Oleje

Łącznie produktów: 104

Olej słonecznikowy do smażenia z pierwszego tłoczenia ziaren słonecznika, pochodzących z upraw spełniających standardy rolnictwa ekologicznego.

Olej ten Zawiera 28% nasyconych kwasów tłuszczowych: 53% kwasu linolowego, 25% kwasu oleinowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, 0,5-1,5% olejku eterycznego, witaminę E (tokoferole), witaminę A (karotenoidy), biotynę, mikroelementy i pierwiastki śladowe. Stosuje się głównie w przemyśle farmaceutycznym, przy alergiach, zapaleniach skórnych, grzybicach i trądziku.

Olej ten Zawiera 28% nasyconych kwasów tłuszczowych: 53% kwasu linolowego, 25% kwasu oleinowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, 0,5-1,5% olejku eterycznego, witaminę E (tokoferole), witaminę A (karotenoidy), biotynę, mikroelementy i pierwiastki śladowe. Stosuje się głównie w przemyśle farmaceutycznym, przy alergiach, zapaleniach skórnych, grzybicach i trądziku.

Bio olej z czerwonej palmy, został wyprodukowany z miąższu owoców palmy oleistej, której czerwone owoce zawierają w sobie bardzo dużo oleju jadalnego. Olej z czerwonej palmy, to prawdziwa studnia bogactwa naturalnego: karotenu – prowitaminy A (zawiera 10-cio krotnie więcej niż marchewka i 30 razy więcej niż pomidor), witaminy E oraz Co Enzymu Q10.

Olej z czerwonej palmy to prawdziwa studnia bogactwa naturalnego karotenu - prowitaminy A, witaminy E, oraz Co-Enzym Q 10. Olej z czerwonej palmy zawiera 10 razy więcej karotenu od marchewki, oraz 30 razy więcej od pomidora. Olej w 100% ekologiczny. Zimno tłoczony.

Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia 'na zimno' pozyskiwany jest olej w pełni zdrowy o niezmienionym składzie, tzw. 'olej dziewiczy'. Tym samym w oleju pozostają wszystkie witaminy i lecytyny, jego właściwości odżywcze pozostają niezmienione. Olej ten nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów.

Olej lniany nieoczyszczony wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanych i przebadanych nasion lnu złocistego pochodzenia krajowego. Olej tłoczony jest metodą 'na zimno', dzięki czemu zachowuje on w 100% naturalny skład.

Olej lniany nieoczyszczony wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanych i przebadanych nasion lnu złocistego pochodzenia krajowego. Olej tłoczony jest metodą 'na zimno', dzięki czemu zachowuje on w 100% naturalny skład.

Potoczna nazwa „lnianki” rydz, a także: rydzyk, lennica, lnicznik, judra. Jest to najstarsza z uprawianych w Polsce roślin oleistych. Olej z lnianki przed około 80-u laty tłoczony był tylko metodą „na zimno”.

Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia 'na zimno' pozyskiwany jest olej w pełni zdrowy o niezmienionym składzie, tzw. 'olej dziewiczy'. Tym samym w oleju pozostają wszystkie witaminy i lecytyny, jego właściwości odżywcze pozostają niezmienione. Olej ten nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów.

Olej tłoczony jest na zimno z nieprażonych pestek dyni. Charakterystyczną cechą oleju z pestek dyni jest jego ciemno zielona barwa i charakterystyczny orzechowy smak i zapach.

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych i witaminy E (50 mg/100g produktu).

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych i witaminy E (50 mg/100g produktu).

Ostropest plamisty jest ważną rośliną przemysłową uprawianą w wielu krajach, m. in. również w Polsce. Uprawiany jest ze względu na owoce zawierające bioflawonoidy, z których najbardziej czynną jest sylimaryna.

Ostropest plamisty jest ważną rośliną przemysłową uprawianą w wielu krajach, m. in. również w Polsce. Uprawiany jest ze względu na owoce zawierające bioflawonoidy, z których najbardziej czynną jest sylimaryna.

