Zotter

Zotter i jego czekolady skupiają się na jakości, różnorodności, kreatywności i zrównoważonym rozwoju, są w 100% organiczne oraz działają na zasadach sprawiedliwego handlu Fair Trade. W fabryce Zotter w Riegersburgu (Styria, Austria), produkowanych jest 365 odmian czekolady – po jednej na każdy dzień w roku, od dziwnych smaków: czekolada o smaku sera, ryby, wina, z domieszką byczej krwi, do klasycznych: czekolada z cynamonem, biała czekolada. Tu wszystko jest możliwe, a nieprawdopodobne połączenia, mix'y i dodatki, nie są niczym zaskakującym. Każdego roku są tworzone nowe „czekoladowe smaki”, które wchodzą w skład następnej kolekcji. Niezapomniane są również ilustracje do opakowań, które są dziełem Andreasa h. Gratze, a.k.a. AHG.


Wszystkie czekolady powstają w drodze „bean-to-bar”, czyli „od ziarna do tabliczki”, a nie z miazgi kakaowej niewiadomego pochodzenia i wątpliwej jakości. Oznacza to, że cały proces, od wyszukania i zakupu odpowiedniego rodzaju ziarna do gotowego produktu jest robiony w jednym miejscu, przez jednego producenta. Wpływa to nie tylko na bogaty smak, ale przede wszystkim na właściwości czekolady. Według międzynarodowego badania czekolady Zotter plasują się wśród najlepszych na świecie i osiągnęły status kultowych.
Łącznie produktów: 52

Migdały w górskiej, mlecznej czekoladzie obtoczone w cukrowo – różanym pudrze.

Fantazyjne praliny kawowe z całymi ziarnami kawy w środku.

Są to najdroższe ziarna kakaowca w ofercie Zotter. Czysty kakaowy luksus z przepięknego Belize leżącego na Karaibach.

2x czekolada 35g: 1 x czekolada nugat z orzechów nerkowca z polnymi kwiatami i 1 x czekolada migdałowa z różami.

Wiórki kokosowe i mleko kokosowe zamiast mleka krowiego oraz nierafinowany cukier trzcinowy z dodatkiem masła kakaowego tworzą tę niezwykłą czekoladową wariację.

2 ciemne czekoladki o jednolitym rodowodzie, wykonane z najlepszego kakao, uprawianego w dżungli w Ameryce Południowej przez rdzennych rolników. Nie można uzyskać nic bardziej oryginalnego.

Ziarna criollo, zaliczają się do najbardziej aromatycznych ziaren kakaowych świata. Historia Majów zaklęta w tabliczce czekolady z 82% zawartością kakao.

Czekoladowa premiera: pyszna, ciemna czekolada produkowana z PIERWSZEJ organicznej i fairtradowej farmy kakao na Madagaskarze!

Najczystsza czekolada ze 100% zawartością starannie selekcjonowanego, łagodnego kakao.

Dwupak dla zakochanych: czekolada z Ekwadoru + czekolada malinowa.

Czekolada mleczna na bazie mleka koziego.

Ciemna czekolada Labooko z Dominikany, odznacza się miękkimi nutami i lekką kwaskowatością, podbijanymi przez dodatek surowego cukru trzcinowego i szczyptę soli.

Mleczna czekolada z 80% zawartością kakao i 20% mleka – całkowicie bez cukru.

Przez smakosza i krytyka czekolady, Georga Bernardini'ego, uznawana za Najlepszą Czekoladę na Świecie. Ten tytuł dzierży od 2012 roku.

Najczystsza czekolada ze 100% zawartością starannie selekcjonowanego, łagodnego kakao.

Bardzo modna czekolada zawierająca 75% kakao, wzmocniona 25% białka serwatkowego.

Czekolada malinowa - czysta moc owocowa.

Czerwone porzeczki, które znajdują się w tej czekoladzie sprawiają że tabliczka świeci purpurą.

Kontroferta dla mlecznej czekolady, zawierająca 50% kakao, lekko słodkawy smak i idealny stopień rozpuszczania dzięki masłu kakaowemu.

Kontroferta dla białej czekolady. Zamiast mleka używamy mąki ryżowej, która jest mieszana z czystym masłem kakaowym i surowym cukrem trzcinowym.

Biała czekolada z organicznej soi, zamiast mleka.

Truskawkowa eksplozja smaku i świeżości.

Naturalne przeciwutleniacze peruwiańskiego kakao, posłodzone cukrem z kwiatów kokosowych, z dodatkiem owoców acai...

Czekoladowy dwupak: czekolada karmelowa i czekolada kawowa.

Klasyka – cudowna biała czekolada z masła kakaowego, górskiego mleka i nierafinowanego cukru z dodatkiem wanilii bourbońskiej.

Czekoladowy flirt! Podniecająco czerwona czekolada wiśniowa, flirtuje z dyskiem z białej czekolady, doprawionym cynamonem.

Coś na ostro. Ciemna, mocna 70% czekolada z chilli i pieprzową czekoladą truskawkową.

Egzotycznie owocowy dysk z mango z odświeżającym, kwaśnym charakterem, spotyka mały, purpurowy dysk z owoców leśnych...

Mleczna czekolada z migdałami, pomarańczą i kardamonem.

Kremowa i malinowa czekolada z płatkami róży.

Biała i truskawkowa czekolada z sercami z malinowej czekolady. Miłość jest w powietrzu.

Czekoladowy zawrót głowy, w zestawie czekolada gorzka, ciemna, mleczna, migdałowa i caffe latte.

Czekoladowy zawrót głowy dla dzieci: miód-cynamon, cynamon-banan, lassi mango, czekolada mleczna, biała wanilia.

Czekoladowy zawrót głowy, w zestawie indyjskie przyprawy, orzechy i chilli.

Czekoladowy zawrót głowy: zestaw ciemnych i gorzkich czekolad, chilli i zielonej herbaty z sezamem.

Szlachetna gorzka czekolada z bardzo ostrym chilli.

Jedna z ulubionych kreacji Zottera: Drzewna czekolada bez grudek!

Biała czekolada nadziewana miodem i karmelowymi skwarkami. Czekolada dla dzieci.

Ciemna mleczna czekolada wypełniona nugatem Montelimar, pistacjami i orzechami laskowymi.

Sojowa kuwertura wypełniona jagodami goji i sezamem.

Słodka, karmelowa pokusa z płynnym nugatem.

Górska mleczna czekolada, nadziewana ganache z białej czekolady i karmelizowanym szarym makiem.

Szlachetna gorzka czekolada nadziewana kremem z whisky.

Wiedeński styl życia: pachnący kawowy ganache, zmieszany z espresso z naszych własnych zbiorów, kawowa czekolada i odrobina ciemnej czekolady, a na górze...

Stylowa, ciemna czekolada, bez cukru z 75% zawartością kakao i 25% organicznego erytrytolu.

Mieszanka białej czekolady ryżowej i kokosowej kuwertury, połączona z masłem kakaowym i organicznym erytrytolem.

Prażone, całe ziarna peruwiańskiego kakao, produkt BIO i Fairtrade.

Surowe, całe ziarna peruwiańskiego kakao, produkt BIO i Fairtrade.



Góra