Grzyby

Łącznie produktów: 3

Taniej -8%

19,17 zł 20,84 zł

Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardziakiami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej.

Taniej -8%

20,99 zł 22,81 zł

Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata.

Taniej -8%

84,80 zł 92,18 zł

Suplement diety. Dzienna porcja ( 3 kapsułki) zawiera: 1500 mg sproszkowanych grzybów.



CENNE WŁAŚCIWOŚCI PROZDROWOTNE GRZYBÓW!

Medycyna Chińska od wieków zna i ceni prozdrowotne właściwości grzybów, traktując je jako nieocenione składniki diety i remedium na wiele przypadłości. W naszym kraju wiedza ta dopiero raczkuje, ponieważ przyjęło się, że grzyby posiadają znikome właściwości odżywcze. To nie prawda, grzyby posiadają mnóstwo cennych składników, takich ja białka witaminy i minerały. Takie gatunki jak Shitake, Reishi, Mun czy Maitake, są dostępne w sklepach z naturalnymi suplementami dopiero od kilku lat, a wiedza o nich staje się coraz bardziej powszechna. Tradycja medycznego stosowania grzybów, sięga nawet 4000 lat wstecz! Jakie wykazują właściwości?

  • Działają przeciwnowotworowo, pobudzając do efektywniejszej pracy nasz system immunologicznych (Reishi, Shitake),
  • Mają właściwości przeciwdziałające zapaleniom, wirusom, bakteriom i grzybicom (Reishi),
  • Wzmacniają odporność, działają uspokajająco (Shitake),
  • Zapobiegają zmianom miażdżycowym, zwiększając odporność, jednocześnie zmniejszając ciśnienie i cholesterol (Shitake),
  • Są praktycznie beztłuszczowe, ale zawierają sporo białka, witaminy B i bogactwo minerałów (Mun),
  • Rozrzedzają krew, obniżając ciśnienie tętnicze i poprawiając krążenie (Mun),
Góra