Octy

Łącznie produktów: 26
14,72 zł

Produkt naturalny, wyłącznie z ekologicznych jabłek. Ocet jabłkowy jest niefiltrowany i niepasteryzowany. Doskonale nadaje się jako dodatek do sałatek lub jako napój chłodzący.

9,37 zł

Ekologiczny, nieklarowany ocet jabłkowy uzyskiwany jest poprzez fermentację octową.

11,36 zł

Ekologiczny, niefiltrowany ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 5%. Wyprodukowany w 100% z Włoskich owoców.

10,31 zł

Ocet z polskich jabłek ekologicznych otrzymany poprzez naturalną fermentację octową.

25,58 zł

Genmai Su jest octem o miodowym kolorze i łagodnym i orzeźwiającym smaku, który jest wynikiem rodzaju użytego ryżu i sposobem wytwarzania. Jest mniej kwaśny niż zwykły ocet.

13,78 zł

Ekologiczny, nieklarowany ocet jabłkowy uzyskiwany jest poprzez fermentację octową.

14,53 zł

Ocet nie z koncentratu, niepasteryzowany.

17,91 zł

Pochodzący z Modeny ocet balsamiczny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Idealny do kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych

11,05 zł

Produkt nie jest filtrowany. Regularne picie octu cydrowego, to świetny sposób na detoksykację organizmu.

11,42 zł

Ocet jabłkowy jest produktem znanym od setek lat. Już w starożytnej medycynie doceniano jego właściwości takie jak: zapobieganie kamieniom pęcherza i infekcjom układu moczowego, wzmocnienie sytemu immunologicznego...

14,22 zł

Ocet jabłkowy Bio z zawartością 5% kwasu octowego. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

17,41 zł

Ekologiczny, gęsty, słodko-kwaśny krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Idealny do mięs, sałatek, a nawet owoców i lodów.

79,40 zł

OCET BALSAMICZNY Z MODENY PREMIUM -Wspaniały smak, który wynika z użycia najlepszych odmian winogron: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiani, Albana, Ancellotta Fortana, Montuni. Szczególnie nadaje się do lodów, owoców i sera.

20,77 zł

Jasna wersja popularnego kremu balsamicznego o delikatnym smaku.

12,54 zł

Ocet winny z czerwonych winogron.

14,22 zł

Ocet balsamiczny od kwasowości 6%.

9,87 zł

Ekologiczny ocet idealny do marynowania ogórków i świeżych warzyw. Do bezpośredniego spożycia używać w stanie rozcieńczonym 1:2.

19,90 zł

Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6%.

10,03 zł

Ocet nie z koncentratu, niepasteryzowany. Kwasowość: 5%. Zawiera naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.

14,46 zł

Kwasowość: 5 %. Produkt naturalnie mętny, niepasteryzowany i nieoczyszczony. Zawiera matkę octów.

12,54 zł

Ocet winny z białych winogron.



Octy BIO – naturalny sposób na odchudzani

Oleje, oliwy, octyto artykuły spożywcze, które przydają się w każdej kuchni. Stanowią bowiem składnik wielu potraw podawanych zarówno na ciepło, jak i na zimno. Na szczególną uwagę zasługują ekologiczne octy, które mają wiele zastosowań. Wykorzystamy je podczas gotowania, przygotowywania przetworów, sprzątania, a nawet w walce ze zbędnymi kilogramami.

 

Ekologiczny ocet jabłkowy – sprzymierzeniec w walce o szczupłą sylwetkę

Octy jabłkowe wzbudzają największe zainteresowanie nie tylko dlatego, że nadają kwaśny smak potrawom, ale przede wszystkim ze względu na ich właściwości odchudzające. Picie codziennie rano na czczo 1 szklanki przegotowanej wody z 1 łyżką stołową octu ma przynosić efekt oczyszczenia organizmu – detoks octowy. Już nawet po kilku dniach można zauważyć pierwsze efekty: obwód talii może się zmniejszyć. Dzieje się tak, ponieważ roztwór octu usuwa złogi w jelitach, usprawniając pracę układu pokarmowego.

Jeśli do picia jabłkowego octu dołączymy jeszcze zamianę mięsa na ekologiczneprzetwory warzywne i słodyczy na zdrowe bakalie, możemy liczyć na cudowną przemianę, którą zapoczątkował ocet jabłkowy!

 

Nie tylko jabłka – z czego jeszcze produkuje się ekologiczny ocet winny?

BIO Ocet jest także ważnym dodatkiem do potraw kuchni świata. Oprócz powszechnie znanego octu jabłkowego i spirytusowego dostępne są także artykuły spożywcze popularne w odległych zakątkach naszego globu. Prawdziwą włoską gwiazdą w kategorii octów jest ocet balsamiczny z Modeny, który cieszy się mianem produktu regionalnego Unii Europejskiej. Oryginalny ocet balsamiczny BIO kupimy między innymi od Alce Nero.

Inną ciekawą odmianą octu jest także znany z sushi ocet ryżowy, czyli specjalność kuchni japońskiej.

Góra