Suszone owoce

Łącznie produktów: 134

Taniej -30%

Morela pochodzi z Chin. Uprawia się ją od ponad 4000 lat. Podczas wojen rzymskich i perskich w I w. p.n.e. morele trafiły na tereny Grecji i Włoch. Stamtąd w XIII wieku rozpowszechniły się w innych krajach europejskich. Francja i kraje Ameryki poznały morelę w XVII wieku.

Taniej -15%

Rodzynki oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Sułtanki to duże, żółte rodzynki z bezpestkowych winogron uprawianych pierwotnie w Turcji. Pochodzą z ekologicznych upraw i suszone są w naturalny sposób. Dzięki dużej ilości cukrów, głównie fruktozy, są skondensowanym źródłem energii polecanym sportowcom i osobom cierpiącym na zespół chronicznego zmęczenia.

Taniej -15%

Morela pochodzi z Chin. Uprawia się ją od ponad 4000 lat. Podczas wojen rzymskich i perskich w I w. p.n.e. morele trafiły na tereny Grecji i Włoch. Stamtąd w XIII wieku rozpowszechniły się w innych krajach europejskich. Francja i kraje Ameryki poznały morelę w XVII wieku.

Taniej -15%

Owoce morwy są bardzo pożywne i charakteryzują się ciekawym smakiem. Można jej używać jako dodatek likierów, dżemów lub sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Żurawina to cenne źródło składników odżywczych. Zawiera witaminy A i C (12 mg/100 g owoców) oraz witaminy z grupy B, a ponadto karotenoidy, sole mineralne oraz kwasy organiczne (skrobiowy i cytrynowy), które działają przeciwgorączkowo i wzmacniają odporność organizmu. Zawartość kwasu benzoesowego powoduje wyjątkową łatwość przechowywania owoców.

Rodzynki korynckie, inaczej koryntki, to odmiana drobnych, bezpestkowych winogron uprawianych w Grecji, w rejonie Zatoki Korynckiej.

Taniej -15%

Wiórki kokosowe polecane są jako dodatek ciast, deserów i polew. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Żurawina to cenne źródło składników odżywczych. Zawiera witaminy A i C (12 mg/100 g owoców) oraz witaminy z grupy B, a ponadto karotenoidy, sole mineralne oraz kwasy organiczne (skrobiowy i cytrynowy), które działają przeciwgorączkowo i wzmacniają odporność organizmu. Zawartość kwasu benzoesowego powoduje wyjątkową łatwość przechowywania owoców.

Żurawina to cenne źródło składników odżywczych. Zawiera witaminy A i C (12 mg/100 g owoców) oraz witaminy z grupy B, a ponadto karotenoidy, sole mineralne oraz kwasy organiczne (skrobiowy i cytrynowy), które działają przeciwgorączkowo i wzmacniają odporność organizmu. Zawartość kwasu benzoesowego powoduje wyjątkową łatwość przechowywania owoców.

Taniej -12%

Daktyle to owoce najstarszego drzewa owocowego na świecie, uprawianego już 4 tysiące lat p.n.e. Berberyjski lud Tuaregów ma dla nich taki sam szacunek, z jakim my odnosimy się do chleba, i wierzy, że jeden daktyl może wyżywić człowieka przez trzy dni (pierwszego dnia zjada się skórkę, drugiego słodki miąższ, trzeciego mąkę z pestki).

Sułtanki to duże, żółte rodzynki z bezpestkowych winogron uprawianych pierwotnie w Turcji. Pochodzą z ekologicznych upraw i suszone są w naturalny sposób. Dzięki dużej ilości cukrów, głównie fruktozy, są skondensowanym źródłem energii polecanym sportowcom i osobom cierpiącym na zespół chronicznego zmęczenia.

Taniej -15%

Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska.

Daktyle to owoce najstarszego drzewa owocowego na świecie, uprawianego już 4 tysiące lat p.n.e. Berberyjski lud Tuaregów ma dla nich taki sam szacunek, z jakim my odnosimy się do chleba, i wierzy, że jeden daktyl może wyżywić człowieka przez trzy dni (pierwszego dnia zjada się skórkę, drugiego słodki miąższ, trzeciego mąkę z pestki).

