Darmowa dostawa: brakuje Ci 349,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 349,00 złDOSTAWA GRATIS!
Ładowanie...
Popularne wpisy
Cynamon jest to jedna z najstarszych przypraw, wykorzystywana głównie w kuchni indyjskiej i chińskiej.
Kurkuma jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych.
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, jagnięcinę i kiełbasy.
Kminek idealna przyprawa do zup, potraw z ziemniaków i fasoli.
Curry jest mieszanką przypraw. Jest narodową przyprawą w kuchni indyjskiej. W skład curry może wchodzić od kilku do kilkudziesięciu zmielonych przypraw.
Papryka mielona słodka to przyprawa znana i ceniona na całym świecie.
10 kostek warzywnych bez dodatku oleju palmowego. Idealna podstawa zup sosów czy risotto.
Aromatyczna przyprawa służy głownie jako dodatek do pieczywa, do przetworów warzywnych, do aromatyzowania wina.
Kozieradka podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.
Pochodzi z południowej Azji, uprawiana głównie we Wschodnich Indiach,
Majeranek nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat.
Oregano przyprawiane są też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.
Natkę pietruszki stosuje się głównie do zup, rosołów ziemniaków, sosów.
Cynamon jest to jedna z najstarszych przypraw, wykorzystywana głównie w kuchni indyjskiej i chińskiej.
Ziele angielskie szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompotów i likierów.
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
Czosnek niedźwiedzi jest jednym z największych odkryć ostatnich lat.
Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości.
Przyprawę stanowi wysuszona kora pochodząca z drzewa cynamonowego, uprawianego w Azji Południowo-Wschodniej.
Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa którą dodaje się pod koniec gotowania potraw mięsnych.
Curry stosujemy jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb.
Tymianek idealnie pasuje do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi.
Kurkuma jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
Doskonała mieszanka na bazie suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku niedźwiedziego pasuje do kuchni śródziemnomorskich oraz do mięs pieczonych, sosów, zapiekanek i jajecznicy.
Koperek stosuje się go do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Lubczyk jest przyprawą bardzo mocną, dlatego stosuje się go w małych ilościach.
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników.
Ekologiczna mieszanka suszonych warzyw takich jak: marchew, korzeń pietruszki, por, seler korzeń oraz cebula. Idealna jako dodatek do zup, mięs oraz sałatek.
Paprykę słodką dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni, mięsa z rusztu.
Mieszanka znakomicie dobranych przypraw.