Pieczywo bezglutenowe

Łącznie produktów: 41
14,97 zł

Meisterbackers Classic to aromatyczny, bardzo miękki chleb, który jest w wytrzymałym i wygodnym opakowaniu. Chleb ten nie posiada glutenu, jajek i mleka.

13,77 zł

Bezglutenowa bułeczki ciabatta do dalszego odpieku.

14,30 zł

Bezglutenowy chlebek Focaccia z dodatkiem rozmarynu. Idealny do śniadania.

12,04 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem kapusty kiszonej.

12,04 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem cukinii.

10,73 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem cebuli i czosnku.

10,73 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem buraka.

15,67 zł

Cienkie i bogate w błonnik tortille w różnorodnych wersjach. Wystarczy podgrzać na patelni lub w kuchence mikrofalowej.

14,43 zł

Pan Grati- bułka tarta bezglutenowa. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

15,73 zł

Meisterbackers Vital wieloziarnisty to aromatyczny, bardzo miękki chleb, który jest w wytrzymałym i wygodnym opakowaniu. Chleb ten nie posiada glutenu, jajek i mleka.

11,30 zł

Lekka, chrupiąca bagietka doskonale smakuje jako kanapka.

12,34 zł

Muszle taco przygotowane według oryginalnego meksykańskiego przepisu.

14,97 zł

Meisterbackers Mehrkorn wieloziarnisty to aromatyczny, bardzo miękki chleb, który jest w wytrzymałym i wygodnym opakowaniu. Chleb ten nie posiada glutenu, jajek i mleka.

12,51 zł

Bezglutenowa bułeczki ciabatta do dalszego odpieku.

10,73 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren słonecznika, lnu i sezamu.

9,17 zł

Zawiera dwa razy więcej błonnika na 100 g niż zwykła tortilla.

12,04 zł

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren lnu z dodatkiem pomidora i bazylii.

8,62 zł

Chrupkie pieczywo kukurydziano - ryżowe to lekki zamiennik tradycyjnego chleba lub przekąska.

14,30 zł

Bułki na zakwasie z dodatkiem ziaren zawierających błonnik. 

8,52 zł

Pan Rustico - chleb wiejski bardzo miękki chleb, który jest w wytrzymałym i wygodnym opakowaniu.

19,43 zł

Bezglutenowe spody do pizzy idealnie nadają się dla osób które w łatwy i szybki sposób chcą przygotować ulubioną pizze.

13,67 zł

Pain Campagnard - chleb wiejski bardzo miękki chleb, który jest w wytrzymałym i wygodnym opakowaniu.

12,51 zł

Bezglutenowy, pełnoziarnisty chleb posiada wiele zalet: wszystkie składniki (brązowy ryż, gryka, ziarna prosa i słonecznika) zapewniają pełnię smaku.

8,02 zł

Pan Blanco - chleb biały bardzo miękki chleb, który jest w wytrzymałym i wygodnym opakowaniu.

12,29 zł

Mieszanka do przygotowania kruchych ciasteczek, chrupiącego chleba, naleśników oraz biszkoptów. Nadaje się również na knedle pyzy do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych.

7,07 zł

Bezglutenowy chleb jasny, bez mleka oraz jajek. Pakowano w atmosferze ochronnej.

8,93 zł

Papier ryżowy może być wykorzystany do przyrządzania wietnamskich placków zwanych Banh Trang. 

11,99 zł

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy.

10,73 zł

Płynna tortilla marki Amaizin. Idealna dla dzieci. 6 placków w paczce.

Dieta bez glutenu, ale z chlebem

Dieta bezglutenowa wymaga wielu ograniczeń. Podczas każdych zakupów musimy wyszukiwać produkty z symbolem przekreślonego kłosa, bo tak właśnie oznakowane są towary przeznaczone dla osób będących na diecie bezglutenowej. Całe szczęście, że pieczywo bezglutenowe jest coraz szerzej dostępne i nie musimy zupełnie rezygnować z tak lubianych bułek i chleba. 

Bezglutenowa kromka

Przejście na dietę wykluczającą produkty zbożowe zawierające gluten rodzi pytanie, co będziemy jeść na śniadania czy kolacje. Przecież najczęściej sięga się po kanapki! Te obawy łagodzi fakt, że pyszne chleby wypieka się z różnych ziaren, także tych bez glutenu.

Pieczywo bezglutenowe, którego apetyczne kromki ubogacą nasze posiłki jest dostępne pod różnymi postaciami. Są to między innymi:

Smaki świata gluten free

Bezglutenowcy nie muszą też rezygnować z poznawania nowych smaków. Bazy do wielu potraw z kuchni różnych krajów są dostępne również w wersji bez glutenu. Przykładem są bezglutenowe tortille czy spody do pizzy gluten free. Te bagietki, ciabatty, panini…

Jeśli nabierzemy ochoty na niezwykłe doświadczenie kulinarne, warto skosztować ciekawych (chleby lniane!) i przepysznych zarazem (tortille!) wypieków od Papagrin. Dzięki tego typu produktom osoby nietolerujące glutenu, z alergią na gluten, jak i te wykluczające gluten lub ograniczające produkty glutenowe w diecie, nie są skazane na kulinarną pustynię i rezygnację z ulubionych węglowodanów. Do pieczywa (z glutenem lub bez!) polecamy pyszne i ekologiczne pasztety i pasty, wegańskie bio bruschetty i bio pesto od La Selva, oraz naturalnie podkręcające odporność organizmu kiszonki.

Góra