Darmowa dostawa: brakuje Ci 329,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 329,00 złDOSTAWA GRATIS!
Ładowanie...
Popularne wpisy
Greckie miody Melidoron to połączenie wieloletniej pszczelarskiej tradycji, wielkiego zamiłowania do pszczół oraz greckiej natury. Miody Melidoron pochodzą z najczystszych i najbardziej urodzajnych terenów Grecji, a w szczególności z Peloponezu. Na obszarach wąwozów i zielonych zboczy góry Parnon (Arkadia), dziewiczego terenu słynnego dębowego lasu na płaskowyżu Foloi As w Mountain Elias i Środkowo-Wschodniej Krety, wszędzie tam, gdzie przyroda jest bujna, a ziemie żyzne. Melidoron to smaki Grecji zawarte w cudownym miodzie o wielu smakach, zapachach i barwach. Od miodów wielokwiatowych, pomarańczowych, kasztanowych i wrzosowych, przez miody tymiankowe, dębowe i truskawkowe, aż po unikalne i niesamowicie rzadkie jodłowe i piniowe miody spadziowe.
Miód z drzewa truskawkowego, inaczej mówiąc Chruściny Jagodnej (Arbutus Honey) pozyskiwany jest z wiosennych kwiatów, a jego wysoka wartość odżywcza (podobna do miodu wrzosowego) sprawia, że jest wyjątkowo odpowiedni do stymulacji naszego organizmu.
To najlepszy miód pochodzący z greckiej natury. Charakteryzuje się mocnym, trwałym smakiem o intensywnych właściwościach aromatycznych i jasnobursztynowym kolorze.
Jest zbierany z nektaru i miodowej rosy kasztanowca (Castanea sativa), zwanego także „królową gór”, z dziewiczych lasów południowo-wschodniego Peloponezu na wysokości ponad 800 m n.p.m.
To najlepszy miód pochodzący z greckiej natury. Charakteryzuje się mocnym, trwałym smakiem o intensywnych właściwościach aromatycznych i jasnobursztynowym kolorze.
Ten rodzaj miodu jest produkowany tylko w południowo-wschodniej części Morza Śródziemnego i oczywiście w Grecji. 65% całkowitej produkcji miodu w Grecji to miód piniowy -sosnowy spadźowy pochodzący od owada zwanego „Marchalina Hellinica”, znanego również jako „Mszyca Wełnista” lub „Robotnica Sosnowa”.
To najlepszy miód pochodzący z greckiej natury. Charakteryzuje się mocnym, trwałym smakiem o intensywnych właściwościach aromatycznych i jasnobursztynowym kolorze.
Wiosenny miód pomarańczowy pochodzi głównie z kwiatów pomarańczy z drzew pomarańczowych, ale zazwyczaj zawiera również pyłki innych gatunków cytrusów. Zazwyczaj jasny i łagodny w smaku, ze świeżym zapachem i lekkim cytrusowym smakiem.
Ten rodzaj miodu jest produkowany tylko w południowo-wschodniej części Morza Śródziemnego i oczywiście w Grecji. 65% całkowitej produkcji miodu w Grecji to miód piniowo -sosnowy pochodzący od owada zwanego „Marchalina Hellinica”, znanego również jako „Mszyca Wełnista” lub „Robotnica Sosnowa”.
Jest zbierany z nektaru i miodowej rosy kasztanowca (Castanea sativa), zwanego także „królową gór”, z dziewiczych lasów południowo-wschodniego Peloponezu na wysokości ponad 800 m n.p.m.
Jest zbierany z nektaru i miodowej rosy kasztanowca (Castanea sativa), zwanego także „królową gór”, z dziewiczych lasów południowo-wschodniego Peloponezu na wysokości ponad 800 m n.p.m.
Miód z drzewa truskawkowego, inaczej mówiąc Chruściny Jagodnej (Arbutus Honey) pozyskiwany jest z wiosennych kwiatów, a jego wysoka wartość odżywcza (podobna do miodu wrzosowego) sprawia, że jest wyjątkowo odpowiedni do stymulacji naszego organizmu.
Wiosenny miód pomarańczowy pochodzi głównie z kwiatów pomarańczy z drzew pomarańczowych, ale zazwyczaj zawiera również pyłki innych gatunków cytrusów. Zazwyczaj jasny i łagodny w smaku, ze świeżym zapachem i lekkim cytrusowym smakiem.
Miód z drzewa truskawkowego, inaczej mówiąc Chruściny Jagodnej (Arbutus Honey) pozyskiwany jest z wiosennych kwiatów, a jego wysoka wartość odżywcza (podobna do miodu wrzosowego) sprawia, że jest wyjątkowo odpowiedni do stymulacji naszego organizmu.
Jest zbierany z nektaru i miodowej rosy kasztanowca (Castanea sativa), zwanego także „królową gór”, z dziewiczych lasów południowo-wschodniego Peloponezu na wysokości ponad 800 m n.p.m.
Miód Wrzosowy to produkt o dużej wartości odżywczej, dzięki czemu doskonale nadaje się do stymulacji naszego organizmu. Ma charakterystyczny pełny smak gorzkiego cukierka i zawiera w sobie wszystkie intensywne ziemiste zapachy kwiatów wrzosu.
Ten rodzaj miodu jest produkowany tylko w południowo-wschodniej części Morza Śródziemnego i oczywiście w Grecji. 65% całkowitej produkcji miodu w Grecji to miód piniowo -sosnowy pochodzący od owada zwanego „Marchalina Hellinica”, znanego również jako „Mszyca Wełnista” lub „Robotnica Sosnowa”.
Na dziewiczym terenie słynnego dębowego lasu na płaskowyżu Foloi As w Mountain Elias pozyskiwany jest jeden z najbardziej nieocenionych miodów greckiej natury.
Miód Wrzosowy to produkt o dużej wartości odżywczej, dzięki czemu doskonale nadaje się do stymulacji naszego organizmu. Ma charakterystyczny pełny smak gorzkiego cukierka i zawiera w sobie wszystkie intensywne ziemiste zapachy kwiatów wrzosu.
Jest zbierany z nektaru i miodowej rosy kasztanowca (Castanea sativa), zwanego także „królową gór”, z dziewiczych lasów południowo-wschodniego Peloponezu na wysokości ponad 800 m n.p.m.
Jest zbierany z nektaru i miodowej rosy kasztanowca (Castanea sativa), zwanego także „królową gór”, z dziewiczych lasów południowo-wschodniego Peloponezu na wysokości ponad 800 m n.p.m.
Na dziewiczym terenie słynnego dębowego lasu na płaskowyżu Foloi As w Mountain Elias pozyskiwany jest jeden z najbardziej nieocenionych miodów greckiej natury.
Miód Wrzosowy to produkt o dużej wartości odżywczej, dzięki czemu doskonale nadaje się do stymulacji naszego organizmu. Ma charakterystyczny pełny smak gorzkiego cukierka i zawiera w sobie wszystkie intensywne ziemiste zapachy kwiatów wrzosu.
Na kwitnących zboczach i greckich równinach pszczoły zbierają nektar z różnych dzikich kwiatów i ziół, z których wiele jest uznawanych za endemiczne I unikalne.