Konserwowe

Łącznie produktów: 18
10,01 zł

Ekologiczna biała fasola Jaś BIO Idea jest produktem gotowym do spożycia. Nie zawiera konserwantów, ani sztucznych barwników.

10,43 zł

Ekologiczne kapary w occie. Idealne do sałatek i wszelkiego rodzaju dań mięsnych.

9,17 zł

Ekologiczna fasola czarna w zalewie, gotowa do spożycia. Idealna do dań meksykańskich.

9,59 zł

Ekologiczna papryka konserwowa sprawdzi się jako przystawka, dodatek do dań głównych i kanapek.

9,06 zł

Ekologiczna fasola adzuki w puszce, gotowa do spożycia. Idealna do dań meksykańskich.

Taniej -8%

8,66 zł 9,41 zł

Ekologiczna brązowa fasola borlotti. Gotowa do podania jako posiłek na gorąco. Idealnie pasuje jako również dodatek do sałatek.

16,12 zł

Kapary są ważnym składnikiem panteonu klasycznych śródziemnomorskich smaków wraz z oliwkami, rukolą, sardynkami oraz karczochami.

8,99 zł

Ekologiczna czerwona fasola Kidney BIO Idea jest produktem gotowym do spożycia. Nie zawiera konserwantów, ani sztucznych barwników.

19,06 zł

Idealne do sałatek oraz jako dodatek do sosów do mięs i ryb.

11,45 zł

Meksykańskie papryczki Jalapenos w zalewie octowej.

17,02 zł

Ekologiczne szparagi w słonej zalewie.

8,99 zł

Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu

7,43 zł

Ekologiczne pomidory krojone bez skóry.

7,43 zł

Ekologiczna ciecierzyca, zwana inaczej cieciorką lub grochem włoskim. Ciecierzyca BIO Idea jest produktem gotowym do spożycia. Nie zawiera konserwantów, ani sztucznych barwników.

16,78 zł

Ekologiczne karczochy w oleju. Idealne do sałatek i wszelkiego rodzaju dań mięsnych.

20,39 zł

Cienkie plasterki marynowanego imbiru są używane jako dodatek do sushi wraz z sosem wasabi i sojowym.



Słoiki jak u mamy

Konserwowe przetwory warzywne przywołują wspomnienie dzieciństwa: nasze mamy i babcie krzątały się w kuchni i przygotowywały marynaty do słoików z ogórkami, papryką, dynią. Myły i obierały warzywa, przebierały koper, wyłuskiwały ząbki czosnku, wyparzały słoiki, podwiązywały chrzan, nalewały ocet, odmierzały ziarenka gorczycy, ziela angielskiego i pieprzu… Mozolne i pracochłonne zajęcie na cały długi wieczór!

Mamy dobrą wiadomość: przetworów konserwowych nie trzeba już robić w domu! A zdrowie na tym nie ucierpi. Producenci zdrowej żywności zrobią za nas zdrowe warzywa konserwowe, dobierając wyłącznie rośliny warzywne najlepszej jakości, zbierane na plantacjach bio miejscowych rolników.

 

Ogórek, ogórek, ogórek zielony ma garniturek...

Konserwowe pyszności od razu kojarzą się ze słoikiem ogórków w słodko-kwaśnej zalewie. To właściwe skojarzenie, bo wśród przetworów konserwowych to właśnie po ogórki sięgamy najczęściej. Zimą, gdy już nie mamy możliwości zrobić mizerii ze świeżych, krajowych warzyw, lepiej zaopatrzyć się w słoik polskich konserwowych ogórków bio niż kupować importowane świeże warzywa. Wyjątkowy smak tych przetworów warzywnych szybko wynagrodzi nasze patriotyczne podejście.

 

Papryka, fasola, selery i groch – och!

Wiadomo, że najpyszniejsze warzywa to te sezonowe. Aby zatrzymać smak sezonowych jarzyn jak najdłużej, robi się z nich konserwowe przekąski, zamknięte w puszkach i słoikach. Oto lista przetworów warzywnych, które zjemy przez cały rok:

  • fasola biała i czerwona w zalewie, na przykład Bio Idea;
  • soczewica i cieciorka w zalewie;
  • przetwory pomidorowe;
  • kapary i szparagi;
  • najpyszniejsze owoce drzew oliwnych: oliwki;
  • papryka słodka i pikantne papryczki;
  • tarte buraki.
Góra