Oleje

Łącznie produktów: 71

Czarnuszka była nazywana „Złotem Faraonów”. Znana również jako czarny kminek egipski od wieków ceniona jest ze względu na charakterystyczny, dość intensywny, pieprzno-korzenny smak.

Olej tłoczony z odmian rzepaku podwójnie ulepszonego. Jest bogatym źródłem steroli roślinnych, tak jak oleje sojowy i kukurydziany. Badania nad olejem rzepakowym dowiodły że zawiera on znaczniejszą ilość kwasu linolowego (omega-6) niż w przypadku oliwy.

BIO Olej Lniany Dr Gaja jest źródłem kwasów omega-3 (kw. alfa-linolowego). Polecany także do diety dr Budwig.

Olej ten charakteryzuje się wyjątkową kompozycją wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, z wysoką zawartością kwasu alfa-linolenowego.

BIO Olej Lniany Dr Gaja jest źródłem kwasów omega-3 (kw. alfa-linolowego). Polecany także do diety dr Budwig.

Olej Rzepakowy Dr Gaja, tłoczony na zimno, nierafinowany, idealny DO SMAŻENIA

To olej o wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych

Olej krokoszowy tłoczony jest na zimno z dojrzałych nasion krokosza barwierskiego. Charakteryzuje się łagodnym, wykwintnym smakiem pasującym idealnie do sałatek, surówek i dań ziemniaczanych.

Olej z prażonych ziaren arganu (produkt rolnictwa ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli ECOCERT F-32600). Olej arganowy doda oryginalnego, północno-afrykańskiego smaku potrawom. Doskonale współgra również z różnymi deserami czy sałatkami.

Zimno tłoczony olej lniany jest oprócz ryb podstawowym źródłem życiodajnych kwasów Omega 3 i Omega 6. Wytłoczony olej z nasion roślin oleistych, zawiera w sobie, od kilku do kilkunastu, różnego rodzaju kwasów tłuszczowych oraz witaminy: A, E, D3, K.

Olej z Czarnuszki Dr Gaja został uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno nasion z czarnuszki siewnej Nigella sativa.

Olej z pierwszego tłoczenia na zimno uzyskiwany jest z miąższu owoców awokado uprawianych na ekologicznych plantacjach. Olej charakteryzuje się jasno zieloną barwą oraz łagodnym smakiem i aromatem awokado.

Smaczny olej wytłoczony z nasion lnu pochodzących z gospodarstwa ekologicznego.

Najcenniejszymi składnikami oleju z wiesiołka są kwas linolowy i gamma linolenowy.

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielo-nienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100°C.

Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw. Jest to mieszanka dwóch olei, oleju słonecznikowego i oleju palmowego.

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielo-nienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100°C.

Oleju z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz przeróżnych sosów dla uwydatnienia ich smaku. Posmarowana skórka kurczaka nabierze podczas pieczenia złocisto-brązowego koloru oraz chrupkości.

Olej można dodawać do sałatek i surówek, należy jednak pamiętać, że olej ma zdecydowany zapach i smak.

Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw. Jest to mieszanka dwóch olei, oleju słonecznikowego i oleju palmowego.

Mikstura Olei Cardio to cenne źródło Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). Starannie dobrane surowce pozwalają na uzyskanie wysokiej zawartości kwasów omega-3 i -6, która jest potwierdzona badaniami. Oprócz NNKT, zawiera wiele substancji cennych z żywieniowego punktu widzenia.

Naturalny, tłoczony na zimno zawierający beta-karoten minerały i kwasy tłuszczowe.

Olej ten ma przyjemny smak i zapach, dobrze komponuje z ziemniakami, kaszami, sałatkami, surówkami, rybami.

Smaczny olej wytłoczony z nasion lnu pochodzących z gospodarstwa ekologicznego.

Olej rzepakowy polecany jest do sałatek, surówek, ryb, kasz, ziemniaków, serów oraz wszelkich innych potraw.

Olej z nasion czarnuszki Bio Planete tłoczony jest z wysokiej jakości nasion egipskich, a następnie jednokrotnie filtrowany.

 Ekologiczny olej z lnianki. Olej ten ma charakterystyczny smak i zapach – lekko korzenny, kolor zaś złocisty. 

