Darmowa dostawa: brakuje Ci 349,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 349,00 złDOSTAWA GRATIS!
Ładowanie...
Popularne wpisy
Czarny ryż o niezwykłym orzechowym aromacie. Doskonały do dziczyzny, drobiu i owoców morza. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ryż Basmati charakteryzuje się niepowtarzalnym aromatem i subtelnym orzechowym smakiem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce. Doskonały do mięs, sałatek i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Czerwony ryż o niezwykłym orzechowym aromacie. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Czarny ryż o niezwykłym orzechowym aromacie. Doskonały do dziczyzny, drobiu i owoców morza. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ryż Basmati charakteryzuje się niepowtarzalnym aromatem i subtelnym orzechowym smakiem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce. Doskonały do mięs, sałatek i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ryż ten charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Polecany jako dodatek tradycyjnych jak i egzotycznych potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ryż pełnoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce. Polecany do risotto, sałatek i zapiekanek ryżowych.
Pożywny i lekkostrawny ryż. Polecany jako dodatek risotto, sushi i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczny ryż Arborio wywodzi się z Włoch. To wyjątkowa odmiana ryżu, charakteryzująca się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem.
Brązowy ryż długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce. Polecany do dań mięsnych i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Brązowy ryż długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce. Polecany do dań mięsnych i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ryż pełnoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce. Polecany do risotto, sałatek i zapiekanek ryżowych.
Ekologiczny ryż preparowany to idealny dodatek do płatków śniadaniowych i wypieków.
Pożywny i lekkostrawny ryż. Polecany jako dodatek mięs, sałatek i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Czerwony ryż o niezwykłym orzechowym aromacie. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów.
Ekologiczny ryż biały okrągły doskonały do sushi. Grube, okrągłe, lekko przezroczyste ziarna gwarantują idealny smak sushi. Polecamy również do zup, sałatek i jako składnik farszów.
Ekologiczny ryż biały okrągły charakteryzuje się subtelnym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Doskonały do risotto, sushi i sałatek.
Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami.
Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone.
Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem.
Ryż Basmati charakteryzuje się niepowtarzalnym aromatem i subtelnym orzechowym smakiem. Doskonały do mięs, sałatek i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ryż ten charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce. Polecany jako dodatek tradycyjnych jak i egzotycznych potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ryż to zboże stanowiące obok pszenicy i kukurydzy jedną z podstaw żywienia ludności świata. Miliony ludzi codziennie sięgają po miskę ryżu, a najpopularniejsze dania z tym produktem zbożowym pochodzą z kuchni chińskiej, japońskiej i tajskiej. Sprawdźmy, na czym polega fenomen ryżu, i dlaczego warto go jeść.
Ogromną zaletą ryżu, w tym ryżu ekologicznego, jest fakt, że należy do zbóż bezglutenowych. Mogą go więc spożywać osoby, u których gluten wywołuje reakcję alergiczną, uniemożliwiając spożywanie między innymi pszenicy czy jęczmienia. Co więcej, ryż jest stosunkowo tani, co stanowi dodatkową korzyść dla nietolerujących glutenu – nie naraża ich portfela na duży wydatek w związku z dietą wykluczającą niektóre produkty. Ryż ekologiczny jest też świetną alternatywą dla makaronu i kasz, warto urozmaicać posiłki, aby na naszym talerzu nie zagościła nuda.
Ryżowe ziarenka zawierają bogactwo składników odżywczych: witaminy z grupy B, potas, magnez, cynk i żelazo. Są cenione także za umiarkowany indeks glikemiczny. Ponadto ryż jest lekkostrawny i ma stosunkowo mało kalorii. Spośród istniejących 800 gatunków ryżu, z których każdy nieco różni się walorami zdrowotnymi, warto wymienić te najpopularniejsze:
ryż Basmati np. Eureko,
ryż dziki, np. Bio Planet,
ryż czerwony, np. Eko Wital,
ryż czarny, np. Bio Planet;
ryż do sushi, np. Clearspring,
ryż jaśminowy, np. Bio Planet.
Fanom ryżu proponujemy też wypróbowanie zdrowej alternatywy mleka – w kategorii Napoje roślinne znajdziesz napoje ryżowe, m.in. napoje ryżowo-migdałowe i ryżowo-kokosowe.