Infolinia
(+48) 690 913 180
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 329,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Bakalie
Ładowanie...
Morela pochodzi z Chin. Uprawia się ją od ponad 4000 lat. Podczas wojen rzymskich i perskich w I w. p.n.e. morele trafiły na tereny Grecji i Włoch. Stamtąd w XIII wieku rozpowszechniły się w innych krajach europejskich. Francja i kraje Ameryki poznały morelę w XVII wieku.
Rodzynki oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.
Sułtanki to duże, żółte rodzynki z bezpestkowych winogron uprawianych pierwotnie w Turcji. Pochodzą z ekologicznych upraw i suszone są w naturalny sposób. Dzięki dużej ilości cukrów, głównie fruktozy, są skondensowanym źródłem energii polecanym sportowcom i osobom cierpiącym na zespół chronicznego zmęczenia.
Morela pochodzi z Chin. Uprawia się ją od ponad 4000 lat. Podczas wojen rzymskich i perskich w I w. p.n.e. morele trafiły na tereny Grecji i Włoch. Stamtąd w XIII wieku rozpowszechniły się w innych krajach europejskich. Francja i kraje Ameryki poznały morelę w XVII wieku.
Owoce morwy są bardzo pożywne i charakteryzują się ciekawym smakiem. Można jej używać jako dodatek likierów, dżemów lub sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Żurawina to cenne źródło składników odżywczych. Zawiera witaminy A i C (12 mg/100 g owoców) oraz witaminy z grupy B, a ponadto karotenoidy, sole mineralne oraz kwasy organiczne (skrobiowy i cytrynowy), które działają przeciwgorączkowo i wzmacniają odporność organizmu. Zawartość kwasu benzoesowego powoduje wyjątkową łatwość przechowywania owoców.
Nerkowce, inaczej orzechy cashew, są nasionami rozłożystego drzewa zwanego nanerczem, pochodzącego z Brazylii. Obecnie największe plantacje występują w Indiach.
Migdały oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Bogate w witaminę E, magnez, wapń i potas. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Rodzynki korynckie, inaczej koryntki, to odmiana drobnych, bezpestkowych winogron uprawianych w Grecji, w rejonie Zatoki Korynckiej.
Orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Pestki dyni idealnie nadają się na przekąskę oraz jako dodatek sałatek, zup i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Wiórki kokosowe polecane są jako dodatek ciast, deserów i polew. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Nerkowce, inaczej orzechy cashew, są nasionami rozłożystego drzewa zwanego nanerczem, pochodzącego z Brazylii. Obecnie największe plantacje występują w Indiach.
Orzechy włoskie nie są tak naprawdę ani orzechami, ani włoskimi. To pestki owoców drzewa, które pochodzi z Azji Mniejszej. Sprowadzono je do Europy zachodniej i północnej w czasach Cesarstwa Rzymskiego, lub nawet wcześniej. U nas pospolicie uprawiane. Drzewa na własnych korzeniach są bardzo długowieczne i owocują nawet 400-500 lat.
Pestki dyni idealnie nadają się na przekąskę oraz jako dodatek sałatek, zup i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczne orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecamy jako dodatek do sałatek lub jako samodzielną przekąskę.
Orzesznica wyniosła, której nasionami są orzechy brazylijskie, rośnie tylko w stanie dzikim w lasach Amazonii i osiąga 50 m wysokości. Duże owoce są zbierane przez Indian, rozłupywane, a następnie wydobywane z nich nasiona poddaje się naturalnemu suszeniu. Zbieracze muszą być szybsi od gryzoni agouti, dla których orzechy brazylijskie są wielkim przysmakiem.
Żurawina to cenne źródło składników odżywczych. Zawiera witaminy A i C (12 mg/100 g owoców) oraz witaminy z grupy B, a ponadto karotenoidy, sole mineralne oraz kwasy organiczne (skrobiowy i cytrynowy), które działają przeciwgorączkowo i wzmacniają odporność organizmu. Zawartość kwasu benzoesowego powoduje wyjątkową łatwość przechowywania owoców.
Żurawina to cenne źródło składników odżywczych. Zawiera witaminy A i C (12 mg/100 g owoców) oraz witaminy z grupy B, a ponadto karotenoidy, sole mineralne oraz kwasy organiczne (skrobiowy i cytrynowy), które działają przeciwgorączkowo i wzmacniają odporność organizmu. Zawartość kwasu benzoesowego powoduje wyjątkową łatwość przechowywania owoców.
Daktyle to owoce najstarszego drzewa owocowego na świecie, uprawianego już 4 tysiące lat p.n.e. Berberyjski lud Tuaregów ma dla nich taki sam szacunek, z jakim my odnosimy się do chleba, i wierzy, że jeden daktyl może wyżywić człowieka przez trzy dni (pierwszego dnia zjada się skórkę, drugiego słodki miąższ, trzeciego mąkę z pestki).
Sułtanki to duże, żółte rodzynki z bezpestkowych winogron uprawianych pierwotnie w Turcji. Pochodzą z ekologicznych upraw i suszone są w naturalny sposób. Dzięki dużej ilości cukrów, głównie fruktozy, są skondensowanym źródłem energii polecanym sportowcom i osobom cierpiącym na zespół chronicznego zmęczenia.
Daktyle to owoce najstarszego drzewa owocowego na świecie, uprawianego już 4 tysiące lat p.n.e. Berberyjski lud Tuaregów ma dla nich taki sam szacunek, z jakim my odnosimy się do chleba, i wierzy, że jeden daktyl może wyżywić człowieka przez trzy dni (pierwszego dnia zjada się skórkę, drugiego słodki miąższ, trzeciego mąkę z pestki).