Figowiec pochodzi najpewniej ze środkowo-zachodniej Azji lub Azji Mniejszej. Dziś uprawia się go w licznych krajach obszaru tropikalnego i subtropikalnego, na terenach śródziemnomorskich, w Gruzji, Armenii, Kalifornii i innych krajach. Był już znany ludziom neolitu.

Daktyle to owoce najstarszego drzewa owocowego na świecie, uprawianego już 4 tysiące lat p.n.e. Berberyjski lud Tuaregów ma dla nich taki sam szacunek, z jakim my odnosimy się do chleba, i wierzy, że jeden daktyl może wyżywić człowieka przez trzy dni (pierwszego dnia zjada się skórkę, drugiego słodki miąższ, trzeciego mąkę z pestki).

Taniej -15%

Figi oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -30%

Morela pochodzi z Chin. Uprawia się ją od ponad 4000 lat. Podczas wojen rzymskich i perskich w I w. p.n.e. morele trafiły na tereny Grecji i Włoch. Stamtąd w XIII wieku rozpowszechniły się w innych krajach europejskich. Francja i kraje Ameryki poznały morelę w XVII wieku.

Taniej -15%

Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska.

Ekologiczne suszone chipsy kokosowe niesłodzone to doskonała przekąska.

Ekologiczna kandyzowana skórka pomarańczy charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem.

Bananowiec to zadziwiająca zielna roślina o największych rozmiarach dochodząca do kilku metrów wysokości i wykorzystywana w wieloraki sposób. Z niektórych gatunków bananowca robi się wytrzymałe liny, inne po ugotowaniu spożywa się podobnie jak ziemniaki, a z niedojrzałych bananów sporządza się mąkę służącą do wypieku chleba.

Taniej -15%

Ekologiczne suszone chipsy jabłkowe bez gniazd nasiennych, idealne jako samodzielna przekąska. Doskonałe jako zamiennik konwencjonalnych słodyczy i tradycyjnych chipsów.

Figowiec pochodzi najpewniej ze środkowo-zachodniej Azji lub Azji Mniejszej. Dziś uprawia się go w licznych krajach obszaru tropikalnego i subtropikalnego, na terenach śródziemnomorskich, w Gruzji, Armenii, Kalifornii i innych krajach. Był już znany ludziom neolitu.

Sułtanki to duże, żółte rodzynki z bezpestkowych winogron uprawianych pierwotnie w Turcji. Pochodzą z ekologicznych upraw i suszone są w naturalny sposób. Dzięki dużej ilości cukrów, głównie fruktozy, są skondensowanym źródłem energii polecanym sportowcom i osobom cierpiącym na zespół chronicznego zmęczenia.

Ekologiczne winogrona suszone to wyłącznie najlepsze, wyselekcjonowane grona.

Taniej -15%

Ekologiczna suszona skórka pomarańczowa bezglutenowa.

Taniej -25%

Figowiec pochodzi najpewniej ze środkowo-zachodniej Azji lub Azji Mniejszej. Dziś uprawia się go w licznych krajach obszaru tropikalnego i subtropikalnego, na terenach śródziemnomorskich, w Gruzji, Armenii, Kalifornii i innych krajach. Był już znany ludziom neolitu.

Taniej -15%

Ekologiczne rodzynki sułtanki doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów i sałatek.

Taniej -15%

Ekologiczna suszona skórka cytrynowa bezglutenowa.

Żurawina to cenne źródło składników odżywczych. Zawiera witaminy A i C (12 mg/100 g owoców) oraz witaminy z grupy B, a ponadto karotenoidy, sole mineralne oraz kwasy organiczne (skrobiowy i cytrynowy), które działają przeciwgorączkowo i wzmacniają odporność organizmu. Zawartość kwasu benzoesowego powoduje wyjątkową łatwość przechowywania owoców.

