Darmowa dostawa: brakuje Ci 349,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 349,00 złDOSTAWA GRATIS!
Data Dostępność:
Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO 250+ w 1kg słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250mg/kg (MGO 250+). Występujące tylko w niektórych miodach Manuka wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem ich unikatowych właściwości: wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego, posiada dobroczynne działanie dla układu odpornościowego i jest również pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry.
Miód Manuka MGO jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana przez Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech. Badania naukowca wykazały, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30mg/kg do ponad 800mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10mg/kg, średnio 3,1mg/kg.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Producent:
Dowiedz się więcej:
100% miód manuka
Czas wysyłki | 24 godziny |
Sprawdzony miód
Szybka realizacja - polecam
Produkty powiązane
Zestaw dwóch Miodów Manuka 400+ 500g, dla osób nastawionych na długofalowe stosowanie miodu w codziennej diecie.
Ekonomiczny zestaw Miodów Manuka o najwyższym stężeniu MGO 550+, polecany przy długofalowej kuracji.
Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO 400+, to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny. Certyfikat MGO 400+ jest gwarancją bardzo wysokiego stężenia methylglyoxalu.
Miód Manuka MGO 550+ 250g, to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy i najmocniejszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu (MGO) na poziomie 550+ mg/kg.
Miód Manuka MGO 550+ 500g, to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy i najmocniejszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu (MGO) na poziomie 550+ mg/kg.
Ekonomiczny zestaw Miodów Manuka o najwyższym stężeniu MGO 550+, polecany przy długofalowej kuracji.
Zestaw trzech Miodów Manuka 400+ 500g, dla osób nastawionych na długofalowe stosowanie miodu w codziennej diecie.
Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO 400+ 250g, to jeden z najczęściej kupowanych produktów. Najkorzystniejsza relacja stężenia methylglyoxalu (MGO) do ceny, w małym słoiku. Bardzo wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg (MGO 400+).
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+, Propolisem i witaminą C, to połączenie dwóch unikatowych, naturalnych składników pochodzących z jednego z najczystszych na świecie regionów jakim jest Nowa Zelandia. Użyty do produkcji cukierków Miód Manuka MGO™ 400+ cechuje się wysoką zawartością methylglyoxalu – co najmniej 400 mg/kg miodu.
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ i witaminą C, to połączenie dwóch unikatowych, naturalnych składników pochodzących z jednego z najczystszych na świecie regionów jakim jest Nowa Zelandia. Użyty do produkcji cukierków Miód Manuka MGO™ 400+ cechuje się wysoką zawartością methylglyoxalu – co najmniej 400 mg/kg miodu.
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ i witaminą C, to połączenie dwóch unikatowych, naturalnych składników pochodzących z jednego z najczystszych na świecie regionów jakim jest Nowa Zelandia. Użyty do produkcji cukierków Miód Manuka MGO™ 400+ cechuje się wysoką zawartością methylglyoxalu – co najmniej 400 mg/kg miodu.
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+, Propolisem i witaminą C, to połączenie dwóch unikatowych, naturalnych składników pochodzących z jednego z najczystszych na świecie regionów jakim jest Nowa Zelandia. Użyty do produkcji cukierków Miód Manuka MGO™ 400+ cechuje się wysoką zawartością methylglyoxalu – co najmniej 400 mg/kg miodu.
Małe, 250 gramowe opakowanie nowozelandzkiego Miodu Manuka MGO™ 250+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera wysokie stężenie (250 mg/kg) methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla Miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka.
Miód Manuka MGO™ 400+ i Propolis BIO30™ pochodzą z Nowej Zelandii, kraju o najwyższej czystości ekologicznej. Spray doustny z Miodem Manuka MGO™ 400+ i Propolisem BIO30™, suplement diety
Najmniejsze, 250 gramowe, opakowanie Miodu Manuka MGO™ 100+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera co najmniej 100 mg methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla Miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka.
Najmniejsze, 50 gramowe, opakowanie Miodu Manuka MGO™ 100+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera co najmniej 100 mg methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla Miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka.
Półkilogramowe opakowanie miodu Manuka MGO™ 100+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera co najmniej 100 mg methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka.
Duże, 500 gramowe opakowanie Miodu Manuka MGO™ 30+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera minimalne stężenie methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla Miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka.
Największe, kilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO™ 30+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera minimalne stężenie methylglyoxalu - składnika występującego naturalnie tylko w niektórych miodach Manuka, odpowiadającego za ich cenne właściwości.