Miody Polskie

Łącznie produktów: 140

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

Miód lipowy z domieszką koniczyny z terenów warszawskiego Mokotowa.

Miód lipowo-koniczynowy z terenów warszawskiego Ursynowa.

Miód lipowo-koniczynowy - mix wszystkich warszawskich pasiek.

Miód nawłociowo-koniczynowy - mix wszystkich warszawskich pasiek.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków. 

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków. 

Połączenie słodkiego miodu lipowego i spadzi iglastej bądź liściastej, łączy w sobie aromat kwiatów lipy górskiej z łagodnością miodu spadziowego.

Miód z maliny leśnej jest miodem oryginalnym i stosunkowo rzadko spotykanym. Lubiany szczególnie przez dzieci i im dedykowany. Idealny do ciast, deserów, lodów, owoców.

Miód z maliny leśnej jest miodem oryginalnym i stosunkowo rzadko spotykanym. Lubiany szczególnie przez dzieci i im dedykowany. Idealny do ciast, deserów, lodów, owoców.

Facelia należy do najlepszych roślin miododajnych, przez pszczelarzy nazywana jest 'królową roślin miododajnych'.

Facelia należy do najlepszych roślin miododajnych, przez pszczelarzy nazywana jest 'królową roślin miododajnych'.

Facelia należy do najlepszych roślin miododajnych, przez pszczelarzy nazywana jest 'królową roślin miododajnych'.

Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą, złotą rózgą lub złotą dziewicą. Nawłoć pospolita, to roślina bardzo cenna dla pszczelarzy, zielarzy i dla samych pszczół. Charakteryzuje go słodki, lekko kwaśno-gorzki smak i przyjemny aromat.

Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą, złotą rózgą lub złotą dziewicą. Nawłoć pospolita, to roślina bardzo cenna dla pszczelarzy, zielarzy i dla samych pszczół. Charakteryzuje go słodki, lekko kwaśno-gorzki smak i przyjemny aromat.

Połączenie łagodności i wartości odżywczych miodu spadziowego z najprzyjemniejszym aromatem ze wszystkich polskich miodów - miodem lipowym.

Połączenie jednego z najpopularniejszych miodów w naszym kraju - łagodnego miodu rzepakowego z aromatycznym, wręcz korzennym miodem gryczanym. Wykwintna kompozycja smakowo-zapachowa.

Powstaje z nektaru rośliny potocznie nazywanej mimozą, złotą rózgą lub złotą dziewicą. Nawłoć pospolita, to roślina bardzo cenna dla pszczelarzy, zielarzy i dla samych pszczół. Charakteryzuje go słodki, lekko kwaśno-gorzki smak i przyjemny aromat.

Miód z maliny leśnej, prosto z Masłowskiego pasma Gór Świętokrzyskich.  

Miód z wierzby i mniszka, prosto z Masłowskiego pasma Gór Świętokrzyskich.  

Miód z maliny leśnej jest miodem oryginalnym i stosunkowo rzadko spotykanym, tak rzadko, że ciężko jest znaleźć o nim informacje w pszczelarskiej literaturze.

Regenerująca mieszanka miodu, mleczka pszczelego (0,5%), pyłku kwiatowego (10%), propolisu (0,5%).

Regenerująca mieszanka miodu, mleczka pszczelego (0,5%), pyłku kwiatowego (10%), propolisu (0,5%).

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód nektarowo-spadziowy, powstały po części z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej, łączy w sobie aromat kwiatów z polskich pól i lasów z łagodnością miodu spadziowego.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Miód wrzosowy, zwany przez znawców 'Królem Miodów', 'Panem pól wrzosowych', 'Płynnym bursztynem'. Aksamitny i delikatny w smaku, lekko gorzki ze słodkim dnem, z wyczuwalną nutą ostrości w oddali.

Miód balsamiczny klasyczny charakteryzuje się ostrzejszym słodko-kwaskowym smakiem z delikatną przyprawową nutką. Miód balsamiczny stosuje się podobnie jak ketchup czy musztardę. Doskonały do mocnych w smaku serów i dobrego wina.

Miód balsamiczny o łagodnym, słodko-kwaskowym smaku z delikatną przyprawową nutką. Miód balsamiczny stosuje się podobnie jak ketchup czy musztardę. Doskonały do mocnych w smaku serów i dobrego wina.

Ekologiczny miód z Podkarpacia, płynny, wczesnowiosenny, wyśmienity do herbat i naparów ziołowych.

Ekologiczny miód z Podkarpacia, płynny, wczesnowiosenny, wyśmienity do herbat i naparów ziołowych.

Ekologiczny miód z Podkarpacia, płynny, wczesnowiosenny, wyśmienity do herbat i naparów ziołowych.

Ekologiczny miód z Podkarpacia, o delikatnym lekko słodkim smaku, z domieszką minimalnej goryczki, z lekkim zabarwieniem żywicznym i „leśnym aromatem”.  

Ekologiczny miód z Podkarpacia, o wyraźnym, słodkim smaku, z silnym posmakiem i aromatem leśnych owoców oraz wyczuwalnej kwaskowatości charakterystycznej dla jeżyny i maliny leśnej.

Miód nektarowo-spadziowy, powstały po części z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej, łączy w sobie aromat kwiatów z polskich pól i lasów z łagodnością miodu spadziowego.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków. 

Leśny miód powstał z myślą o smakoszach i poszukiwaczach aromatów. Pszczoły zaklęły w nim zapach malin i kwiatów leśnych.

Leśny miód powstał z myślą o smakoszach i poszukiwaczach aromatów. Pszczoły zaklęły w nim zapach malin i kwiatów leśnych.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

Góra