Darmowa dostawa: brakuje Ci 329,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 329,00 złDOSTAWA GRATIS!
Ładowanie...
Popularne wpisy
Nierafinowany surowy olej z orzechów kokosowych tłoczony na zimno.
Olej Rzepakowy Dr Gaja, tłoczony na zimno, nierafinowany, idealny DO SMAŻENIA
Olej z prażonych ziaren arganu (produkt rolnictwa ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli ECOCERT F-32600). Olej arganowy doda oryginalnego, północno-afrykańskiego smaku potrawom. Doskonale współgra również z różnymi deserami czy sałatkami.
BIO Olej Lniany Dr Gaja jest źródłem kwasów omega-3 (kw. alfa-linolowego). Polecany także do diety dr Budwig.
To olej o wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych
Olej tłoczony z odmian rzepaku podwójnie ulepszonego. Jest bogatym źródłem steroli roślinnych, tak jak oleje sojowy i kukurydziany. Badania nad olejem rzepakowym dowiodły że zawiera on znaczniejszą ilość kwasu linolowego (omega-6) niż w przypadku oliwy.
Olej z pierwszego tłoczenia na zimno uzyskiwany jest z miąższu owoców awokado uprawianych na ekologicznych plantacjach. Olej charakteryzuje się jasno zieloną barwą oraz łagodnym smakiem i aromatem awokado.
Olej z Czarnuszki Dr Gaja został uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno nasion z czarnuszki siewnej Nigella sativa.
Olej krokoszowy tłoczony jest na zimno z dojrzałych nasion krokosza barwierskiego. Charakteryzuje się łagodnym, wykwintnym smakiem pasującym idealnie do sałatek, surówek i dań ziemniaczanych.
Naturalny, tłoczony na zimno zawierający beta-karoten minerały i kwasy tłuszczowe.
Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw. Jest to mieszanka dwóch olei, oleju słonecznikowego i oleju palmowego.
Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielo-nienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100°C.
Smak tego oleju świetnie harmonizuje z sałatkami, surówkami, ziemniakami, kaszami, rybami i wieloma innymi potrawami.
Oleju z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz przeróżnych sosów dla uwydatnienia ich smaku. Posmarowana skórka kurczaka nabierze podczas pieczenia złocisto-brązowego koloru oraz chrupkości.
Powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion sezamu. Sezam to nasiona oleiste o wysokim stopniu zaolejenia, sięgającym 50%. W swoim składzie ma przeważającą część nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 9 ok. 41-43%), które odgrywają kluczową rolę w zachowaniu zdrowia.
Ekologiczny olej z lnianki. Olej ten ma charakterystyczny smak i zapach – lekko korzenny, kolor zaś złocisty.
Olej ten powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion sezamu. Sezam to nasiona oleiste o wysokim stopniu zaolejenia, sięgającym 50 %. W swoim składzie ma przeważającą część nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 9 ok. 41-43%), które odgrywają kluczową rolę w zachowaniu zdrowia. Zawiera również szereg mikro i makroelementów oraz witamin.
Olej można dodawać do sałatek i surówek, należy jednak pamiętać, że olej ma zdecydowany zapach i smak.
Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw. Jest to mieszanka dwóch olei, oleju słonecznikowego i oleju palmowego.
Mikstura Olei Cardio to cenne źródło Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). Starannie dobrane surowce pozwalają na uzyskanie wysokiej zawartości kwasów omega-3 i -6, która jest potwierdzona badaniami. Oprócz NNKT, zawiera wiele substancji cennych z żywieniowego punktu widzenia.
Zimno tłoczony olej lniany jest oprócz ryb podstawowym źródłem życiodajnych kwasów Omega 3 i Omega 6. Wytłoczony olej z nasion roślin oleistych, zawiera w sobie, od kilku do kilkunastu, różnego rodzaju kwasów tłuszczowych oraz witaminy: A, E, D3, K.
Olej uzupełniający dietę w nienasycone kwasy tłuszczowe: EPA, DHA oraz kwas linolowy (LA), linolenowy (ALA), witaminy C i E.
Olej został uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno nasion ostropestu plamistego Silybum marianum.
