Taniej -15%

Pierzga mielona w miodzie 350g Jakubiec

Pierzga mielona w miodzie 20% 370g Jakubiec

P.JAKU_027

Bądź pierwszy, napisz opinię!

38,17 zł 44,90 zł

Zyskujesz 38 pkt [?]

Naturalna pierzga, to zakonserwowany pyłek kwiatowy, spożywany przez pszczoły w okresach braku pyłku w przyrodzie czyli jesienią, późną zimą i wczesną wiosną. Pierzga powstaje w wyniku dodania do pyłku kwiatowego śliny i enzymów pszczelich, a następnie po dostarczeniu do ula 'zakiszeniu' w otworach węzy (pszczelich plastrów). Mówiąc wprost, pierzga jest 'pszczelą kiszonką' - zapasem na zimowe miesiące. W przeciwieństwie do pyłku kwiatowego pierzga jest dużo bardziej wartościowym składnikiem spożywczym dla pszczół niż sam pyłek, ze względu na bogatszy skład chemiczny i lepszą przyswajalność. Zastosowanie pierzgi jest analogiczne jak pyłku.
Pierzga z pasiek od rodziny Jakubiec jest zmielona i w stężeniu 20% wymieszana z miodem wielokwiatowym. Taka proporcja jest optymalna ze względu na użyteczność produktu. Większe stężenie mielonej pierzgi sprawia, że całość skawala się i staje się twarda jak skała, przez co bardzo ciężko jest ją wybrać ze słoika.

20% pierzga, 80% miód wielokwiatowy

Gospodarstwo Pasieczne Tomasz i Józef Jakubiec jest kontynuacją rodzinnej tradycji od 1958r. Posiadają obecnie kilkuset pniową pasiekę o charakterze rozwojowym. Oferowane produkty pochodzą wyłącznie z własnych pasiek położonych w najczystszych rejonach Polski. Ule są przewożone kilkakrotnie w ciągu sezonu, co wpływa na różnorodność gatunków miodu. na każdym etapie produkcji i przygotowania miodu do sprzedaży, utrzymywana jest stał dbałość o jak najwyższą jakość produktów. Efektem ego są dojrzałe miody o niskiej zawartości wody i wysokiej aktywności enzymatycznej. Miody w większości przypadków są skrystalizowane i nie są poddawane procesowi dekrystalizacji (podgrzewaniu). Dbałość o czystość gatunkową miodów sprawia, że miody charakteryzują się dużą różnorodnością smaków i zapachów. Gospodarstwo Pasieczne Tomasz i Józef Jakubiec jest laureatem I Nagrody za „Najsmaczniejszy miód” w Kamiennej, cztery złote medale na Międzynarodowych Targach Pszczelarskich w Lublinie w latach 2002, 2003, 2005, 2006 oraz licznych nagród i wyróżnień za najlepszy produkt.

Pasieka Jakubiec – polskie miody od 1958 roku

W Świecie Miodów nie brakuje produktów pszczelich z całego świata, lecz jesteśmy najbardziej dumni ze współpracy z lokalnymi pasiekami. Prawdziwy miód pochodzi z pasieki, a nie z laboratorium i wytwarzany jest z szacunkiem dla pszczół. Z dumą przedstawiamy miody z pasieki Jakubiec, które stanowią dużą część naszej oferty miodów polskich. Gospodarstwo Pasieczne Tomasz i Józef Jakubiec zostało założone w 1958 roku i do dziś pozostaje rodzinną pasieką wędrowną. Ideą pasieki wędrownej jest możliwość corocznej zmiany obszaru, z którego pozyskiwany jest pożytek. Ule w pasiece wędrownej mogą być rozlokowane w kilku różnych lokalizacjach oddalonych od siebie nawet o kilkadziesiąt kilometrów.

Miody od A do W, czyli pełna paleta produktów pszczelich

W ofercie pasieki znajdują się zarówno popularne, jak i unikalne miody. Pasieka Jakubiec dba o różnorodność gatunkową swoich miodów, przewożąc ule kilka razy w ciągu sezonu. W ten sposób od lat pozyskuje wysokiej jakości miody akacjowe, gryczane, klonowe, leśne, lipowe, spadziowe, rzepakowe, wielokwiatowe i wrzosowe. W ofercie pasieki nie brak również pysznych i aromatycznych połączeń, takich jak miody lipowo-spadziowe, nektarowo-spadziowe czy nawłociowo-gryczane. Oprócz samych miodów pasieka Jakubiec wytwarza też inne produkty pszczele, w tym odsklepiny z miodem do żucia, pierzgę całą suchą, pierzgę mieloną w miodzie, propolis w miodzie i pyłek kwiatowy.

Naturalnie, że z Polski!

Pasieka Jakubiec dba o najwyższą jakość swoich produktów pszczelich, skrupulatnie kontrolując każdy etap produkcji. Efektem starań są dojrzałe miody o wysokiej aktywności enzymatycznej i niskiej zawartości wody. Miody ulegają naturalnej krystalizacji i proces ten nie jest odwracany przez producenta wskutek podgrzewania. W trosce o czystość gatunkową miody z Gospodarstwa Pasiecznego wyróżniają się cechami charakterystycznymi dla poszczególnych odmian. Produkty pszczele z pasieki Jakubiec były wielokrotnie nagradzane i wyróżniane, a do najważniejszych nagród należą: złoty medal w kategorii „Najsmaczniejszy Miód” w Kamiennej oraz 4 złote medale na Międzynarodowych Targach Pszczelarskich w Lublinie w latach 2002, 2003, 2005 i 2006.

Czas wysyłki 24 godziny
Promocje BF15

Napisz opinię

Pierzga mielona w miodzie 20% 370g Jakubiec

Pierzga mielona w miodzie 20% 370g Jakubiec

Naturalna pierzga, to zakonserwowany pyłek kwiatowy, spożywany przez pszczoły w okresach braku pyłku w przyrodzie czyli jesienią, późną zimą i wczesną wiosną....

Produkty powiązane

Góra