Miody Polskie

Łącznie produktów: 182

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

Miód spadziowy z drzew iglastych to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Stosowany w leczeniu dróg oddechowych i stanach zapalnych organizmu

Zdecydowany i aromatyczny, najwyższa kwasowość ogólna pośród europejskich miodów nektarowych sprawia, iż miód ten subiektywnie wydaje się być mniej słodki i wyraźnie kwaskowy.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków. 

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków. 

Miód z maliny leśnej jest miodem oryginalnym i stosunkowo rzadko spotykanym. Lubiany szczególnie przez dzieci i im dedykowany. Idealny do ciast, deserów, lodów, owoców.

Miód z maliny leśnej jest miodem oryginalnym i stosunkowo rzadko spotykanym. Lubiany szczególnie przez dzieci i im dedykowany. Idealny do ciast, deserów, lodów, owoców.

Facelia należy do najlepszych roślin miododajnych, przez pszczelarzy nazywana jest 'królową roślin miododajnych'.

Facelia należy do najlepszych roślin miododajnych, przez pszczelarzy nazywana jest 'królową roślin miododajnych'.

Facelia należy do najlepszych roślin miododajnych, przez pszczelarzy nazywana jest 'królową roślin miododajnych'.

Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą, złotą rózgą lub złotą dziewicą. Nawłoć pospolita, to roślina bardzo cenna dla pszczelarzy, zielarzy i dla samych pszczół. Charakteryzuje go słodki, lekko kwaśno-gorzki smak i przyjemny aromat.

Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą, złotą rózgą lub złotą dziewicą. Nawłoć pospolita, to roślina bardzo cenna dla pszczelarzy, zielarzy i dla samych pszczół. Charakteryzuje go słodki, lekko kwaśno-gorzki smak i przyjemny aromat.

Połączenie łagodności i wartości odżywczych miodu spadziowego z najprzyjemniejszym aromatem ze wszystkich polskich miodów - miodem lipowym.

Połączenie jednego z najpopularniejszych miodów w naszym kraju - łagodnego miodu rzepakowego z aromatycznym, wręcz korzennym miodem gryczanym. Wykwintna kompozycja smakowo-zapachowa.

Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą, złotą rózgą lub złotą dziewicą. Nawłoć pospolita, to roślina bardzo cenna dla pszczelarzy, zielarzy i dla samych pszczół. Charakteryzuje go słodki, lekko kwaśno-gorzki smak i przyjemny aromat.

Połączenie łagodności i wartości odżywczych miodu spadziowego z najprzyjemniejszym aromatem ze wszystkich polskich miodów - miodem lipowym.

Miód faceliowy posiada jasną barwę i lekki, słodki smak, charakteryzuje go piękny bukiet zapachowy, polecany do lodów, owoców i zimnych napojów.

Miód faceliowy posiada jasną barwę i lekki, słodki smak, charakteryzuje go piękny bukiet zapachowy, polecany do lodów, owoców i zimnych napojów.

Połączenie łagodności i wartości odżywczych miodu spadziowego z najprzyjemniejszym aromatem ze wszystkich polskich miodów - miodem lipowym.

Miód z maliny leśnej, prosto z Masłowskiego pasma Gór Świętokrzyskich.  

Miód z maliny leśnej jest miodem oryginalnym i stosunkowo rzadko spotykanym, tak rzadko, że ciężko jest znaleźć o nim informacje w pszczelarskiej literaturze.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Regenerująca mieszanka miodu, mleczka pszczelego (0,5%), pyłku kwiatowego (10%), propolisu (0,5%).

Regenerująca mieszanka miodu, mleczka pszczelego (0,5%), pyłku kwiatowego (10%), propolisu (0,5%).

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód nektarowo-spadziowy, powstały po części z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej, łączy w sobie aromat kwiatów z polskich pól i lasów z łagodnością miodu spadziowego.

Miód nektarowo-spadziowy, powstały po części z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej, łączy w sobie aromat kwiatów z polskich pól i lasów z łagodnością miodu spadziowego.

Miód wrzosowy, zwany przez znawców "Królem Miodów", "Panem pól wrzosowych", "Płynnym bursztynem". Aksamitny i delikatny w smaku, lAekko gorzki ze słodkim dnem, z wyczuwalną nutą ostrości w oddali.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Miód wrzosowy, zwany przez znawców 'Królem Miodów', 'Panem pól wrzosowych', 'Płynnym bursztynem'. Aksamitny i delikatny w smaku, lekko gorzki ze słodkim dnem, z wyczuwalną nutą ostrości w oddali.

Miód balsamiczny klasyczny charakteryzuje się ostrzejszym słodko-kwaskowym smakiem z delikatną przyprawową nutką. Miód balsamiczny stosuje się podobnie jak ketchup czy musztardę. Doskonały do mocnych w smaku serów i dobrego wina.

Miód balsamiczny o łagodnym, słodko-kwaskowym smaku z delikatną przyprawową nutką. Miód balsamiczny stosuje się podobnie jak ketchup czy musztardę. Doskonały do mocnych w smaku serów i dobrego wina.

Ekologiczny miód z Podkarpacia, płynny, wczesnowiosenny, wyśmienity do herbat i naparów ziołowych.

Ekologiczny miód z Podkarpacia, płynny, wczesnowiosenny, wyśmienity do herbat i naparów ziołowych.

Ekologiczny miód z Podkarpacia, płynny, wczesnowiosenny, wyśmienity do herbat i naparów ziołowych.

Ekologiczny miód z Podkarpacia, o delikatnym lekko słodkim smaku, z domieszką minimalnej goryczki, z lekkim zabarwieniem żywicznym i „leśnym aromatem”.  

Ekologiczny miód z Podkarpacia, o delikatnym lekko słodkim smaku, z domieszką minimalnej goryczki, z lekkim zabarwieniem żywicznym i „leśnym aromatem”.  

Ekologiczny miód z Podkarpacia, o delikatnym lekko słodkim smaku, z domieszką minimalnej goryczki, z lekkim zabarwieniem żywicznym i „leśnym aromatem”.  

Ekologiczny miód z Podkarpacia, o wyraźnym, słodkim smaku, z silnym posmakiem i aromatem leśnych owoców oraz wyczuwalnej kwaskowatości charakterystycznej dla jeżyny i maliny leśnej.

Ekologiczny miód z Podkarpacia, o wyraźnym, słodkim smaku, z silnym posmakiem i aromatem leśnych owoców oraz wyczuwalnej kwaskowatości charakterystycznej dla jeżyny i maliny leśnej.

Ekologiczny miód z Podkarpacia, o wyraźnym, słodkim smaku, z silnym posmakiem i aromatem leśnych owoców oraz wyczuwalnej kwaskowatości charakterystycznej dla jeżyny i maliny leśnej.

Góra