Darmowa dostawa: brakuje Ci 349,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 349,00 złDOSTAWA GRATIS!
Ładowanie...
Popularne wpisy
Ekologiczny i bezglutenowy makaron z ryżu brązowego.
Ekologiczny i bezglutenowy makaron z ryżu brązowego z dynią i imbirem.
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej.
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej z pełnego przemiału.
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej.
Ekologiczny makaron z pszenicy durum Fusilli.
Makaron z białej mąki orkiszowej, bez dodatku soli i jaj.
Makaron razowy żytni typu świderki. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczny i bezglutenowy makaron z ryżu czarnego.
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej z pełnego przemiału.
Ekologiczny makaron z pszenicy durum Fusilli z pełnego przemiału.
Ekologiczny i bezglutenowy makaron gryczany z dodatkiem batatów.
Makaron z białej mąki orkiszowej z dodatkiem kurkumy. Bez dodatku jaj i soli.
Ekologiczny i bezglutenowy makaron z ryżu tajskiego.
Ekologiczny makaron z pszenicy durum Farralle.
Ekologiczny makaron z pszenicy durum gniazda Tagiatelle.
Ekologiczny i bezglutenowy makaron z ryżu brązowego z wakame.
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej.
Ekologiczny makaron bezglutenowy kukurydziano-ryżowy Fusilli.
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum.
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej z pełnego przemiału.
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum.
Ekologiczny makaron z pszenicy durum Spaghetti.
Ekologiczny makaron bezglutenowy kukurydziano-ryżowy Spaghetti.
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum z pełnego przemiału.
Ekologiczny makaron z pszenicy durum Fusilli.
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum z pełnego przemiału.
Ekologiczny makaron bezglutenowy kukurydziano-ryżowy Penne.
Ekologiczny, bezglutenowy makaron z czerwonej soczewicy.
Ekologiczny makaron z pszenicy orkiszowej gniazda Tagiatelle.
Makaron z białej mąki orkiszowej z dodatkiem szpinaku ekologicznego, bez dodatku soli i jaj.
Makaron razowy żytni typu świderki. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Makaron razowy orkiszowy typu świderki. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3 roku życia).
Ekologiczny makaron Noodle z dodatkiem orkiszu.
Makaron noodle konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Ciepły wieczór, jedno z wielu włoskich miasteczek nad morzem. Powoli zapada zmrok, a przy restauracyjnych stolikach ustawionych na świeżym powietrzu siedzą rodowici mieszkańcy Italii, żywo gestykulując i donośnie dyskutując nad aromatycznymi talerzami słynnej, zniewalającej smakiem pasty. Makarony... któż z nas ich nie lubi? Ale co zrobić, by farfalle czy tagiatelle były troszkę mniej kaloryczne? Zastąpić je makaronem pełnoziarnistym lub warzywnym!
Dania z makaronu mają wiele zalet: można je szybko przyrządzić, są smaczne i lubiane zarówno przez dorosłych, jak i przez dzieci. Zwykły pszenny makaron nie jest jednak najlepszym wyborem, gdy dbamy o linię. Owszem, możemy go jeść, ale o wiele korzystniej dla zdrowia i szczupłej sylwetki będzie czasem zastąpić go produktem pełnoziarnistym, razowym. Biała mąka, do której wielu z nas przywykło, jest pozbawiona cennych witamin i składników odżywczych, ponieważ w procesie jej produkcji ziarno pozbawia się otoczki. A to właśnie plewy są źródłem cennych minerałów i błonnika, odpowiedzialnego za przemianę materii.
Pyszne razowe makarony dostarczają na nasze stoły również ekologiczni producenci. Koniecznie spróbuj tradycyjnych włoskich past Alce Nero. Warte uwagi są również makarony dostawców z innych krajów, do których tradycja jedzenia pasty dotarła znacznie później. Takim przykładem jest TerraSana, znany i ceniony producent Bio produktów (w tym makaronów) z Niderlandów.
Aby urozmaicić dietę, nie rezygnując z makaronu w różnej postaci, można sięgnąć także po pasty wykonane z produktów innych niż zbożowe. Będzie to ciekawym eksperymentem kulinarnym, który włączy do naszego na ogół pospolitego jadłospisu makaron ze zdrowych ziaren roślin strączkowych, takich jak:
zielony groszek,
ciecierzyca,
czerwona soczewica.
Świetne makarony z roślin, dostępne także w formie atrakcyjnej dla najmłodszych, produkuje Dalla Costa.