Infolinia
663 11 11 22
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 329,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Minimalna ilość: 1 szt. lub wielokrotność tej liczby
Data Dostępność:
Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO 400+, to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny. Certyfikat MGO 400+ jest gwarancją bardzo wysokiego stężenia methylglyoxalu: co najmniej 400 mg/kg. Substancja ta występuje w istotnym stężeniu tylko w niektórych miodach Manuka. Jak wykazały niezależne badania, methylglyoxal jest wyłącznym źródłem trwałych właściwości charakterystycznych dla miodów Manuka.
Miód Manuka MGO jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana przez Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech. Badania naukowca wykazały, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
![]() |
![]() |
![]() |
||
Miód Manuka Health jest pozyskiwany z najczystszych, często trudno dostępnych obszarów Nowej Zelandii. |
Pszczelarze są artystami w swoim fachu, często pracują w Manuka Health przez całą karierę. |
Każda partia produktów przechodzi proces testów MGO. Manuka Health śledzi proces produkcji od ula do słoika. |
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
W zestawie:
Wiosenny miód pomarańczowy pochodzi głównie z kwiatów pomarańczy z drzew pomarańczowych, ale zazwyczaj zawiera również pyłki innych gatunków cytrusów. Zazwyczaj jasny i łagodny w smaku, ze świeżym zapachem i lekkim cytrusowym smakiem. Doskonale smakuje upieczony w bakławie lub polany na maślanym francuskim toście. Wypróbuj miód z kwiatów pomarańczy jako dip do świeżych fig, truskawek i melona. Surowy miód grecki uważany jest za jeden z najlepszych na świecie ze względu na niezwykłą różnorodność flory i nieograniczone, silne letnie słońce. Jest podstawowym składnikiem diety śródziemnomorskiej. Świetnie komponuje się z jogurtem, lodami, sałatkami, chlebem tostowym, płatkami zbożowymi, ub jako deser, który doda energii i nastroju na cały dzień. Jest zbierany w czerwcu na Peloponezie w Grecji. Pozyskany i przetworzony na zimno zachowuje korzystne właściwości nektaru i pyłku. Smak z sezonu na sezon może się nieznacznie różnić.
![]() |
![]() |
![]() |
Po zebraniu miód jest starannie przygotowywany i rozlewany do szklanych słoików bezpośrednio w siedzibie Pasieki Melindron. Cały proces, od momentów zbioru nie przekracza jednego miesiąca. Następnie miód jest przechowywany w ciemnym, suchym miejscu w niskiej temperaturze, gotowy do spożycia. Niezrównana grecka natura w połączeniu z troską i pracowitością rodziny Fasilis zapewnia produkty doskonałej jakości.
Przechowywać w chłodnym, suchym, ciemnym i bezwonnym miejscu, w temperaturze pokojowej. Miód Pomarańczowy ulega stosunkowo powolnej krystalizacji. Krystalizacja miodu to naturalny proces, który zależy wyłącznie od pochodzenia roślinnego.
Informacje dodatkowe:
Producent:
Dowiedz się więcej:
100% miód naturalny.
Czas wysyłki | 24 godziny |
Zawartość pakietu
Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO 400+, to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny. Certyfikat MGO 400+ jest gwarancją bardzo wysokiego stężenia methylglyoxalu.
Wiosenny miód pomarańczowy pochodzi głównie z kwiatów pomarańczy z drzew pomarańczowych, ale zazwyczaj zawiera również pyłki innych gatunków cytrusów. Zazwyczaj jasny i łagodny w smaku, ze świeżym zapachem i lekkim cytrusowym smakiem.
Produkty powiązane
Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO 400+, to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny. Certyfikat MGO 400+ jest gwarancją bardzo wysokiego stężenia methylglyoxalu.
Miód Manuka MGO 550+ 500g, to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy i najmocniejszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu (MGO) na poziomie 550+ mg/kg.
Miód Manuka MGO 550+ 250g, to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy i najmocniejszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu (MGO) na poziomie 550+ mg/kg.
Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO 400+ 250g, to jeden z najczęściej kupowanych produktów. Najkorzystniejsza relacja stężenia methylglyoxalu (MGO) do ceny, w małym słoiku. Bardzo wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg (MGO 400+).
Nowozelandzki, aktywny Miód Manuka MGO 250+ w 500g słoiku. Dedykowany zwłaszcza dzieciom w okresie zwiększonego ryzyka przeziębieniem.
Małe, 250 gramowe opakowanie nowozelandzkiego Miodu Manuka MGO™ 250+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera wysokie stężenie (250 mg/kg) methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla Miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka.
Półkilogramowe opakowanie miodu Manuka MGO™ 100+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera co najmniej 100 mg methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka.
Najmniejsze, 250 gramowe, opakowanie Miodu Manuka MGO™ 100+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera co najmniej 100 mg methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla Miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka.
Największe, kilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO™ 30+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera minimalne stężenie methylglyoxalu - składnika występującego naturalnie tylko w niektórych miodach Manuka, odpowiadającego za ich cenne właściwości.
Zestaw dwóch Miodów Manuka 400+ 500g, dla osób nastawionych na długofalowe stosowanie miodu w codziennej diecie.
Duże, 500 gramowe opakowanie Miodu Manuka MGO™ 30+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera minimalne stężenie methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla Miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka.
Ekonomiczny zestaw Miodów Manuka o najwyższym stężeniu MGO 550+, polecany przy długofalowej kuracji.
Zestaw trzech Miodów Manuka 400+ 500g, dla osób nastawionych na długofalowe stosowanie miodu w codziennej diecie.
Ekonomiczny zestaw Miodów Manuka o najwyższym stężeniu MGO 550+, polecany przy długofalowej kuracji.
Miód Manuka MGO 550+ 250g, to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy i najmocniejszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu (MGO) na poziomie 550+ mg/kg.
W 100% naturalny Miód BIO HOYER Manuka produkowany jest przez pszczoły żywiące się nektarem nowozelandzkiego krzewu Manuka (Leptospermum scoparium).
Najmniejsze, 50 gramowe, opakowanie Miodu Manuka MGO™ 100+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera co najmniej 100 mg methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla Miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka.
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+, Propolisem i witaminą C, to połączenie dwóch unikatowych, naturalnych składników pochodzących z jednego z najczystszych na świecie regionów jakim jest Nowa Zelandia. Użyty do produkcji cukierków Miód Manuka MGO™ 400+ cechuje się wysoką zawartością methylglyoxalu – co najmniej 400 mg/kg miodu.
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+, Propolisem i witaminą C, to połączenie dwóch unikatowych, naturalnych składników pochodzących z jednego z najczystszych na świecie regionów jakim jest Nowa Zelandia. Użyty do produkcji cukierków Miód Manuka MGO™ 400+ cechuje się wysoką zawartością methylglyoxalu – co najmniej 400 mg/kg miodu.
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ i witaminą C, to połączenie dwóch unikatowych, naturalnych składników pochodzących z jednego z najczystszych na świecie regionów jakim jest Nowa Zelandia. Użyty do produkcji cukierków Miód Manuka MGO™ 400+ cechuje się wysoką zawartością methylglyoxalu – co najmniej 400 mg/kg miodu.
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ i witaminą C, to połączenie dwóch unikatowych, naturalnych składników pochodzących z jednego z najczystszych na świecie regionów jakim jest Nowa Zelandia. Użyty do produkcji cukierków Miód Manuka MGO™ 400+ cechuje się wysoką zawartością methylglyoxalu – co najmniej 400 mg/kg miodu.
Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO 400+, to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny. Tym razem w zestawie z pysznym naturalnym miodem greckim!
Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO 400+, to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny. Tym razem w zestawie z pysznym naturalnym miodem greckim!
Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO 400+, to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny. Tym razem w zestawie z pysznym naturalnym miodem greckim!
Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka MGO 400+, to optymalna relacja jakości (stężenia methylglyoxalu) do ceny. Tym razem w zestawie z pysznym naturalnym miodem greckim!