Octy

Łącznie produktów: 14
9,96 zł

Ekologiczny, nieklarowany ocet jabłkowy uzyskiwany jest poprzez fermentację octową.

14,68 zł

Ekologiczny, niefiltrowany ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 5%. Wyprodukowany w 100% z Włoskich owoców.

14,53 zł

Ekologiczny, nieklarowany ocet jabłkowy uzyskiwany jest poprzez fermentację octową.

15,55 zł

Ocet nie z koncentratu, niepasteryzowany.

19,99 zł

Pochodzący z Modeny ocet balsamiczny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Idealny do kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych

12,82 zł

Ocet jabłkowy jest produktem znanym od setek lat. Już w starożytnej medycynie doceniano jego właściwości takie jak: zapobieganie kamieniom pęcherza i infekcjom układu moczowego, wzmocnienie sytemu immunologicznego...

15,92 zł

Ocet jabłkowy Bio z zawartością 5% kwasu octowego. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

18,32 zł

Ekologiczny, gęsty, słodko-kwaśny krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Idealny do mięs, sałatek, a nawet owoców i lodów.

83,82 zł

OCET BALSAMICZNY Z MODENY PREMIUM -Wspaniały smak, który wynika z użycia najlepszych odmian winogron: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiani, Albana, Ancellotta Fortana, Montuni. Szczególnie nadaje się do lodów, owoców i sera.

13,57 zł

Ocet winny z czerwonych winogron.

22,11 zł

Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6%.

15,49 zł

Kwasowość: 5 %. Produkt naturalnie mętny, niepasteryzowany i nieoczyszczony. Zawiera matkę octów.

13,57 zł

Ocet winny z białych winogron.



Octy BIO – naturalny sposób na odchudzani

Oleje, oliwy, octyto artykuły spożywcze, które przydają się w każdej kuchni. Stanowią bowiem składnik wielu potraw podawanych zarówno na ciepło, jak i na zimno. Na szczególną uwagę zasługują ekologiczne octy, które mają wiele zastosowań. Wykorzystamy je podczas gotowania, przygotowywania przetworów, sprzątania, a nawet w walce ze zbędnymi kilogramami.

 

Ekologiczny ocet jabłkowy – sprzymierzeniec w walce o szczupłą sylwetkę

Octy jabłkowe wzbudzają największe zainteresowanie nie tylko dlatego, że nadają kwaśny smak potrawom, ale przede wszystkim ze względu na ich właściwości odchudzające. Picie codziennie rano na czczo 1 szklanki przegotowanej wody z 1 łyżką stołową octu ma przynosić efekt oczyszczenia organizmu – detoks octowy. Już nawet po kilku dniach można zauważyć pierwsze efekty: obwód talii może się zmniejszyć. Dzieje się tak, ponieważ roztwór octu usuwa złogi w jelitach, usprawniając pracę układu pokarmowego.

Jeśli do picia jabłkowego octu dołączymy jeszcze zamianę mięsa na ekologiczneprzetwory warzywne i słodyczy na zdrowe bakalie, możemy liczyć na cudowną przemianę, którą zapoczątkował ocet jabłkowy!

 

Nie tylko jabłka – z czego jeszcze produkuje się ekologiczny ocet winny?

BIO Ocet jest także ważnym dodatkiem do potraw kuchni świata. Oprócz powszechnie znanego octu jabłkowego i spirytusowego dostępne są także artykuły spożywcze popularne w odległych zakątkach naszego globu. Prawdziwą włoską gwiazdą w kategorii octów jest ocet balsamiczny z Modeny, który cieszy się mianem produktu regionalnego Unii Europejskiej. Oryginalny ocet balsamiczny BIO kupimy między innymi od Alce Nero.

Inną ciekawą odmianą octu jest także znany z sushi ocet ryżowy, czyli specjalność kuchni japońskiej.

Góra