Darmowa dostawa: brakuje Ci 349,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 349,00 złDOSTAWA GRATIS!
Ładowanie...
Popularne wpisy
Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy.
Pyszne migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego
Orzechy nerkowca w czekoladzie z domieszką wanilii Bourbon.
Migdały oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Bogate w witaminę E, magnez, wapń i potas. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Delikatne i łagodne w smaku orzechy brazylijskie pochodzące wyłącznie z czystych regionów Ameryki południowej. Idealne jako pożywna przekąska i dodatek do płatków, ciast i innych deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Orzechy brazylijskie należą do najszlachetniejszych orzechów pochodzących wyłącznie z czystych, ekologicznych regionów Ameryki Południowej. Są delikatne i łagodne w smaku.
Ekologiczne orzechy macadamia to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi.
Ekologiczna mieszanka studencka jest oryginalną przekąską skomponowaną na bazie orzechów i suszonych owoców.
Ekologiczne orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecamy jako dodatek do sałatek lub jako samodzielną przekąskę.
Orzechy laskowe w czekoladzie kokosowej z domieszką wanilii Bourbon.
Orzechy brazylijskie należą do najszlachetniejszych orzechów pochodzących wyłącznie z czystych, ekologicznych regionów Ameryki Południowej. Są delikatne i łagodne w smaku.
Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.
Orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Orzechy nerkowca oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Orzeszki pistacjowe to owoce pistacji właściwej (Pistacia vera), mają postać owalnego pestkowca przypominającego nieco oliwkę i należą do jednego z najbardziej odżywczych gatunków orzechów. Znane również jako zielone migdały. Ekologiczne pistacje prażone i solone, to wyśmienita samodzielna przekąska.
Pyszne migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego
Orzechy pekan to jedne z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Mają lekko maślany smak i aromat. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczne migdały w czekoladzie kokosowej z wanilią Bourbon.
Doskonale smakują jako dodatek do pieczenia chleba lub do porannej owsianki.
Orzechy laskowe oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Bogate w witaminę E, magnez, wapń i potas. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów.
Pyszne migdały cięte idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego
Orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Chrupiące połączenie surowego ekologicznego migdała oraz organicznej, belgijskiej czekolady zawierającej 70% kakao.
Ekologiczne płatki migdałowe to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków.
Delikatny słodkawy smak ekologicznych nerkowców łączy się w harmonijną całość z organiczną belgijską czekoladą.
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem.
Ekologiczne kasztany jadalne całe gotowane.
Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego.
Ekologiczne orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Są podstawowym składnikiem mieszanki studenckiej.
Orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecane jako dodatek do sałatek lub jako samodzielna przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczne orzechy macadamia, to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi.
Orzechy brazylijskie oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkawym smakiem. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczne orzeszki pistacjowe to owoce pistacji właściwej (Pistacia vera), mają postać owalnego pestkowca przypominającego nieco oliwkę i należą do jednego z najbardziej odżywczych gatunków orzechów.
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca.
Ekologiczne orzeszki pistacjowe to owoce pistacji właściwej (Pistacia vera), mają postać owalnego pestkowca przypominającego nieco oliwkę i należą do jednego z najbardziej odżywczych gatunków orzechów. Znane również jako zielone migdały. Ekologiczne pistacje nieprażone i niesolone, to wyśmienita samodzielna przekąska.
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca.
Ekologiczne orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, deserów i sałatek.
Orzechy są uznawane za bardzo zdrowe pożywienie. W naszym kraju rosną ich dwa rodzaje – włoskie i laskowe. Pozostałe gatunki sprowadza się z zagranicy: migdały, pistacje, pekan, nerkowce, makadamia... Lista egzotycznych orzechów jest bardzo długa, a ich plantacje znajdują się w różnych zakątkach naszej planety. Weźmy pod lupę wybrane rodzaje orzechów i przekonajmy się, na co zwrócić uwagę przy ich wyborze.
Warto zauważyć, że w przypadku orzechów ważne jest, z jakich źródeł pochodzą. Supermarketowe półki wprost uginają się od bakalii, o których pochodzeniu niewiele można powiedzieć. Aby mieć gwarancję bezpiecznych upraw, najlepiej sięgać po przekąski od sprawdzonych dostawców – takich jak Bio Planet, Eco Vital czy Cocoa. Szeroki wybór orzechów i innych ekologicznych bakalii dostępny jest tutaj: Bakalie ekologiczne - Świat Miodów.
Popularne w naszym kraju orzechy laskowe i włoskie są cenionym dodatkiem do musli, batonów, czekolad i innych przekąsek (Ekologiczne słodycze i przekąski | Swiatmiodow.pl - Świat Miodów). Stosuje się je także jako dodatek do wypieków, bez których trudno wyobrazić sobie Boże Narodzenie. Są obecne w makowcach, keksach i wigilijnej kutii.
Rosnące w Brazylii i Południowo-Wschodniej Azji nerkowce stanowią pyszną samodzielną przekąskę, a w kuchni chińskiej służą za przyprawę, dodawaną na przykład do kurczaka. Orzechy piniowe to specyfik włoski, dodawany do słynnego pesto, a pistacje i migdały to baza do pysznych tureckich bakalii, z chałwą i baklawą na czele.
Coraz większą popularność zyskują także orzechy brazylijskie, makadamia i pekan (do kupienia tutaj: Orzechy - Świat Miodów). Nie zapominajmy także o orzeszkach ziemnych, z których wytwarzane jest masło orzechowe, którym zajadamy się w różnych szerokościach geograficznych.