Darmowa dostawa: brakuje Ci 349,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 349,00 złDOSTAWA GRATIS!
Miody Polskie
Ładowanie...
Popularne wpisy
Miód nektarowo-spadziowy, powstały po części z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej, łączy w sobie aromat kwiatów z polskich pól i lasów z łagodnością miodu spadziowego.
Propolis - balsamiczno-żywiczna substancja zbierana przez pszczoły robotnice z pączków i młodych pędów drzew liściastych i iglastych oraz roślin.
Niesłychanie rzadki miód, zwłaszcza na ternie Polski. Niezbyt słodki, co ciekawe przypomina smak liści szałwii.
Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.
Miód faceliowy posiada jasną barwę i lekki, słodki smak, charakteryzuje go piękny bukiet zapachowy, polecany do lodów, owoców i zimnych napojów.
Miód spadziowy liściasty z Nadbużańskiej Pasieki Wędrownej, pozyskiwany głównie na terenie Lubelszczyzny, w bliskości Sobiborskiego Parku Krajobrazowego, objętego programem Natura 2020.
Miód borówkowy z Nadbużańskiej Pasieki Wędrownej, pozyskiwany głównie na terenie Lubelszczyzny, w bliskości Sobiborskiego Parku Krajobrazowego, objętego programem Natura 2020.
Miód dyniowy z Nadbużańskiej Pasieki Wędrownej, pozyskiwany głównie na terenie Lubelszczyzny, w bliskości Sobiborskiego Parku Krajobrazowego, objętego programem Natura 2020.
Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.
Miód faceliowy posiada jasną barwę i lekki, słodki smak, charakteryzuje go piękny bukiet zapachowy, polecany do lodów, owoców i zimnych napojów.
Miód mniszkowy prosto z Roztocza na Lubelszczyźnie.
Ziołomiód z Kwiatu Czarnego Bzu prosto z Roztocza na Lubelszczyźnie.
Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.
Facelia należy do najlepszych roślin miododajnych, przez pszczelarzy nazywana jest 'królową roślin miododajnych'.
Miód łąkowy z Nadbużańskiej Pasieki Wędrownej, pozyskiwany głównie na terenie Lubelszczyzny, w bliskości Sobiborskiego Parku Krajobrazowego, objętego programem Natura 2020.
Facelia należy do najlepszych roślin miododajnych, przez pszczelarzy nazywana jest 'królową roślin miododajnych'.
Miód z maliny leśnej, prosto z Masłowskiego pasma Gór Świętokrzyskich.
Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.
Facelia należy do najlepszych roślin miododajnych, przez pszczelarzy nazywana jest 'królową roślin miododajnych'.
Miód nawłociowy jest stosunkowo rzadką odmianą miodu w Polsce. Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą. Kwiaty nawłoci kwitną na przełomie sierpnia i września, aż do późnej jesieni, nawet do pierwszych przymrozków, dzięki czemu pszczoły mogą przetrwać zimę.
Miód z maliny leśnej, prosto z Masłowskiego pasma Gór Świętokrzyskich.
Miód z kwiatów mniszka pospolitego, popularnie zwanego dmuchawcem lub mleczem z dodatkiem zmielonego cynamonu. W niektórych zakątkach naszego kraju uchodzi za najsłodszy z polskich miodów.
Miód gryczany z Nadbużańskiej Pasieki Wędrownej, pozyskiwany głównie na terenie Lubelszczyzny, w bliskości Sobiborskiego Parku Krajobrazowego, objętego programem Natura 2020.
To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.
Miód wrzosowy, zwany przez znawców 'Królem Miodów', 'Panem pól wrzosowych', 'Płynnym bursztynem'. Aksamitny i delikatny w smaku, lekko gorzki ze słodkim dnem, z wyczuwalną nutą ostrości w oddali.
Niezwykła kombinacja leśnej maliny z propolisem, tartym imbirem i kurkumą. Niezastąpiona na jesienną słotę i zimową pluchę.
Miód nawłociowy jest stosunkowo rzadką odmianą miodu w Polsce. Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą. Kwiaty nawłoci kwitną na przełomie sierpnia i września, aż do późnej jesieni, nawet do pierwszych przymrozków, dzięki czemu pszczoły mogą przetrwać zimę.
Miód Faceliowy pochodzi z nektaru kwiatów facelii błękitnej, nazywanej królową roślin nektarodajnych.
Miód lipowy z Nadbużańskiej Pasieki Wędrownej, pozyskiwany głównie na terenie Lubelszczyzny, w bliskości Sobiborskiego Parku Krajobrazowego, objętego programem Natura 2020.
