Artykuły Sypkie

Łącznie produktów: 749

Ekologiczny makaron spirale orkiszowy.

Ekologiczny makaron spaghetti orkiszowy.

Cynamon jest to jedna z najstarszych przypraw, wykorzystywana głównie w kuchni indyjskiej i chińskiej.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ekologiczne płatki ryżowe uzyskiwane są z gniecionych ziaren ryżu. Stanowią doskonałą propozycję na lekkostrawne śniadanie. Polecamy jako dodatek do muesli, jogurtów, napojów zbożowych oraz do deserów. Doskonałe również jako baza zupy mleczno-zbożowej dla małych dzieci. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne płatki cynamonowe z dodatkiem cukru trzcinowego.

Ekologiczne kulki czekoladowe z dodatkiem cukru trzcinowego.

Chrupki kakaowe „Milly Magic” są produktem bezglutenowym, który idealnie sprawdza się na smaczne i pożywne śniadanie lub kolację dla dzieci, a także dla dorosłych.

Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak.

Ekologiczny makaron penne orkiszowy.

Sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, ryb, a także zup i sałatek.

Naturalne płatki drożdżowe z dodatkiem melasy.

Ekologiczny makaron ryżowy spaghetti.

Główny składnik fasolki po bretońsku. Nadaje się do pasztetów, past, zup i dań jednogarnkowych. Bogate źródło białka. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jest najczystszą solą dostępną na Ziemi. Sól himalajska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.

Ekologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne płatki quinoa uzyskiwane są z gniecionego ziarna quinoa (komosy ryżowej). Polecamy jako dodatek do zup, jako składnik past oraz kotletów. Świetnie komponują się z mlekiem, jogurtem i owocami, doskonałe również jako dodatek do ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Mieszanka znakomicie dobranych przypraw.

Jedna z najstarszych i najpopularniejszych roślin strączkowych w Azji. Bogate źródło białka roślinnego. Ma słodko-orzechowy smak. Polecana do past, pasztetów i zup. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki. Charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami jak kasza gryczana. Można je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami. Polecane jako dodatek do potraw mięsnych, np. kotletów lub do zup, a także do muesli i deserów. Z płatków gryczanych można również upiec chleb gryczany. Produkt...

Nierafinowany cukier trzcinowy z Filipin.

Ekologiczne nasiona konopi łuskanej. Przypominają ziarna sezamu, mają pyszny orzechowy smak.

Ekologiczny kurkuma mielona od firmy Sonnentor.

Makaron 'gniazdka' z pszenicy durum i wody, nie zawiera jaj, stworzony wg tradycyjnej receptury.

Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej.

Kurkuma jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych.

Curry jest mieszanką przypraw. Jest narodową przyprawą w kuchni indyjskiej. W skład curry może wchodzić od kilku do kilkudziesięciu zmielonych przypraw.

Ekologiczny makaron spaghetti orkiszowy pełnoziarnisty.

Jest najczystszą solą dostępną na Ziemi. Sól himalajska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.

Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej.

Ekologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.

Smaczna i pożywna oraz dobrze przyswajalna przez organizm odmiana soczewicy. Polecana do zup, dań jednogarnkowych i pikantnych przekąsek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku.

Ekologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich.

Pochodzi z południowej Azji, uprawiana głównie we Wschodnich Indiach,

Aromatyczna przyprawa służy głownie jako dodatek do pieczywa, do przetworów warzywnych, do aromatyzowania wina.

Naturalny, klasyczny bulion warzywny.

Ekologiczne płatki kukurydziane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu lub mleka. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczny sezam niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona sezamu powinny być...

Ekologiczne płatki czekoladowe z dodatkiem cukru trzcinowego.

Ekologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Smaczna i pożywna oraz dobrze przyswajalna przez organizm odmiana soczewicy. Polecana do zup, dań jednogarnkowych i pikantnych przekąsek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Zwana również grochem włoskim lub cieciorką. Ma delikatny, orzechowy smak. Polecana do różnego rodzaju past, zup, sosów i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Melasa – ciemnobrązowy, gęsty syrop o odczynie słabo alkalicznym. Powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji cukru spożywczego.

Ekologiczne płatki kukurydziane z truskawkami, to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu lub mleka.

Papryka mielona słodka to przyprawa znana i ceniona na całym świecie.

Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej.

Zwana również grochem włoskim lub cieciorką. Ma delikatny, orzechowy smak. Polecana do różnego rodzaju past, zup, sosów i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Słonecznik idealnie nadaje się jako pożywna przekąska lub dodatek wypieków, deserów czy musli. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Niezwykle smaczna i pożywna odmiana czarnej soczewicy. Dodatek pikantnych przekąsek, sałatek oraz dań z warzyw. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Sól himalajska różowa, drobna Dr Gaja to znakomity zamiennik tradycyjnej soli kuchennej.

Ekologiczne płatki owsiane to płatki z pełnego przemiału ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Sól morska pozyskiwana jest przez odparowanie wody morskiej. To najbardziej znana przyprawa w naszej kuchni.

Ekologiczny i bezglutenowy makaron gryczany z dodatkiem batatów.

Pan Grati- bułka tarta bezglutenowa. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Polecana do zup, pasztetów, warzyw i past. Bogata w białka roślinne. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Kminek idealna przyprawa do zup, potraw z ziemniaków i fasoli.

Góra