Ostropest plamisty jest ważną rośliną przemysłową uprawianą w wielu krajach, m. in. również w Polsce. Uprawiany jest ze względu na owoce zawierające bioflawonoidy, z których najbardziej czynną jest sylimaryna.

Olej kukurydziany tłoczony jest z zarodków kukurydzianych separowanych podczas przemiału ziarna kukurydzy.

Olej z kiełków pszenicy, jest najbogatszy w witaminę E, wykorzystywany jest przez kobiety jako naturalny kosmetyk.

Olej z kiełków pszenicy, jest najbogatszy w witaminę E, wykorzystywany jest przez kobiety jako naturalny kosmetyk.

Olej ten tłoczony jest z nasion wiesiołka dwuletniego. W swym składzie zawiera kwas tłuszczowy: linolowy oraz kwas gamma-linolenowy.

Olej z nasion pietruszki jest olejem o intensywnym smaku i zapachu pietruszki, świetnie komponuje się w kuchni jako dodatek na zimno, do zup, sosów, i innych potraw.

Olej z orzecha włoskiego pozyskiwany zazwyczaj w wyniku tłoczenia na zimno miąższu owoców orzechów. Olej ten charakteryzuje się specyficznym orzechowym smakiem i słodkim aromatem z nutą karmelu.

Olej konopny tłoczony na zimno jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które stanowią ok. 75% oleju.

Olej ten powstaje w wyniku tłoczenia nasion soi zwyczajnej nie modyfikowanej genetycznie. Zawartość oleju w nasionach soi w porównaniu do innych oleistych jest niska i wynosi 18%-24%.

Otrzymywany jest z orzechów arachidowych. W postaci tłoczonej na zimno jest przejrzystym, żółtym olejem o intensywnym, orzechowym smaku i zapachu.

Olej morelowy otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Olej ten jest lekki, delikatny, w smaku przypominający migdały, klarowny o jasno żółtym zabarwieniu.

Olej morelowy otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Olej ten jest lekki, delikatny, w smaku przypominający migdały, klarowny o jasno żółtym zabarwieniu.

Olej ten tłoczony jest na zimno z wyselekcjonowanych pestek wiśni. Jest olejem jadalnym o przyjemnym smaku i zapachu.

Jest olejem tłoczonym z nasion kopru. Olej ma zabarwienie ciemno zielone i smak typowy dla rośliny kopru.

Olej uzyskuje się przez tłoczenie na zimno najwyższej jakości nasion maku niebieskiego.

Olej z migdałów jest koloru jasno żółtego. Olej z migdałów używa się głównie do produkcji marcepanu. Ponadto znajduje zastosowanie jako dodatek do różnych potraw, a w szczególności do mięsa drobiowego i ryb.

Olej otrzymywany jest z tłoczenia wyselekcjonowanych nasion czarnuszki siewnej. Smak lekko gorzki, intensywny korzenny zapach.

Olej otrzymywany jest z tłoczenia wyselekcjonowanych nasion czarnuszki siewnej. Smak lekko gorzki, intensywny korzenny zapach.

Olej otrzymywany jest z tłoczenia wyselekcjonowanych nasion czarnuszki siewnej. Smak lekko gorzki, intensywny korzenny zapach.

Powstaje w wyniku tłoczenia na zimno obłuszczonych nasion sezamu. Sezam to nasiona oleiste o wysokim stopniu zaolejenia, sięgającym 50% - 60%.

Olej ten pozyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion ogórecznika lekarskiego. Jest to roślina jednoroczna uprawiana w Polsce, należąca do rodziny ogórecznikowatych.

Pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion amarantusa (w Polsce występującego pod nazwą Szarłat).

To wartościowy olej pozyskiwany w wyniku mechanicznego wytłaczania z nasion krokosza barwierskiego.

Olej winogronowy tłoczony jest na zimno z pestek czerwonych winogron posiada zielono-żółtą (złotą) barwę o charakterystycznym winogronowo-orzechowym smaku i winogronowym zapachu.

