Pasieka BeeBee Nikończuk

Kilka słów o producencie: BeeBee Nikończuk
Pasieka Rodzinna Zdzisław Nikończuk i Syn Bartosz znajduje się we wsi Pruszyn, oddalonej o kilkanaście kilometrów na wschód od Siedlec. W miodach BeeBee zawarta jest rodzinna tradycja sięgająca roku 1888, zakorzeniona na czystym i urokliwym Podlasiu. Okresowo ule stacjonują w miejscach występowania pożytków, głównie we wschodniej części Polski.
Miody i pozostałe produkty BeeBee Nikończuk są nalewane i pakowane wyłącznie ręcznie. To co charakteryzuje tę pasiekę, to podejście do pszczół i tego co jest owocem ich pracy w kategorii daru. Jeśli ich praca jest cudem to i owoc ich pracy jest czymś wyjątkowym.

Łącznie produktów: 28

Kit pszczeli, czyli propolis - balsamiczno-żywiczna substancja zbierana przez pszczoły robotnice z pączków i młodych pędów drzew liściastych i iglastych oraz roślin.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód nektarowo-spadziowy, powstały po części z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej, łączy w sobie aromat kwiatów z polskich pól i lasów z łagodnością miodu spadziowego.

Miód nektarowo-spadziowy, powstały po części z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej, łączy w sobie aromat kwiatów z polskich pól i lasów z łagodnością miodu spadziowego.

Miód nektarowo-spadziowy, powstały po części z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej, łączy w sobie aromat kwiatów z polskich pól i lasów z łagodnością miodu spadziowego.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Miód wrzosowy, zwany przez znawców 'Królem Miodów', 'Panem pól wrzosowych', 'Płynnym bursztynem'. Aksamitny i delikatny w smaku, lekko gorzki ze słodkim dnem, z wyczuwalną nutą ostrości w oddali.

Miód wrzosowy, zwany przez znawców 'Królem Miodów', 'Panem pól wrzosowych', 'Płynnym bursztynem'. Aksamitny i delikatny w smaku, lekko gorzki ze słodkim dnem, z wyczuwalną nutą ostrości w oddali.

Miód wrzosowy, zwany przez znawców 'Królem Miodów', 'Panem pól wrzosowych', 'Płynnym bursztynem'. Aksamitny i delikatny w smaku, lekko gorzki ze słodkim dnem, z wyczuwalną nutą ostrości w oddali.

Naturalna pierzga, to zakonserwowany przez pszczoły pyłek kwiatowy, spożywany przez nie w okresach braku pyłku w przyrodzie czyli jesienią, późną zimą i wczesną wiosną.

Miód plastrowy, zwany inaczej sekcyjnym. Jest to dojrzały miód zasklepiony w komórkach plastra. Miód taki żuje się razem z plastrem pszczelim.

Pyłek kwiatowy obok miodu jest podstawowym pokarmem pszczół. Mądre pszczoły tworzoną z niego zapasy na okres braku pyłku w przyrodzie.



Góra