Pieczywo Chrupkie i Wafle

Łącznie produktów: 16
5,58 zł

Ekologiczne wafle kukurydziane naturalne.

15,52 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem kapusty kiszonej.

15,52 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem cukinii.

13,91 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem cebuli i czosnku.

13,91 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem buraka.

13,91 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren słonecznika, lnu i sezamu.

7,97 zł

Czternaście ekologicznych wafli, wyłącznie z pełnoziarnistego ryżu. Nie zawierają dodatku soli oraz cukru. Mogą stanowić substytut konwencjonalnego chleba, czy słodkich przekąsek.

15,52 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem pomidora i bazylii.

8,15 zł

Czternaście ekologicznych wafli z pełnoziarnistego ryżu, z dodatkiem prosa, gryki, amarantusa oraz ziarna quinoa. Mogą stanowić substytut konwencjonalnego chleba, czy słodkich przekąsek.

6,96 zł

Ekologiczne wafle kukurydziane.

7,80 zł

Wafle z kukurydzy i pszenicy durum są idealne jako alternatywa dla chleba lub sucharów na śniadanie.

Taniej -8%

14,34 zł 15,59 zł

Papier ryżowy służy głównie do przyrządzenia summer rolls (ruloniki wypełnione farszem z surowych składników, niepoddanych obróbce cieplnej) lub spring rolls (ruloniki wypełnione farszem i smażone na gorącym tłuszczu do uzyskania złotawego odcienia i odpowiedniej chrupkości). 



Coś do schrupania

Pieczywo chrupkie zawsze warto mieć pod ręką. W domu przyda się do zrobienia pełnowartościowych kanapek, bez konieczności porannego wyjścia do piekarni, a w pracy i podróży może stanowić pożywną przekąskę. Przyda się mieć jego zapas w kuchennej szafce – nigdy nie wiadomo, kiedy wpadnie niespodziewany gość albo dopadnie nas głód między posiłkami. Jedyną wadą produktów z kategorii pieczywo chrupkie i wafle jest fakt, że uzależnia od chrupania! Bierzemy to na siebie. :) 

Pieczywo chrupkie ekologiczne i wafle na kanapki

Chleb zwykle kojarzy się z pszenicą, niekiedy też z żytem, a tymczasem producenci zdrowej żywności zaskakują nas różnorodnością ziaren używanych do wypieku pieczywa chrupkiego i wafli. Wafle ryżowe zna już chyba każdy. Zobacz, jakie inne zboża mogą stać się podstawą naszych kanapek:

  • len – interesujące smaki lnianych wafli oferuje Papagrin;

  • kukurydza dostępna jest w ofercie chrupkich chlebów firmy Eko Wital;

  • mieszanki wielozbożowe ma w swojej ofercie producent Burger, a pyszne przekąski bio (wafle gryczane bio, krążki kukurydziane bio) produkuje chociażby Fiorentini

Zdrowe chrupanie w pracy i w podróży

Wafle chrupkie BIO stanowią zdrową przekąskę także wtedy, gdy znajdujemy się poza domem. Do pracy czy w podróż warto zabrać paczkę chrupkiego pieczywa, które jest zdrowe, pyszne i zawsze gotowe do spożycia. Dzięki temu zaspokoi mały głód podczas pracy nad ważnym projektem, czy uratuje sytuację na górskim szlaku. Może więc stanowić bogate źródło energii na drugie śniadanie czy podwieczorek. 

Pieczywo chrupkie specjalnego przeznaczenia

Bio sucharki poratują w potrzebie, gdy nasz żołądek ma gorszy czas i rozsądek nakazuje poprzestać na sucharach. Dla najmłodszych apetyczne i zdrowe przekąski oferują Bio Minki. Jeśli nie przepadasz za waflami solo, sprawdź jak smakują z naszymi pasztetami bio oraz ekologicznymi pastami do pieczywa.

Góra