Olej arganowy tłoczony jest z jąder arganu. Cechuje go lekko czerwonawy kolor o delikatnym posmaku orzeszków ziemnych.

Olej ten powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion sezamu. Sezam to nasiona oleiste o wysokim stopniu zaolejenia, sięgającym 50 %. W swoim składzie ma przeważającą część nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 9 ok. 41-43%), które odgrywają kluczową rolę w zachowaniu zdrowia. Zawiera również szereg mikro i makroelementów oraz witamin.

Olej ten Zawiera 28% nasyconych kwasów tłuszczowych: 53% kwasu linolowego, 25% kwasu oleinowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, 0,5-1,5% olejku eterycznego, witaminę E (tokoferole), witaminę A (karotenoidy), biotynę, mikroelementy i pierwiastki śladowe. Stosuje się głównie w przemyśle farmaceutycznym, przy alergiach, zapaleniach skórnych, grzybicach i trądziku.

Jest to idealna mieszanka olei roślinnych takich jak: rzepakowy, słonecznikowy i kukurydziany.

Olej z czerwonej palmy, to prawdziwa studnia bogactwa naturalnego: karotenu, witaminy E oraz Co Enzymu Q10. Jest łatwostrawny, dobrze przyswajalny, hipoalergiczny, nie zawiera glutenu i alergenów. Olej jest wyjątkowo odporny na utlenianie, dlatego może być poddawany wysokim temperaturom bez utraty jakości.

Czarnuszka była nazywana „Złotem Faraonów”. Znana również jako czarny kminek egipski od wieków ceniona jest ze względu na charakterystyczny, dość intensywny, pieprzno-korzenny smak.

Olej ten pozyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion ogórecznika lekarskiego.

Najcenniejszymi składnikami oleju z wiesiołka są kwas linolowy i gamma linolenowy.

Naturalny olej z nasion konopi.

Naturalny olej z pestek dyni.

Olej z prażonych ziaren arganu (produkt rolnictwa ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli ECOCERT F-32600). Olej arganowy doda oryginalnego, północno-afrykańskiego smaku potrawom. Doskonale współgra również z różnymi deserami czy sałatkami.

Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw. Jest to mieszanka dwóch olei, oleju słonecznikowego i oleju palmowego.

Olej krokoszowy tłoczony jest na zimno z dojrzałych nasion krokosza barwierskiego. Charakteryzuje się łagodnym, wykwintnym smakiem pasującym idealnie do sałatek, surówek i dań ziemniaczanych.

Zimno tłoczony olej lniany jest oprócz ryb podstawowym źródłem życiodajnych kwasów Omega 3 i Omega 6. Wytłoczony olej z nasion roślin oleistych, zawiera w sobie, od kilku do kilkunastu, różnego rodzaju kwasów tłuszczowych oraz witaminy: A, E, D3, K.

Olej migdałowy dzięki tradycyjnej metodzie tłoczenia zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości. Tłoczony na zimno, zawiera kwas olejowy i kwas linolowy, witaminy i minerały.

Olej tłoczony z odmian rzepaku podwójnie ulepszonego. Jest bogatym źródłem steroli roślinnych, tak jak oleje sojowy i kukurydziany. Badania nad olejem rzepakowym dowiodły że zawiera on znaczniejszą ilość kwasu linolowego (omega-6) niż w przypadku oliwy.

Powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion sezamu. Sezam to nasiona oleiste o wysokim stopniu zaolejenia, sięgającym 50%. W swoim składzie ma przeważającą część nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 9 ok. 41-43%), które odgrywają kluczową rolę w zachowaniu zdrowia.

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielo-nienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100°C.

Olej ten charakteryzuje się specyficznym orzechowym smakiem i słodkim aromatem z nutą karmelu. Stosowany do sałatek z orzechami, sosów i dressingów, bywa używany szczególnie w daniach kuchni chińskiej, francuskiej i włoskiej.

Góra