Miód Manuka MGO™ 30+ Nektarowy 1kg Manuka Health

PROPH_MM301KG

Bądź pierwszy, napisz opinię!

186,19 zł

Zyskujesz 186 pkt [?]

    Charakterystyka

    Miód manuka zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

    Etykieta
    MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 30+

    Wartości odżywcze

    Zawartość w 100g

    Wartość energetyczna

    335 kcal

    Tłuszcze

    0 g

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    0 g

    Węglowodany

    82.1 g

    w tym cukry

    82.1 g

    Białko

    0 g

    Sól

    0,03

    Informacje alergiczne: Miodu naturalnego nie powinny spożywać osoby uczulone na produkty pszczele.

    Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 30+
    Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

    Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.

    Masa netto: 1 kg

    Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia

    Kraj produkcji: Nowa Zelandia

    Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022

    Producent:

    miód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%

    Manuka Health jest pionierem w tworzeniu i propagowaniu szerokiej gamy produktów naturalnych, o unikalnych właściwościach związków bioaktywnych, występujących w przyrodzie tylko w rodzimej, Nowozelandzkiej florze. Współpracuje z czołowymi ośrodkami naukowo-badawczymi w Japonii, USA, Wielkiej Brytanii, Niemczech, Austrii i Nowej Zelandii w zakresie potwierdzenia skuteczności działania swoich produktów, w tym: MGO ™ Manuka Honey, BIO30 ™ Propolis, żywności funkcjonalnej, suplementów diety oraz Miodu Manuka MGO ™ pod kątem leczenia ran i pielęgnacji skóry. Manuka Health jako pierwsza na świecie opracowała i ustaliła dokładny, naukowy system certyfikacji dla miodów Manuka, bazującego na stężeniu jego związków bioaktywnych. Powstały w ten sposób system certyfikacji jest wynikiem badań i testów przeprowadzonych w Instytucie Chemii Żywności na Politechnice Drezdeńskiej w Niemczech pod kierownictwem profesora Thomasa Henle.

    Profesor Henle i jego ekipa byli pierwszymi, którzy udowodnili i udokumentowali, że ​​za właściwości Miodu Manuka odpowiedzialny jest w głównej mierze aktywny składnik miodu, którym jest methylglyoxal (MGO), a jego tzw. „aktywność trwała” nie wynika z nadtlenku wodoru i jego ilościowej zawartości w miodzie.

    Nowozelandzka fauna i flora ewoluowała w całkowitej izolacji przez ponad 80 milionów lat, w rezultacie czego, osiągnęły najwyższe poziomy naturalnych bioaktywnych związków, których nie znajdziemy nigdzie indziej na świecie. Dlatego też dla zachowania ich naturalnych właściwości, nad którymi przyroda pracowała tyle lat, podczas procesu przetwarzania miodu, nie korzysta się z chemii przemysłowej, która mogła by ten efekt zaprzepaścić. Zarówno miody, jak i pozostałe produkty, spełniają rygorystyczne normy jakości i bezpieczeństwa, dla zapewnienia i utrzymania stałego poziomu związków bioaktywnych.

    Cała firma – od biur, aż po magazyny, korzysta ze specjalnie skonstruowanego na potrzeby firmy, zamkniętego systemu wodnego, który zapewnia pełny recykling wody. Polityka firmy wyklucza także używanie jakikolwiek chemicznych środków czystości wewnątrz zakładu i na zewnątrz, w jego najbliższym sąsiedztwie.

    Manuka Health jest mocno zaangażowana w najbardziej zaawansowane praktyki biznesowe, dążące do zminimalizowania negatywnego wpływu na środowisko naturalne.
    Czas wysyłki2-3 dni

    Napisz opinię

    Miód Manuka MGO™ 30+ Nektarowy 1kg Manuka Health

    Miód Manuka MGO™ 30+ Nektarowy 1kg Manuka Health

    CharakterystykaMiód manuka zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach...

    Produkty powiązane

    Góra