Inne

Łącznie produktów: 99

Sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, ryb, a także zup i sałatek.

Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Pan Grati- bułka tarta bezglutenowa. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Ekologiczny środek żelujący przeznaczony do konfitur.

Ekologiczny cukier waniliowy.

Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Ekologiczny proszek do pieczenia.

Kuzu ma neutralny smak i gładką konsystencję, idealny do zup, gulaszu, ciast i deserów.

Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. 

Substancja żelująca, wytwarzana z krasnorostów.

Agar-agar to substancja żelująca, wytwarzana z krasnorostów, która może być używana przez wegetarian jako substytut żelatyny.

Ashwagandha (żeń-szeń indyjski), stanowi jedno z najważniejszych ziół w ajurwedzie.

Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

Maranta trzcinowata  to bezglutenowa, lekkostrawna i pożywna mąka skrobiowa zwana arrowroot, pozyskiwana z korzeni roślin zaliczających się do rodziny botanicznej marantowatych pochodzących z Ameryki Południowej.

Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Zakwas VITAM doskonale nadaje się jako zastępnik płynnych zakwasów chlebowych. Jedna saszetka preparatu wystarcza na 1kg wypieku.

Ekologiczna skrobia z korzenia kuzu białego to zdrowy substytut mąki ziemniaczanej.

Mieszanka do wypieku chleba odpowiedniego dla wegan (z foremką do wypieku w środku).

Sok z młodego jęczmienia powstaje w procesie wyciskania młodych kiełków jęczmienia. Uzyskany w ten sposób płyn poddawany jest suszeniu.

Suplement diety. Kłącze imbiru oraz liść mięty wspierają procesy trawienne. Kłącze imbiru pomaga także zachować dobre samopoczucie podczas podróży.

Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego.

Ekologiczna skrobia z korzenia kuzu szarego to zdrowy substytut mąki ziemniaczanej.

Bezglutenowa granola z figą i kokosem.

Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy.

Płatki owsiane błyskawiczne z liofilizowanymi truskawkami.

Suplement diety. Czosnek niedźwiedzi wspomaga prawidłowe funkcjonowanie serca i naczyń krwionośnych. Czosnek pospolity wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Pietruszka wspomaga prawidłowe funkcjonowanie nerek.

Gotowa mieszanka do przyrządzenia wegetariańskich falafeli.

Suplement diety. Zawartość w dwóch kapsułkach (zalecana maksymalna dobowa porcja do spożycia): guarana ekstrakt 1000 mg.

Suplement diety. Kurkuma i pieprz wspierają prawidłowe funkcje trawienne i pracę wątroby. Dodatkowo pozytywnie wpływają na pracę układu nerwowego i odpornościowego.

Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy.

Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów.

Ekologiczny proszek do pieczenia z dodatkiem przyprawy do piernika.

Suplement diety. Zawartość w jednej kapsułce (zalecana maksymalna dobowa porcja do spożycia): wapno organiczne (aquamin TG) 800 mg.

Ekspandowane ziarno pszenicy z melasą i miodem.

Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zabierane.

Serwatka ma swoje zastosowanie jako napoje, wyroby piekarskie, cukiernicze, lody, kosmetyki.

Cytrynian magnezu, to organiczny związek chemiczny z grupy cytrynianów. Sól kwasu cytrynowego i magnezu zawiera wysoko przyswajalną (chelatową) formę magnezu.

Gotowa mieszanka do przygotowania racuchów na bazie mąki kokosowej i ryżowej.

Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

Witamina C BATOM jest produktem naturalnego pochodzenia, pozyskiwana jest ze skrobi kukurydzianej w wyniku dwustopniowej fermentacji.

Produkt wegański, bez laktozy. Shake wysokobiałkowy jest idealny do picia przed lub po treningu. Białko wspomaga wzrost i utrzymanie masy mięśniowej.

Guma guar, to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny Cyamopsis tetragonolobus, może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. 

Owocowa posypka do deserów, ciast, lodów.

Witamina C BATOM jest produktem naturalnego pochodzenia, pozyskiwana jest ze skrobi kukurydzianej w wyniku dwustopniowej fermentacji.

Sypka mieszanka do przygotowania ciast. Produkt bezglutenowy.

Ekologiczny karob, to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao.

Ekologiczne słomki z granulatem cukrowym do aromatyzowania mleka o smaku truskawkowym.

Góra