Ziarna i Nasiona

Łącznie produktów: 95

Mielone ziarna ostropestu plamistego - produkt polski.

Mielone ziarna ostropestu plamistego - produkt polski.

Taniej -10%

Gomasio ('goma' to Japońskie słowo oznaczające 'sezam') jest to mieszanka delikatnie prażonego sezamu z nierafinowaną solą morską.

Amarantus polecamy do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.

Kamut posiada wiele tych samych właściwości co pszenica, jednak ma znacznie mniej substancji alergizujących.

Ekologiczne ziarna kukurydzy. Posiadają bardzo dużo skrobi, białka i tłuszczów.

Orkisz jest starą odmianą pszenicy. Ziarna orkiszu dojrzewają w grubych łupinach, chroniących je przed zanieczyszczeniami.

Ekologiczne zielone ziarna orkiszu. Posiadają wszystkie składniki odżywcze, a do tego niewielką ilość skrobi.

Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny.

Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa.

Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa.

Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa.

Amarantus polecamy do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.

Amarantus ekspandowany (popping) jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia bez gotowania.

Jęczmień ekspandowany jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia bez gotowania.

Ekologiczny orkisz ekspandowany to idealna przekąska.

Naturalne nasiona czarnuszki.

Naturalne nasiona ostropestu.

Naturalne, mielone nasiona ostropestu.

Taniej -10%

Amarantus to jedna z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin. Polecany do owsianki, zup, do pieczenia chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Nasiona lnu sprawdzają się zarówno w kuchni jak i w kosmetyce. Mielone ziarna idealnie nadają się jako posypka dań ciepłych, sałatek, muesli oraz jako składnik chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Nasiona lnu sprawdzają się zarówno w kuchni jak i w kosmetyce. Mielone ziarna idealnie nadają się jako posypka dań ciepłych, sałatek, muesli oraz jako składnik chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Polecany do ciast, deserów, lodów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Orkisz to stara odmiana pszenicy. Można go mielić, otrzymując świeżą mąkę do wypieków chleba i ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Sezam o słodkim, lekko orzechowym smaku. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw, kremów zbożowych i zup. Doskonale komponuje się z mięsem i rybami. Nasiona sezamu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Również wcześniejsze namaczanie sezamu poprawia jego strawność. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Słonecznik idealnie nadaje się jako pożywna przekąska lub dodatek wypieków, deserów czy musli. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Słonecznik idealnie nadaje się jako pożywna przekąska lub dodatek wypieków, deserów czy musli. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Słonecznik idealnie nadaje się jako pożywna przekąska lub dodatek wypieków, deserów czy musli. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Zwana również grochem włoskim lub cieciorką. Ma delikatny, orzechowy smak. Polecana do różnego rodzaju past, zup, sosów i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Zwana również grochem włoskim lub cieciorką. Ma delikatny, orzechowy smak. Polecana do różnego rodzaju past, zup, sosów i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Jedna z najstarszych i najpopularniejszych roślin strączkowych w Azji. Bogate źródło białka roślinnego. Ma słodko-orzechowy smak. Polecana do past, pasztetów i zup. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Polecana do zup, pasztetów, warzyw i past. Bogata w białka roślinne. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Główny składnik fasolki po bretońsku. Nadaje się do pasztetów, past, zup i dań jednogarnkowych. Bogate źródło białka. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Fasolka czarna charakteryzuje się lekko słodkim smakiem. Doskonała do past lub jako dodatek zup. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Doskonałe źródło białka. Nadaje się jako dodatek zup, chilli con carne oraz sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Jedna z najbardziej odżywczych odmian fasoli. Bardzo pożywna, jest bogatym źródłem białka roślinnego. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Źródło pełnowartościowego i dobrze przyswajalnego białka. Polecany do past, pasztetów lub jako dodatek dań obiadowych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Bardzo wartościowa mieszanka ekologicznych ziaren strączkowych. Polecana do zup i dań jednogarnkowych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Doskonały dodatek zup, dań jednogarnkowych czy gulaszu. Źródło oryginalnego smaku. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Niezwykle smaczna i pożywna odmiana czarnej soczewicy. Dodatek pikantnych przekąsek, sałatek oraz dań z warzyw. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Smaczna i pożywna oraz dobrze przyswajalna przez organizm odmiana soczewicy. Polecana do zup, dań jednogarnkowych i pikantnych przekąsek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Smaczna i pożywna oraz dobrze przyswajalna przez organizm odmiana soczewicy. Polecana do zup, dań jednogarnkowych i pikantnych przekąsek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Zielona soczewica posiada delikatny smak. Doskonała do past, zup, dań jednogarnkowych lub jako farsz pierogów czy krokietów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Zielona soczewica posiada delikatny smak. Doskonała do past, zup, dań jednogarnkowych lub jako farsz pierogów czy krokietów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Podstawa diety wegetariańskiej i wegańskiej. Zawiera wysoką ilość białka. Idealnie pasuje jako dodatek dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, kotletów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Amarantus to jedna z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin. Polecany do owsianki, zup, do pieczenia chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Ekologiczny amarantus inaczej zwany szarłatem, jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Amarantus ekspandowany (popping) jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia bez gotowania.

Taniej -10%

Ekologiczny amarantus inaczej zwany szarłatem, jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Amarantus ekspandowany (popping) jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia bez gotowania.

Taniej -10%

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską, to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety.

Taniej -10%

Ekologiczne nasiona konopi łuskanej. Przypominają ziarna sezamu, mają pyszny orzechowy smak.

Taniej -10%

Ekologiczny len mielony uzyskany z nasion lnu brązowego. Znajduje wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce.

Taniej -10%

Ekologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem.

Taniej -10%

Nasiona lnu sprawdzają się zarówno w kuchni jak i w kosmetyce. Mielone ziarna idealnie nadają się jako posypka dań ciepłych, sałatek, muesli oraz jako składnik chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -10%

Jedna z najbardziej odżywczych odmian fasoli. Bardzo pożywna, jest bogatym źródłem białka roślinnego. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Góra