Nawłociowe

Łącznie produktów: 4

Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą, złotą rózgą lub złotą dziewicą. Nawłoć pospolita, to roślina bardzo cenna dla pszczelarzy, zielarzy i dla samych pszczół. Charakteryzuje go słodki, lekko kwaśno-gorzki smak i przyjemny aromat.

Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą, złotą rózgą lub złotą dziewicą. Nawłoć pospolita, to roślina bardzo cenna dla pszczelarzy, zielarzy i dla samych pszczół. Charakteryzuje go słodki, lekko kwaśno-gorzki smak i przyjemny aromat.

Miód nawłociowy jest stosunkowo rzadką odmianą miodu w Polsce. Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą. Kwiaty nawłoci kwitną na przełomie sierpnia i września, aż do późnej jesieni, nawet do pierwszych przymrozków, dzięki czemu pszczoły mogą przetrwać zimę.

Miód nawłociowy jest stosunkowo rzadką odmianą miodu w Polsce. Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą. Kwiaty nawłoci kwitną na przełomie sierpnia i września, aż do późnej jesieni, nawet do pierwszych przymrozków, dzięki czemu pszczoły mogą przetrwać zimę.



Góra