Allos

Firma Allos należy do pionierów naturalnej, certyfikowanej żywności.Od 35 lat aktywnie rozwija sektora żywności ekologicznej i jest producentem wielu udanych innowacji produktowych.

Markę Allos charakteryzuje rzetelność, różnorodność i wysokie wymagania jakościowe. Firma rozpoczęła działalność w 1974 roku jako fundacja samowystarczalności rolnej której autorem był Pan Walter Lang. W ciągu następnych lat firma Allos stopniowo zwiększała swoją ofertę produktów ekologicznych oraz skutecznie rozwijała dystrybucję. Jest uznawana za pioniera w sprzedaży produktów z Amarantusa czy syropu z Agawy. Jako jedna z pierwszych na świecie, już w 1983 roku mogła się pochwalić miodami posiadającymi certyfikat rolnictwa ekologicznego. Produkty marki Allos są znane i cenione na całym świecie za wyjątkowy smak i wysoką jakość, niezmienną od 35 lat.
Łącznie produktów: 28

Taniej -10%

Zdrowy i smaczny baton amarantusowy w gorzkiej czekoladzie. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Taniej -10%

Zdrowy i smaczny baton migdałowy. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Taniej -10%

Chałwa to słodki przysmak tradycyjny w krajach takich jak Turcja czy Grecja. Wyrabiana jest z prażonego i przemielonego sezamu. Słodzona naturalnym ekologicznym miodem. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Organiczny miód eukaliptusowy z Australii i Urugwaju. Kremowy i bardzo aromatyczny.

Ekologiczny miód wielokwiatowy z dodatkiem cynamonu.

Ekologiczny miód wielokwiatowy z dodatkiem imbiru.

Przepyszna konfitura z czarnych jagód słodzona sokiem z agawy i sokiem jabłkowym. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Przepyszna konfitura z malin słodzona sokiem z agawy i sokiem jabłkowym. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Wyśmienita konfitura z mango i moreli , słodzona sokiem z agawy. 

Przepyszna konfitura z moreli słodzona sokiem z agawy i sokiem jabłkowym. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Przepyszna konfitura truskawkowa słodzona sokiem z agawy i sokiem jabłkowym. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Przepyszna konfitura wiśniowa słodzona sokiem z agawy i sokiem jabłkowym. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Wyśmienita konfitura z Amareny- dzikiej wiśni, słodzona sokiem z agawy.

Przepyszna konfitura z owoców mango słodzona sokiem z agawy i sokiem jabłkowym. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Taniej -10%

Zdrowe i pożywne musli orkiszowe. Idealne na dobre rozpoczęcie dnia. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Ekologiczna gęsta pasta z zielonego groszku i orientalnych przypraw. Idealnie rozsmarowuje się na pieczywie.

Ekologiczna, gęsta  pasta z mango i curry. Idealnie rozsmarowuje się na pieczywie. 

Ekologiczna, gęsta pasta z papryki i chili. Idealnie rozsmarowuje się na pieczywie. 

Gęsta  pasta z dynią i imbirem. Idealnie rozsmarowuje się na pieczywie.

Gęsta  pasta z kawałkami pomidorów cherry i rukoli. Idealnie rozsmarowuje się na pieczywie.

Ekologiczna, gęsta, blado-czerwona pasta z nasion słonecznika o smaku pomidorowym z łagodnym posmakiem porów.

Ekologiczna pasta z dodatkiem trzech rodzajów papryczek.

Ekologiczna pasta warzywna z dodatkiem szpinaku oraz orzeszków piniowych.

Taniej -10%

Ekologiczne pieczywo chrupkie, niezwykle lekkie i aromatyczne. Wyprodukowane zostało wyłącznie z pełnoziarnistej mąki, dzięki czemu zachowało najważniejsze wartości odżywcze znajdujące się w łusce ziarna. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Taniej -10%

Ekologiczne pieczywo chrupkie, niezwykle lekkie i aromatyczne. Wyprodukowane zostało wyłącznie z pełnoziarnistej mąki, dzięki czemu zachowało najważniejsze wartości odżywcze znajdujące się w łusce ziarna. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Taniej -10%

Ekologiczne pieczywo chrupkie, niezwykle lekkie i aromatyczne. Wyprodukowane zostało wyłącznie z pełnoziarnistej mąki, dzięki czemu zachowało najważniejsze wartości odżywcze znajdujące się w łusce ziarna. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Syrop z agawy (zwany także nektarem z agawy) jest środkiem słodzącym produkowanym w Meksyku z niektórych gatunków agawy. Ma przyjemny smak, porównywalny ze słabym miodem. Jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny od miodu, dzięki czemu znalazł wiele zastosowań w sztuce kulinarnej.

Syrop z agawy (zwany także nektarem z agawy) jest środkiem słodzącym produkowanym w Meksyku z niektórych gatunków agawy. Ma przyjemny smak, porównywalny ze słabym miodem. Jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny od miodu, dzięki czemu znalazł wiele zastosowań w sztuce kulinarnej.



Góra