Naturalny olej z pestek dyni.

Olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia, tłoczona na zimno, bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy Omega-6 oraz linolinę.

Olej pozyskiwany z ostropestu plamistego ma wiele cennych właściwości.

Olej arganowy zwany jest również płynnym złotem czy złotem Berberów.

Olej z pestek róży ma łagodny smak, dobrze harmonizuje z sałatkami jak i daniami mięsnymi ale przede wszystkim jest doskonałym kosmetykiem.

Olej ten pozyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion ogórecznika lekarskiego.

Olej z prażonych ziaren arganu (produkt rolnictwa ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli ECOCERT F-32600). Olej arganowy doda oryginalnego, północno-afrykańskiego smaku potrawom. Doskonale współgra również z różnymi deserami czy sałatkami.

Produkt otrzymany w wyniku wytłoczenia na zimno oleju z mieszaniny specjalnie dobranych nasion w taki sposób, aby zapewnić właściwy skład i zawartość kwasów tłuszczowych, witamin, związków polifenolowych i steroli roślinnych.

Olej z pestek moreli. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Olej z Sezamu został uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno nasion indyjskiego Sesamum indicum L.

Olej ten powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion sezamu. Sezam to nasiona oleiste o wysokim stopniu zaolejenia, sięgającym 50 %. W swoim składzie ma przeważającą część nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 9 ok. 41-43%), które odgrywają kluczową rolę w zachowaniu zdrowia. Zawiera również szereg mikro i makroelementów oraz witamin.

Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, tłoczona na zimno, bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy Omega-3 oraz linolinę.

Olej został uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno nasion ostropestu plamistego Silybum marianum.

Naturalny olej z nasion konopi.

Smak tego oleju świetnie harmonizuje z sałatkami, surówkami, ziemniakami, kaszami, rybami i wieloma innymi potrawami.

Smak tego oleju świetnie harmonizuje z sałatkami, surówkami, ziemniakami, kaszami, rybami i wieloma innymi potrawami.

Olej ten ma przyjemny smak i zapach, dobrze komponuje z ziemniakami, kaszami, sałatkami, surówkami, rybami.

Olej ten charakteryzuje się specyficznym orzechowym smakiem i słodkim aromatem z nutą karmelu. Stosowany do sałatek z orzechami, sosów i dressingów, bywa używany szczególnie w daniach kuchni chińskiej, francuskiej i włoskiej.

Nowy, zdrowy olej przyciąga swoich klientów poprzez doskonałe połączenie  Ghee i łagodnego oleju słonecznikowego.

Suplement diety. Witamina E została pozyskana z oleju sojowego. Witamina A została pozyskana z oleju słonecznikowego.

Olej uzupełniający dietę w nienasycone kwasy tłuszczowe: EPA, DHA oraz kwas linolowy (LA), linolenowy (ALA), witaminy C i E.

Jest to mieszanka ekologicznych olei rzepakowego, słonecznikowego i oliwy z oliwek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Olej z nasion ostropestu idealnie nadaje się do sałatek, dressingów i dipów, ale także do przyprawiania dań ciepłych, jogurtów czy koktajli typu smoothies.

Olej tłoczony na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego pochodzących z polskich ekologicznych gospodarstw rolnych. Jest to wyjątkowo cenny olej ze względu na jego skład.

Olej jest stabilny termicznie, może być stosowany do gotowania i pieczenia.

Olej rzepakowy w połączeniu z ekstraktem z lubczyka charakteryzuje się zdecydowanym aromatem i zielonkawą barwą. Ma przyjemny smak i zapach.

Najwyższej jakości olej pozyskiwany z organicznie uprawianej soi.

Tłoczony na zimno jest jednocześnie delikatnym olejem Gourmet o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych. 

Olej do płukania ust zawiera pakiet korzyści: pomaga odtruć i wzmocnić całe ludzkie ciało, ale także chroni i utrzymuje naturalną mikroflorę jamy ustnej.

Olej migdałowy dzięki tradycyjnej metodzie tłoczenia zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości. Tłoczony na zimno, zawiera kwas olejowy i kwas linolowy, witaminy i minerały.

Góra