Darmowa dostawa: brakuje Ci 329,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 329,00 złDOSTAWA GRATIS!
Ładowanie...
Popularne wpisy
Oliwa ta wytwarzana jest metodami naturalnymi. Oliwa GABRO wyciskana jest we włoskiej Kalabrii sposobem tradycyjnym na zimno wyłącznie z owoców drzew kultywowanych metodami ekologicznymi na wybrzeżu Morza Jońskiego.
Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.
Ekologiczna oliwa z oliwek przeznaczona głównie do smażenia.
Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.
Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.
Najwyższej jakości oliwa pozyskiwana z organicznie uprawianych oliwek.
Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.
Doskonała oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Produkt pochodzący z upraw ekologicznych.
Oliwa z oliwek extra virgin jest wykonana przy użyciu jednej odmiany oliwek - Biancolilla. Oliwa o jasnozielonej barwie z żółtymi refleksami.
Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych.
Ekologiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.
Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.
Oliwa z oliwek extra virgin jest wyśmienitą ekologiczną oliwą z oliwek, bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Szczególnie polecana w profilaktyce chorób układu krążenia oraz przy obniżaniu tzw. 'złego cholesterolu'. Z pierwszego tłoczenia, tłoczona na zimno.
Doskonała oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Produkt pochodzący z upraw ekologicznych.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczeniana, najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Miłośnicy naturalnych olejów będą zachwyceni! Wraz z nadejściem tegorocznego sezonu trufli, firma Bio Planete oferuje pyszny truflowy olej.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczeniana, najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Oliwa ta wytwarzana jest metodami naturalnymi. Oliwa GABRO wyciskana jest we włoskiej Kalabrii sposobem tradycyjnym na zimno wyłącznie z owoców drzew kultywowanych metodami ekologicznymi na wybrzeżu Morza Jońskiego.
Oliwki zbierane są pod koniec sezonu, co pozwala osiągnąć łagodny, słodki aromat przypominający smak migdałów. Łagodnie i subtelnie podkreśla smak dań. Doskonale pasuje do sałatki Caprese, sałaty czy sałatki z ogórka.
Miłość do kuchni śródziemnomorskiej zapoczątkowała w naszej rodzimej kuchni także miłość do oliwy z oliwek bio. Ten wartościowy i bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3 dodatek do potraw, wdarł się przebojem do domów Polaków, stając na półkach ramię w ramię z klasykiem polskiego stołu: olejem rzepakowym. Ciągle jednak poszerzamy wiedzę o oliwie z oliwek i jej zastosowaniu.
Dyskutując o naturalnej oliwie nie sposób pominąć pojęcia extra virgin. Termin ten dotyczy najwyższej jakości oliwy z oliwek, charakteryzującej się doskonałymi walorami smakowymi i wysoką zawartością polifenoli, a także innych dobrych dla naszego organizmu składników odżywczych. Przed utratą wartościowych składników chroni oliwę z oliwek butelka z ciemnego szkła.
Doskonałą jakość oliwa extra virgin zawdzięcza specjalnemu procesowi tłoczenia na zimno, któremu są poddawane wyselekcjonowane owoce oliwek. Dodatkowo produkt jest niefiltrowany. A oto najlepsi dostawcy ekologicznej oliwy extra virgin z Krajów Śródziemnomorskich:
Nic nie jest w stanie zastąpić w kuchni dobrej oliwy bio. Jest ona podstawą wielu znanych dań, zwłaszcza tych z krajów basenu Morza Śródziemnego. Warto wspomnieć choćby o włoskiej sałatce caprese z sera mozzarella, pomidorów i bazylii, skropionych naturalną oliwą właśnie. W kuchni hiszpańskiej oliwa z oliwek jest dodawana między innymi do pomidorowego gazpacho, a w greckiej – do musaki i sałatki greckiej.