Pieczywo zwykłe i razowe

Łącznie produktów: 6
23,37 zł

Pyszny, ekologiczny chleb wyprodukowany ze skiełkowego orkiszu.

Taniej -8%

8,33 zł 9,06 zł

Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy.

18,47 zł

Pyszny, ekologiczny chleb wyprodukowany ze skiełkowego żyta.

11,21 zł

Można stosować do kanapek, a także do innych wyrobów domowych.

Taniej -8%

5,02 zł 5,45 zł

Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów.

8,38 zł

Bezglutenowy chleb ziarnami na zakwasie, bez pszenicy, laktozy, jaj. Wysoka zawartość błonnika. Pakowano w atmosferze ochronnej.  



Ekologiczne pieczywo zwykłe i razowe, czyli bułki i chleby z 4 stron świata

Chyba nie ma na świecie ani jednego kraju, w którym nie istniałoby pieczywo. To najpopularniejszy z artykułów spożywczych, który odpowiada za wyżywienie sporej części mieszkańców naszej planety. Wielu Polakom jest trudno wyobrazić sobie dzień bez chrupiących kromek pysznego chleba, ale pieczywo zwykłe i razowe może występować także pod innymi postaciami.

 

Swojskiego chleba zdrowy smak...

Tradycyjny chleb wypieka się z mieszanki mąki pszennej i żytniej. Jednak te zawierające gluten zboża można zastąpić ich niezawierającymi glutenu odpowiednikami: bezglutenowym pieczywem zwykłym i razowym. Dieta wykluczająca niektóre produkty zbożowe pozwala jednak na spożywanie mąk z ryżu i kukurydzy, orkiszu, komosy ryżowej (quinoa), a także z prosta. Wypiekane z nich artykuły spożywczenie odbiegają smakiem od tradycyjnych piekarnianych smakołyków. Warto przekonać się o tym, próbując wypieków od Schär.

 

Bagietki i tortille, czyli wypieki świata

Chleb, jaki jemy na co dzień, to specjalność nie tylko Polski, ale i całej Europy Środkowo-Wschodniej. Jednak w innych regionach świata pieczywo może przybierać inną postać. Warto wspomnieć choćby o takich rodzajach pieczywa zwykłego i razowego, jak:

  • słynnych francuskich bagietkach (i croissantach!);
  • meksykańskich tortillach, takich jak ma w ofercie Acapulco;
  • chlebkach pita i naan, pochodzących z Bliskiego Wschodu – spróbuj pyszności od Florentin;
  • włoskiej focaccii, na przykład Schär.

 

Co do chleba?

Do każdego rodzaju pieczywa BIO łatwo dopasujemy zdrowe i naturalne dodatki. Dla wielbicieli słonych śniadań i kolacji mamy szeroki wybór ekologicznych past i pasztetów, szczególnie polecamy naturalne pasty z certyfikatem BIO: pastę słonecznikową czy pasty warzywne. Łasuchom preferującym słodkie smaki polecamy najwyższej jakości naturalne miody polskie i ekologiczne przetwory owocowe.

Góra