Darmowa dostawa: brakuje Ci 349,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 349,00 złDOSTAWA GRATIS!
Ładowanie...
Popularne wpisy
Kasza jaglana otrzymywana z łuszczonego prosa. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.
Jedna z najbardziej odżywczych kasz. Stosowana do zup, pasztetów oraz jako składnik obiadów. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Jedna z najbardziej odżywczych kasz. Stosowana do zup, pasztetów oraz jako składnik obiadów. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.
Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami.
Kasza jęczmienna pęczak. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczna kasza gryczana krakowska otrzymana jest z obłuszczonego i pokrojonego ziarna gryki niepalonej.
Bulgur, to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum.
Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa.
Kasza jaglana otrzymywana z łuszczonego prosa. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczny kuskus kukurydziany otrzymywany jest z kruszonych, gotowanych i suszonych ziaren kukurydzy.
Ekologiczny pęczak jęczmienny powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna jęczmienia.
Jedna z najbardziej odżywczych kasz. Stosowana do zup, pasztetów oraz jako składnik obiadów. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Kasza owsiana to świetny dodatek do sosów, zapiekanek, a łącząc ją z owocami otrzymamy pyszny, pożywny i zdrowy deser.
Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy.
Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę. Doskonała jako zagęszczacz zup i sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Kasza jęczmienna wiejska. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczna kasza orkiszowa otrzymana z obłuszczonego ziarna orkiszu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości.
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.
Ekologiczna kasza gryczana krakowska otrzymana jest z obłuszczonego i pokrojonego ziarna gryki niepalonej. Ma łagodny i delikatny smak. Najczęściej stosowana jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów, kotletów, past do chleba, a także jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami, czy gulaszem.
Pożywna kasza orkiszowa ma delikatny i przyjemny smak. Idealna do zagęszczania zup lub jako dodatek puddingów i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.
Ekologiczna kasza jaglana ekspandowana to praktyczna i wygodna forma wartościowego zboża, przeznaczona do bezpośredniego spożycia.
Ekologiczna kaszka orkiszowa razowa otrzymywana jest z pełnego ziarna orkiszu.
Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami.
Może niektórzy jeszcze pamiętają wyliczankę z dzieciństwa wychwalającą walory zdrowotne kaszy. Puenta wierszyka stanowiła, że od kaszy człowiek zdrów. Dzisiejsza wiedza potwierdza te słowa, kasze to prawdziwy skarb natury: niskoprzetworzone, nasycone mnóstwem witamin i minerałów. Są zaliczane do kategorii super foods, czyli najzdrowszej żywności na świecie. Tego typu produkty sypkie zabierają ze sobą w galaktyczne wędrówki kosmonauci!
Rodzajów kasz jest wiele. Skupmy się na najprostszym ich podziale na produkty drobno- i gruboziarniste. Te drugie są doskonałe do sałatek oraz mięsnych i wegetariańskich sosów oraz gulaszy. Produkty zbożowe mają różnorodne smaki dlatego warto sprawdzić wiele odmian kaszy, aby wybrać swojego faworyta. Najbardziej znane i lubiane spośród grubych kasz to:
pęczak;
kasza gryczana (palona i niepalona);
kasza jęczmienna gruboziarnista;
kasza owsiana.
Szeroki asortyment smacznych i zdrowych kasz jest dostępny w ofercie: Bio Planet oraz Eko Wital.
Kasze mniejszego kalibru oprócz tego, że mogą stanowić alternatywę dla ziemniaków w daniach obiadowych, nadają się także do sporządzania śniadań czy przekąsek śniadaniowych. Któż z nas w dzieciństwie nie zasmakował manny na mleku? Do drobnoziarnistych kasz zaliczyć można także:
kaszę jaglaną,
bulgur,
kaszę kukurydzianą, np. Eureko.
Do posiłku przygotowanego na bazie kaszy warto dodać orzechy, suszone owoce i miód Manuka. Takie połączenie może być prawdziwą ucztą dla podniebienia i zmysłów!