Nawłociowe

Łącznie produktów: 9

Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą, złotą rózgą lub złotą dziewicą. Nawłoć pospolita, to roślina bardzo cenna dla pszczelarzy, zielarzy i dla samych pszczół. Charakteryzuje go słodki, lekko kwaśno-gorzki smak i przyjemny aromat.

Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą, złotą rózgą lub złotą dziewicą. Nawłoć pospolita, to roślina bardzo cenna dla pszczelarzy, zielarzy i dla samych pszczół. Charakteryzuje go słodki, lekko kwaśno-gorzki smak i przyjemny aromat.

Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą, złotą rózgą lub złotą dziewicą. Nawłoć pospolita, to roślina bardzo cenna dla pszczelarzy, zielarzy i dla samych pszczół. Charakteryzuje go słodki, lekko kwaśno-gorzki smak i przyjemny aromat.

Miód nawłociowy jest stosunkowo rzadką odmianą miodu w Polsce. Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą. Kwiaty nawłoci kwitną na przełomie sierpnia i września, aż do późnej jesieni, nawet do pierwszych przymrozków, dzięki czemu pszczoły mogą przetrwać zimę.

Miód nawłociowy jest stosunkowo rzadką odmianą miodu w Polsce. Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą. Kwiaty nawłoci kwitną na przełomie sierpnia i września, aż do późnej jesieni, nawet do pierwszych przymrozków, dzięki czemu pszczoły mogą przetrwać zimę.

Najczęstsze połączenie miodu wrzosowego z innym miodem nektarowym, kiedy w przyrodzie występuje go marginalna ilość. Nawłoć i wrzos, to jedne z najpóźniej zbieranych miodów.

Najczęstsze połączenie miodu wrzosowego z innym miodem nektarowym, kiedy w przyrodzie występuje go marginalna ilość. Nawłoć i wrzos, to jedne z najpóźniej zbieranych miodów.

Miód nawłociowy jest stosunkowo nową i rzadką odmianą miodu w Polsce. Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą, złotą rózgą lub złotą dziewicą.

Miód nawłociowo-koniczynowy - mix wszystkich warszawskich pasiek.



Góra