubiec zostało założone w 1958 roku i do dziś pozostaje rodzinną pasieką wędrowną. Ideą pasieki wędrownej jest możliwość corocznej zmiany obszaru, z którego pozyskiwany jest pożytek. Ule w pasiece wędrownej mogą być rozlokowane w kilku różnych lokalizacjach oddalonych od siebie nawet o kilkadziesiąt kilometrów.
W ofercie pasieki znajdują się zarówno popularne, jak i unikalne miody. Pasieka Jakubiec dba o różnorodność gatunkową swoich miodów, przewożąc ule kilka razy w ciągu sezonu. W ten sposób od lat pozyskuje wysokiej jakości miody akacjowe, gryczane, klonowe, leśne, lipowe, spadziowe, rzepakowe, wielokwiatowe i wrzosowe. W ofercie pasieki nie brak również pysznych i aromatycznych połączeń, takich jak miody lipowo-spadziowe, nektarowo-spadziowe czy nawłociowo-gryczane. Oprócz samych miodów pasieka Jakubiec wytwarza też inne produkty pszczele, w tym odsklepiny z miodem do żucia, pierzgę całą suchą, pierzgę mieloną w miodzie, propolis w miodzie i pyłek kwiatowy.
Pasieka Jakubiec dba o najwyższą jakość swoich produktów pszczelich, skrupulatnie kontrolując każdy etap produkcji. Efektem starań są dojrzałe miody o wysokiej aktywności enzymatycznej i niskiej zawartości wody. Miody ulegają naturalnej krystalizacji i proces ten nie jest odwracany przez producenta wskutek podgrzewania. W trosce o czystość gatunkową miody z Gospodarstwa Pasiecznego wyróżniają się cechami charakterystycznymi dla poszczególnych odmian. Produkty pszczele z pasieki Jakubiec były wielokrotnie nagradzane i wyróżniane, a do najważniejszych nagród należą: złoty medal w kategorii „Najsmaczniejszy Miód” w Kamiennej oraz 4 złote medale na Międzynarodowych Targach Pszczelarskich w Lublinie w latach 2002, 2003, 2005 i 2006.
Czas wysyłki | 24 godziny |
Barwa miodu | Jasnożółta |
Konsystencja miodu | Płynna (Patoka) |
Smak miodu | Delikatny kwaskowy |
Czas krystalizacji miodu | Krótki (4-6 mies.) |
Kraj pochodzenia miodów | Polska |
Region zbiorów miodu | Małopolska |
Czas zbiorów miodu | Lato |
Gramatura miodu | Mała (100 - 500g) |
Miody Surowe RAW | Nie |
Rok zbiorów | 2020 |
ktos xd
dobry miod
Liczyłem na więcej
W sumie dobry miód ale porównując z tymiankowym czy lipowym nie zwala z nóg.
Produkty powiązane
Regenerująca mieszanka miodu, mleczka pszczelego (0,5%), pyłku kwiatowego (10%), propolisu (0,5%).
Zdecydowany i aromatyczny, najwyższa kwasowość ogólna pośród europejskich miodów nektarowych sprawia, iż miód ten subiektywnie wydaje się być mniej słodki i wyraźnie kwaskowy.
Zdecydowany i aromatyczny, najwyższa kwasowość ogólna pośród europejskich miodów nektarowych sprawia, iż miód ten subiektywnie wydaje się być mniej słodki i wyraźnie kwaskowy.
Propolis czyli kit pszczeli jest balsamiczno-żywiczną substancją zbieraną przez pszczoły robotnice z pączków i młodych pędów topoli, brzozy, świerku, kasztanowca i innych drzew liściastych i iglastych oraz roślin.
Miód z wierzby i mniszka, prosto z Masłowskiego pasma Gór Świętokrzyskich.
Propolis czyli kit pszczeli jest balsamiczno-żywiczną substancją zbieraną przez pszczoły robotnice z pączków i młodych pędów topoli, brzozy, świerku, kasztanowca i innych drzew liściastych i iglastych oraz roślin.
Miód z dodatkiem pyłku kwiatowego stanowi doskonałe i zbilansowane połączenie wielu potrzebnych naszemu organizmowi elementów. Dedykowany zwłaszcza głównie osobom pracującym w warunkach silnego stresu, ale także wykonujących ciężką pracę fizyczną.
Miód balsamiczny klasyczny charakteryzuje się ostrzejszym słodko-kwaskowym smakiem z delikatną przyprawową nutką. Miód balsamiczny stosuje się podobnie jak ketchup czy musztardę. Doskonały do mocnych w smaku serów i dobrego wina.
Niezbyt słodki, z nutą kwasowości w drugim tle, ale nie tak wyraźną jak ma to miejsce w przypadku miodu nawłociowego lub miodu faceliowego. Również słodycz nie jest tak wyraźna i dominująca.
Niezbyt słodki, z nutą kwasowości w drugim tle, ale nie tak wyraźną jak ma to miejsce w przypadku miodu nawłociowego lub miodu faceliowego. Również słodycz nie jest tak wyraźna i dominująca.
Niezwykła kombinacja leśnej maliny z propolisem, tartym imbirem i kurkumą. Niezastąpiona na jesienną słotę i zimową pluchę.
Miód z wierzby i mniszka, prosto z Masłowskiego pasma Gór Świętokrzyskich.