Orzechy

Łącznie produktów: 58

Taniej -10%

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Taniej -30%

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Taniej -30%

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Taniej -10%

Orzechy pekan to jedne z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Mają lekko maślany smak i aromat. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Taniej -10%

Delikatny słodkawy smak ekologicznych nerkowców łączy się w harmonijną całość z organiczną belgijską czekoladą.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Orzesznica wyniosła, której nasionami są orzechy brazylijskie, rośnie tylko w stanie dzikim w lasach Amazonii i osiąga 50 m wysokości. Duże owoce są zbierane przez Indian, rozłupywane, a następnie wydobywane z nich nasiona poddaje się naturalnemu suszeniu. Zbieracze muszą być szybsi od gryzoni agouti, dla których orzechy brazylijskie są wielkim przysmakiem.

Orzesznica wyniosła, której nasionami są orzechy brazylijskie, rośnie tylko w stanie dzikim w lasach Amazonii i osiąga 50 m wysokości. Duże owoce są zbierane przez Indian, rozłupywane, a następnie wydobywane z nich nasiona poddaje się naturalnemu suszeniu. Zbieracze muszą być szybsi od gryzoni agouti, dla których orzechy brazylijskie są wielkim przysmakiem.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Nerkowce, inaczej orzechy cashew, są nasionami rozłożystego drzewa zwanego nanerczem, pochodzącego z Brazylii. Obecnie największe plantacje występują w Indiach.

Nerkowce, inaczej orzechy cashew, są nasionami rozłożystego drzewa zwanego nanerczem, pochodzącego z Brazylii. Obecnie największe plantacje występują w Indiach.

Nerkowce, inaczej orzechy cashew, są nasionami rozłożystego drzewa zwanego nanerczem, pochodzącego z Brazylii. Obecnie największe plantacje występują w Indiach.

Orzechy włoskie nie są tak naprawdę ani orzechami, ani włoskimi. To pestki owoców drzewa, które pochodzi z Azji Mniejszej. Sprowadzono je do Europy zachodniej i północnej w czasach Cesarstwa Rzymskiego, lub nawet wcześniej. U nas pospolicie uprawiane. Drzewa na własnych korzeniach są bardzo długowieczne i owocują nawet 400-500 lat.

Orzeszki ziemne, inaczej arachidowe, pochodzą z Brazylii. Obecnie uprawiane są na prawie wszystkich kontynentach w ciepłym klimacie. To w zasadzie roślina strączkowa, jednak ze względu na podobieństwo jej owoce nazywa się orzeszkami.

Orzeszki ziemne, inaczej arachidowe, pochodzą z Brazylii. Obecnie uprawiane są na prawie wszystkich kontynentach w ciepłym klimacie. To w zasadzie roślina strączkowa, jednak ze względu na podobieństwo jej owoce nazywa się orzeszkami.

Taniej -10%

Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Taniej -10%

Ekologiczne migdały blanszowane to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Taniej -10%

Orzechy brazylijskie należą do najszlachetniejszych orzechów pochodzących wyłącznie z czystych, ekologicznych regionów Ameryki Południowej. Są delikatne i łagodne w smaku.

Taniej -10%

Ekologiczne orzechy macadamia to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi.

Taniej -10%

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów.

Taniej -10%

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów.

Taniej -10%

Orzeszki pistacjowe to owoce pistacji właściwej (Pistacia vera), mają postać owalnego pestkowca przypominającego nieco oliwkę i należą do jednego z najbardziej odżywczych gatunków orzechów. Znane również jako zielone migdały. Ekologiczne pistacje prażone i solone, to wyśmienita samodzielna przekąska.

Taniej -10%

Ekologiczne orzechy ziemne, prażone, nie solone, zwane arachidowymi, należą do roslin strączkowych. Dla zwiększenia strawności orzechów ziemnych, należy je dokładnie pogryźć. Polecane jako smaczna przekąska.

Taniej -10%

Pyszne migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Taniej -10%

Pyszne blanszowane migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Taniej -10%

Delikatne i łagodne w smaku orzechy brazylijskie pochodzące wyłącznie z czystych regionów Ameryki południowej. Idealne jako pożywna przekąska i dodatek do płatków, ciast i innych deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkawym smakiem. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Orzeszki piniowe idealnie nadają się na przekąskę oraz jako dodatek sosów, sałatek, makaronów i ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecane jako dodatek do sałatek lub jako samodzielna przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Prażone, nie solone orzechy arachidowe. Polecane jako przekąska lub dodatek ciast, sałatek i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Orzechy brazylijskie należą do najszlachetniejszych orzechów pochodzących wyłącznie z czystych, ekologicznych regionów Ameryki Południowej. Są delikatne i łagodne w smaku.

Taniej -10%

Orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Ekologiczne kasztany jadalne całe gotowane.

Taniej -10%

Ekologiczne migdały w czekoladzie kokosowej z wanilią Bourbon.

Taniej -10%

Orzechy laskowe w czekoladzie kokosowej z domieszką wanilii Bourbon.

Taniej -10%

Orzechy nerkowca w czekoladzie z domieszką wanilii Bourbon.

Taniej -10%

Ekologiczne orzeszki ziemne, prażone, nie solone, zwane arachidowymi. Polecane jako smaczna przekąska. Doskonale sprawdzają się również jako dodatek do past, sałatek owocowych, deserów oraz ciast.

Taniej -10%

Doskonale smakują jako dodatek do pieczenia chleba lub do porannej owsianki.

Taniej -10%

Ekologiczne orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecamy jako dodatek do sałatek lub jako samodzielną przekąskę.

Taniej -10%

Ekologiczne orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecamy jako dodatek do sałatek lub jako samodzielną przekąskę.

Taniej -10%

Ekologiczne orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, deserów i sałatek.

Taniej -10%

Taniej -10%

Daktylowe kuleczki z dodatkiem orzechów z wyczuwalną cynamonową nutą. Doceniane zwłaszcza przez koneserów korzennych smaków.

Taniej -10%

100% naturalne, gotowe do bezpośredniego spożycia.

Taniej -10%

Migdały oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Bogate w witaminę E, magnez, wapń i potas. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Orzechy brazylijskie oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Orzechy laskowe oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Bogate w witaminę E, magnez, wapń i potas. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Orzechy nerkowca oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -30%

Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca.



Góra