Zotter

Zotter i jego czekolady skupiają się na jakości, różnorodności, kreatywności i zrównoważonym rozwoju, są w 100% organiczne oraz działają na zasadach sprawiedliwego handlu Fair Trade. W fabryce Zotter w Riegersburgu (Styria, Austria), produkowanych jest 365 odmian czekolady – po jednej na każdy dzień w roku, od dziwnych smaków: czekolada o smaku sera, ryby, wina, z domieszką byczej krwi, do klasycznych: czekolada z cynamonem, biała czekolada. Tu wszystko jest możliwe, a nieprawdopodobne połączenia, mix'y i dodatki, nie są niczym zaskakującym. Każdego roku są tworzone nowe „czekoladowe smaki”, które wchodzą w skład następnej kolekcji. Niezapomniane są również ilustracje do opakowań, które są dziełem Andreasa h. Gratze, a.k.a. AHG.


Wszystkie czekolady powstają w drodze „bean-to-bar”, czyli „od ziarna do tabliczki”, a nie z miazgi kakaowej niewiadomego pochodzenia i wątpliwej jakości. Oznacza to, że cały proces, od wyszukania i zakupu odpowiedniego rodzaju ziarna do gotowego produktu jest robiony w jednym miejscu, przez jednego producenta. Wpływa to nie tylko na bogaty smak, ale przede wszystkim na właściwości czekolady. Według międzynarodowego badania czekolady Zotter plasują się wśród najlepszych na świecie i osiągnęły status kultowych.

Brak produktów tego producenta.

Góra