Mąka

Łącznie produktów: 92

Taniej -15%

Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak.

Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu.

Taniej -15%

Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej.

Taniej -15%

Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej.

Taniej -15%

Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej.

Uniwersalna bezglutenowa mąka. Możne służyć do wykonania omletów, klusek ziemniaczanych, makaronu, beszamelu.

Bezglutenowa mąka do wypieku pieczywa razowego. Łatwo przyrządzić z niej chleb, bez rezygnacji z dobrego smaku.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka pszenna chlebowa otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka żytnia razowa typ 2000 

Ekologiczna tapioka to rodzaj kaszy, który otrzymywany jest z manioku.

Mąka owsiana powstaje w wyniku zmielenia ziaren owsa.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych.

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa.

Ekologiczna mąka migdałowa jest produkowana poprzez staranne rozdrobnienie nasion migdałowca.

Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych.

Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa.

Mąka z ciecierzycy jest wyśmienitym źródłem wapnia, białka, magnezu, cynku oraz żelaza.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka z quinoa otrzymywana jest ze zmielonych, nieprażonych ziaren komosy ryżowej.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak.

Kuzu ma neutralny smak i gładką konsystencję, idealny do zup, gulaszu, ciast i deserów.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka z nasion konopi charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka z nasion lnu brązowego może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.

Ekologiczna mąka migdałowa jest produkowana z komosy ryżowej (quinoa).

Taniej -15%

Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.

Mąka sojowa otrzymywana jest z ekologicznych upraw soi.

Taniej -15%

Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.

Bezglutenowa mieszanka mąk. Z tej mieszanki mąk można łatwo przyrządzać wszelkiego rodzaju ciasta, makarony oraz budynie bez rezygnacji z dobrego smaku.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka z topinamburu. Produkt nie zawiera glutenu.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka z żołędzi. Produkt nie zawiera glutenu.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy.

Mąka z niebieskiej kukurydzy bezglutenowa nixtamalizowana.

Bezglutenowa mieszanka do wypieku 20 batonów z czarną porzeczką.

Bezglutenowa mieszanka mąk. Z tej mieszanki mąk można łatwo przyrządzać chleb i ciasta drożdżowe, bez rezygnacji z dobrego smaku.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków.

Skrobia kukurydziana to znakomity produkt o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni. Idealnie pasuje do zup, sosów, ciast, ciasteczek i kremów.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. 

Taniej -15%

Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz.

Ekologiczny makaron z pszenicy wraz z dodatkiem buraka i bazylii. Durum wytwarza się z mieszanki białej i razowej mąki z pszenicy Durum. Przyprawę stosuje się do ciast, deserów, potraw słodko-kwaśnych, mięsnych oraz warzywnych.

Mąka owsiana pełnoziarnista, bezglutenowa.

Taniej -15%

Mąka o delikatnej konsystencji idealnie nadaje się do zagęszczania mięsnych i warzywnych dań oraz zup, panierowania, pieczenia ciasteczek, ciast i jako dodatek do pieczywa.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka pszenna typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy zwyczajnej. 

Taniej -15%

Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.

Taniej -15%

Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów. 

Taniej -15%

Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem.

Taniej -15%

Ekologiczna mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego. Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan.

Mąka kokosowa - nie zawiera glutenu, produkt certyfikowany, ekologiczny.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.

Taniej -15%

Mąka gryczana dodana do białej mąki pszennej wpływa na poprawę jej smaku. Jej wyjątkowe właściwości wiążące pomogą przygotować doskonałe ciastka, knedliki, pierożki, naleśniki oraz omlety.

Taniej -15%

Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków.

Góra