Figowiec pochodzi najpewniej ze środkowo-zachodniej Azji lub Azji Mniejszej. Dziś uprawia się go w licznych krajach obszaru tropikalnego i subtropikalnego, na terenach śródziemnomorskich, w Gruzji, Armenii, Kalifornii i innych krajach. Był już znany ludziom neolitu.
Orzechy nerkowca w czekoladzie z domieszką wanilii Bourbon.
Daktyle to owoce najstarszego drzewa owocowego na świecie, uprawianego już 4 tysiące lat p.n.e. Berberyjski lud Tuaregów ma dla nich taki sam szacunek, z jakim my odnosimy się do chleba, i wierzy, że jeden daktyl może wyżywić człowieka przez trzy dni (pierwszego dnia zjada się skórkę, drugiego słodki miąższ, trzeciego mąkę z pestki).
Figi oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Morela pochodzi z Chin. Uprawia się ją od ponad 4000 lat. Podczas wojen rzymskich i perskich w I w. p.n.e. morele trafiły na tereny Grecji i Włoch. Stamtąd w XIII wieku rozpowszechniły się w innych krajach europejskich. Francja i kraje Ameryki poznały morelę w XVII wieku.
Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska.
Orzechy nerkowca oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczne suszone chipsy kokosowe niesłodzone to doskonała przekąska.
Ekologiczna kandyzowana skórka pomarańczy charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem.
Bananowiec to zadziwiająca zielna roślina o największych rozmiarach dochodząca do kilku metrów wysokości i wykorzystywana w wieloraki sposób. Z niektórych gatunków bananowca robi się wytrzymałe liny, inne po ugotowaniu spożywa się podobnie jak ziemniaki, a z niedojrzałych bananów sporządza się mąkę służącą do wypieku chleba.
Ekologiczne suszone chipsy jabłkowe bez gniazd nasiennych, idealne jako samodzielna przekąska. Doskonałe jako zamiennik konwencjonalnych słodyczy i tradycyjnych chipsów.
Figowiec pochodzi najpewniej ze środkowo-zachodniej Azji lub Azji Mniejszej. Dziś uprawia się go w licznych krajach obszaru tropikalnego i subtropikalnego, na terenach śródziemnomorskich, w Gruzji, Armenii, Kalifornii i innych krajach. Był już znany ludziom neolitu.
Orzechy laskowe w czekoladzie kokosowej z domieszką wanilii Bourbon.
Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.
Ekologiczne orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecamy jako dodatek do sałatek lub jako samodzielną przekąskę.
Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.
Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.
Ekologiczne migdały w czekoladzie kokosowej z wanilią Bourbon.
Orzechy laskowe oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Bogate w witaminę E, magnez, wapń i potas. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Sułtanki to duże, żółte rodzynki z bezpestkowych winogron uprawianych pierwotnie w Turcji. Pochodzą z ekologicznych upraw i suszone są w naturalny sposób. Dzięki dużej ilości cukrów, głównie fruktozy, są skondensowanym źródłem energii polecanym sportowcom i osobom cierpiącym na zespół chronicznego zmęczenia.
Ekologiczne winogrona suszone to wyłącznie najlepsze, wyselekcjonowane grona.
Ekologiczna suszona skórka pomarańczowa bezglutenowa.
Figowiec pochodzi najpewniej ze środkowo-zachodniej Azji lub Azji Mniejszej. Dziś uprawia się go w licznych krajach obszaru tropikalnego i subtropikalnego, na terenach śródziemnomorskich, w Gruzji, Armenii, Kalifornii i innych krajach. Był już znany ludziom neolitu.
Ekologiczne rodzynki sułtanki doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów i sałatek.
Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.
Delikatny słodkawy smak ekologicznych nerkowców łączy się w harmonijną całość z organiczną belgijską czekoladą.
Chrupiące połączenie surowego ekologicznego migdała oraz organicznej, belgijskiej czekolady zawierającej 70% kakao.
Ekologiczna suszona skórka cytrynowa bezglutenowa.
Doskonale smakują jako dodatek do pieczenia chleba lub do porannej owsianki.
Orzesznica wyniosła, której nasionami są orzechy brazylijskie, rośnie tylko w stanie dzikim w lasach Amazonii i osiąga 50 m wysokości. Duże owoce są zbierane przez Indian, rozłupywane, a następnie wydobywane z nich nasiona poddaje się naturalnemu suszeniu. Zbieracze muszą być szybsi od gryzoni agouti, dla których orzechy brazylijskie są wielkim przysmakiem.
Żurawina to cenne źródło składników odżywczych. Zawiera witaminy A i C (12 mg/100 g owoców) oraz witaminy z grupy B, a ponadto karotenoidy, sole mineralne oraz kwasy organiczne (skrobiowy i cytrynowy), które działają przeciwgorączkowo i wzmacniają odporność organizmu. Zawartość kwasu benzoesowego powoduje wyjątkową łatwość przechowywania owoców.
Nerkowce, inaczej orzechy cashew, są nasionami rozłożystego drzewa zwanego nanerczem, pochodzącego z Brazylii. Obecnie największe plantacje występują w Indiach.
Ekologiczne mango suszone to owoc tropikalny, który charakteryzuje się wyjątkowym aromatem.
BIO OWOCOWE Różdżki Smaku to zestaw 5 różnych owoców liofilizowanych o pięknych kolorach i smakach, zamkniętych w kolorowych saszetkach. W skład zestawu wchodzą po dwa 2-gramowe opakowania truskawki, maliny, jagody, śliwki i czarnej porzeczki.
Ekologiczne figi miękkie suszone smakują wyśmienicie jako samodzielna przekąska.
Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy.
Jagody inkaskie oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Bogate w magnez, wapń i potas. Produkt rolnictwa ekologicznego.