Pieczywo bezglutenowe

Łącznie produktów: 12
15,52 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem kapusty kiszonej.

15,52 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem cukinii.

13,91 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem cebuli i czosnku.

13,91 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem buraka.

10,73 zł

Muszle taco przygotowane według oryginalnego meksykańskiego przepisu.

13,91 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren słonecznika, lnu i sezamu.

8,81 zł

Zawiera dwa razy więcej błonnika na 100 g niż zwykła tortilla.

15,52 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem pomidora i bazylii.

12,29 zł

Mieszanka do przygotowania kruchych ciasteczek, chrupiącego chleba, naleśników oraz biszkoptów. Nadaje się również na knedle pyzy do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych.

9,17 zł

Papier ryżowy może być wykorzystany do przyrządzania wietnamskich placków zwanych Banh Trang. 

8,81 zł

Płynna tortilla marki Amaizin. Idealna dla dzieci. 6 placków w paczce.



Dieta bez glutenu, ale z chlebem

Dieta bezglutenowa wymaga wielu ograniczeń. Podczas każdych zakupów musimy wyszukiwać produkty z symbolem przekreślonego kłosa, bo tak właśnie oznakowane są towary przeznaczone dla osób będących na diecie bezglutenowej. Całe szczęście, że pieczywo bezglutenowe jest coraz szerzej dostępne i nie musimy zupełnie rezygnować z tak lubianych bułek i chleba. 

Bezglutenowa kromka

Przejście na dietę wykluczającą produkty zbożowe zawierające gluten rodzi pytanie, co będziemy jeść na śniadania czy kolacje. Przecież najczęściej sięga się po kanapki! Te obawy łagodzi fakt, że pyszne chleby wypieka się z różnych ziaren, także tych bez glutenu.

Pieczywo bezglutenowe, którego apetyczne kromki ubogacą nasze posiłki jest dostępne pod różnymi postaciami. Są to między innymi:

Smaki świata gluten free

Bezglutenowcy nie muszą też rezygnować z poznawania nowych smaków. Bazy do wielu potraw z kuchni różnych krajów są dostępne również w wersji bez glutenu. Przykładem są bezglutenowe tortille czy spody do pizzy gluten free. Te bagietki, ciabatty, panini…

Jeśli nabierzemy ochoty na niezwykłe doświadczenie kulinarne, warto skosztować ciekawych (chleby lniane!) i przepysznych zarazem (tortille!) wypieków od Papagrin. Dzięki tego typu produktom osoby nietolerujące glutenu, z alergią na gluten, jak i te wykluczające gluten lub ograniczające produkty glutenowe w diecie, nie są skazane na kulinarną pustynię i rezygnację z ulubionych węglowodanów. Do pieczywa (z glutenem lub bez!) polecamy pyszne i ekologiczne pasztety i pasty, wegańskie bio bruschetty i bio pesto od La Selva, oraz naturalnie podkręcające odporność organizmu kiszonki.

Góra