Miód gryczany z Nadbużańskiej Pasieki Wędrownej, pozyskiwany głównie na terenie Lubelszczyzny, w bliskości Sobiborskiego Parku Krajobrazowego, objętego programem Natura 2020.
Miód wielokwiatowo-malinowy, jest miodem oryginalnym i stosunkowo rzadko spotykanym. Lubiany szczególnie przez dzieci i im dedykowany. Idealny do ciast, deserów, lodów, owoców.
Pyszny miód spadziowy Swojskich Miodów jest wyjątkowy, ponieważ zawiera mieszankę spadzi iglastej i liściastej.
Miód Nadbużański z kruszyny z Nadbużańskiej Pasieki Wędrownej, pozyskiwany głównie na terenie Lubelszczyzny, w bliskości Sobiborskiego Parku Krajobrazowego, objętego programem Natura 2020.
Miód wielokwiatowo-malinowy, jest miodem oryginalnym i stosunkowo rzadko spotykanym. Lubiany szczególnie przez dzieci i im dedykowany. Idealny do ciast, deserów, lodów, owoców.
Miód rzepakowy z Nadbużańskiej Pasieki Wędrownej, pozyskiwany głównie na terenie Lubelszczyzny, w bliskości Sobiborskiego Parku Krajobrazowego, objętego programem Natura 2020.
Miód wrzosowy, zwany przez znawców 'Królem Miodów', 'Panem pól wrzosowych', 'Płynnym bursztynem'. Aksamitny i delikatny w smaku, lekko gorzki ze słodkim dnem, z wyczuwalną nutą ostrości w oddali.
Miód nektarowo-spadziowy, powstały po części z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej, łączy w sobie aromat kwiatów z polskich pól i lasów z łagodnością miodu spadziowego.
To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.
Miód akacjowy, prosto z Masłowskiego pasma Gór Świętokrzyskich.
Jako dzieci myśleliśmy, że po miód trzeba wspinać się wysoko wzdłuż stromej skalnej ściany. Taką wizję podsuwała nam „Księga dżungli”, w której biedny Baloo dzielnie próbował zdobyć ulubiony przysmak. Na szczęście pierwsza wizyta w lokalnej pasiece uświadomiła nam, że pozyskiwanie miodu jest znacznie mniej ekstremalne, a słodkie złoto trafia do słoika dzięki współpracy ludzi i pszczół. Dużym szokiem było dla nas również to, że istnieje tak wiele gatunków miodu, a każdy z nich wyróżnia się czymś, czego nie mają pozostałe. Miody polskie nie poddają się żadnej klasyfikacji, gdyż każdy miodożerca ma swoją prywatną listę faworytów. Przedstawmy więc Drużynę Miodów Polskich w kolejności alfabetycznej!
Na czele naszego teamu znalazł się miód akacjowy o kremowym kolorze i bardzo słodkim smaku. Tuż za nim podąża słodko-kwaśny miód faceliowy, który wcale nie jest niebieski, mimo iż pozyskuje się go z kwiatów facelii błękitnej. A oto kroczy ciemnoherbaciany miód gryczany, który za sprawą swojego wyrazistego smaku idealnie komponuje się z wypiekami. Kto teraz? Oczywiście miód klonowy pozyskiwany z nektaru kwiatów klonu, który pszczoły w pocie czoła zbierają wiosną. Zaraz za nim mamy miód lipowy o wyraźnym zapachu lipy, lekko ostrym posmaku i pięknym żółtopomarańczowym kolorze. Pierwszy rząd zamykają miody łąkowe i leśne, które świetnie sprawdzają się w połączeniu z herbatami ziołowymi i jogurtami.
W drugim rzędzie dumnie kroczy miód malinowy o kwaskowatym i wyrazistym smaku, który idealnie komponuje się z syropami i nalewkami. Tuż za nim słodki i intensywnie pachnący miód mniszkowy oraz miód nawłociowy, zwany też mimozą lub złotą rózgą. Kogo jeszcze nie było? Oczywiście miodu nektarowo-spadziowego, który łączy w sobie najlepsze cechy swoich nektarowych i spadziowych braci. Wśród miodów jasnych i bardzo słodkich nie mogło zabraknąć miodu rzepakowego, który idzie ramię w ramię z równie popularnym miodem spadziowym o ciemnym kolorze i łagodnym smaku. Tę niezwykłą paradę zamyka miód wielokwiatowy wraz z unikalnym czerwono-bursztynowym miodem wrzosowym. Chwila, przecież to jeszcze nie koniec! Przed Państwem miody miejskie oraz świeżutkie tegoroczne miody, które dopiero co zamknięto w słoiczkach!