Ekologiczne mango suszone to owoc tropikalny, który charakteryzuje się wyjątkowym aromatem.

Taniej -15%

Ekologiczne suszone owoce morwy czarnej to niezwykle ciekawa w smaku i pożywna przekąska.

Ekologiczne figi miękkie suszone smakują wyśmienicie jako samodzielna przekąska.

Taniej -15%

Jagody inkaskie oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Bogate w magnez, wapń i potas. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -15%

Morwy tureckie oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Bogate w magnez, wapń i potas. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Żurawina to cenne źródło składników odżywczych. Zawiera witaminy A i C (12 mg/100 g owoców) oraz witaminy z grupy B, a ponadto karotenoidy, sole mineralne oraz kwasy organiczne (skrobiowy i cytrynowy), które działają przeciwgorączkowo i wzmacniają odporność organizmu. Zawartość kwasu benzoesowego powoduje wyjątkową łatwość przechowywania owoców.

Ekologiczne suszone owoce morwy białej to niezwykle ciekawa w smaku i pożywna przekąska.

Taniej -15%

Ciemna czekolada słodzona cukrem palmowym, z daktylami i wanilią Bourbon.

Taniej -15%

Łagodnie kwaskowata żurawina z ekologicznych upraw stanowi harmonijne połączenie z organiczną czekoladą zawierającą 70% kakao.

Jagody Goji to jedne z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Są doskonałym źródłem białka. Polecane jako samodzielna przekąska lub dodatek ciast, musli i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne wiśnie suszone smakują wyśmienicie jako samodzielna przekąska.

Taniej -15%

Ekologiczna suszona żurawina to doskonała, pożywna przekąska. Polecamy jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów oraz jako składnik sosów i potraw mięsnych.

Ekologiczne morele miękkie suszone smakują wyśmienicie jako samodzielna przekąska.

Ekologiczne banany suszone to pyszna i ciekawa w smaku pożywna przekąska.

Żurawina to cenne źródło składników odżywczych. Zawiera witaminy A i C (12 mg/100 g owoców) oraz witaminy z grupy B, a ponadto karotenoidy, sole mineralne oraz kwasy organiczne (skrobiowy i cytrynowy), które działają przeciwgorączkowo i wzmacniają odporność organizmu. Zawartość kwasu benzoesowego powoduje wyjątkową łatwość przechowywania owoców.

Taniej -15%

Jagody Goji oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Bogate w magnez, wapń i potas. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna kandyzowana skórka cytryny charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem.

Taniej -15%

Ekologiczne rodzynki sułtanki doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów i sałatek.

Taniej -15%

Suszone, pyszne i chrupiące plastry kokosów są doskonałym zamiennikiem dla konwencjonalnych słodyczy. Znakomicie smakują jako samodzielna przekąska, jak również w musli i płatkach śniadaniowych.

Taniej -15%

Zdrowa i pożywna przekąska lub dodatek deserów, płatków śniadaniowych i lodów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -15%

Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot.

Ekologiczne suszone kawałki ananasa to doskonała przekąska.

Taniej -15%

Ekologiczna suszona żurawina słodzona sokiem jabłkowym, to doskonała i pożywna samodzielna przekąska.

Taniej -15%

Ekologiczne suszone maliny, to niezwykle ciekawa, pyszna i pożywna przekąska. Doskonałe do spożycia bezpośrednio z torebki oraz jako dodatek do deserów, ciast, sałatek owocowych.

Taniej -15%

Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska.

Taniej -15%

Ekologiczne wiśnie suszone na słońcu, to doskonała samodzielna przekąska. Polecamy również jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów oraz kompotów.

Kandyzowany imbir polecany jest jako przekąska lub dodatek dań kuchni orientalnej, herbaty lub wypieków. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -15%

Ekologiczne daktyle bez pestek mogą być stosowane jako samodzielna słodka przekąska lub jako dodatek do porannej owsianki, deserów i ciast.

Taniej -15%

Bezglutenowa granola z figą i kokosem.

Góra