Olej z nasion czarnuszki Bio Planete tłoczony jest z wysokiej jakości nasion egipskich, a następnie jednokrotnie filtrowany.
Olej z pestek róży ma łagodny smak, dobrze harmonizuje z sałatkami jak i daniami mięsnymi ale przede wszystkim jest doskonałym kosmetykiem.
Olej został wyprodukowany ze starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości nasion konopi siewnych pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Olej ten charakteryzuje się specyficznym orzechowym smakiem i słodkim aromatem z nutą karmelu. Stosowany do sałatek z orzechami, sosów i dressingów, bywa używany szczególnie w daniach kuchni chińskiej, francuskiej i włoskiej.
Olej z nasion lnu pochodzących z gospodarstwa ekologicznego jest doskonałym i bardzo zdrowym składnikiem codziennej diety. Nasiona lnu są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminę E.
Produkt otrzymany w wyniku wytłoczenia na zimno oleju z mieszaniny specjalnie dobranych nasion dyni, lnu i pokrzywy w taki sposób, aby zapewnić właściwy skład i zawartość kwasów tłuszczowych, witamin i steroli roślinnych.
Smaczny olej wytłoczony z nasion lnu pochodzących z gospodarstwa ekologicznego.
Smaczny olej wytłoczony z nasion lnu pochodzących z gospodarstwa ekologicznego.
Nowy, zdrowy olej przyciąga swoich klientów poprzez doskonałe połączenie Ghee i łagodnego oleju słonecznikowego.
Produkt otrzymany w wyniku wytłoczenia na zimno oleju z mieszaniny specjalnie dobranych nasion w taki sposób, aby zapewnić właściwy skład i zawartość kwasów tłuszczowych, witamin, związków polifenolowych i steroli roślinnych.
Suplement diety. Produkt otrzymany w wyniku wytłoczenia na zimno oleju z mieszaniny specjalnie dobranych nasion oleistych w taki sposób, aby zapewnić właściwy skład i zawartość kwasów tłuszczowych, witamin, steroli roślinnych oraz związków polifenolowych.
Najwyższej jakości olej sezamowy tłoczony na zimno z wyselekcjonowanych ziaren pochodzenia ekologicznego.
Z lekcji biologii możemy pamiętać, że witaminy A, D, E i K rozpuszczają się w tłuszczach. To oznacza, że te ważne dla zdrowia związki chemiczne, odpowiedzialne za stan naszych kości, skóry czy wzroku przyswajają się tylko wtedy, gdy w ich towarzystwie pojawi się tłuszcz. Mówiąc obrazowo, jeśli sporządzimy sałatkę albo pieczone warzywa, koniecznie musimy do nich dodać naturalne oleje.
Naturalne oleje spożywamy na dwa możliwe sposoby: na surowo, jako glazurę do sałatek, lub rozgrzane, do smażenia i pieczenia. Najbardziej znany jest oczywiście olej rzepakowy. Oprócz niego bardzo wartościowe są także inne rodzime oleje ekologiczne: olej lniany i olej słonecznikowy.
Do sałatek można także wykorzystywać inne rodzaje substancji oleistych, które nie tylko mają ciekawe walory smakowe, ale także dostarczają zdrowych witamin i mikroelementów. Wśród egzotycznych olejów dostępne są między innymi:
olej sezamowy, na przykład Rapunzel;
olej z miąższu awokado, dostępny w ofercie Bio Planete;
olej z pestek dyni, np. od Biooil;
olej sojowy – Clearspring.
Naturalne oleje są bardzo ważnym dodatkiem, niezbędnym do przygotowania potraw na ciepło. To na nich możemy usmażyć zarówno soczyste steki, jak i jarskie potrawki. Oleje dolewamy do wypieków i skrapiamy nimi pieczyste. To dzięki olejom możemy uzyskać chrupiące i rumiane potrawy. Co więcej, pamiętajmy, że olej to nie tylko nośnik witamin i gwarancja chrupiącej skórki. To, jaki rodzaj wybierzemy, przekłada się na smak całej potrawy. Dlatego też polecamy nasz wybór olejów ekologicznych i bio oliwy z oliwek.