Oleje, Oliwy, Octy

Łącznie produktów: 235

W książce znajdziesz wiele przepisów z mąki kokosowej (...)

Od lat wmawia się nam, że oleje nasycone są niezdrowe i dlatego powodują choroby. Czas na weryfikację dotychczasowych poglądów.

Łagodny, o niskiej 5,4% kwasowości biały ocet balsamiczny z moszczu winogronowego, idealny do sałatek i dressingów.

Ciemny ocet balsamiczny to tradycyjna specjalność prowincji Modena, wykonany jest z moszczu zarówno białych jak i czerwonych winogron, kwasowość - 6%.

Jasna wersja popularnego kremu balsamicznego o delikatnym smaku.

Kremowy sos na bazie octu balsamicznego z Modeny o przyjemnym słodko-winnym smaku.

Ocet wykonany z tradycyjnie fermentującego pełnoziarnistego ryżu.

Ekologiczne masło z orzechów ziemnych z dodatkiem soli.

Ekologiczne masło z orzechów ziemnych z dodatkiem soli.

Ekologiczne masło z migdałów z dodatkiem soli.

Ekologiczne masło z orzechów laskowych.

Ekologiczne masło z blanszowanych migdałów.

Ekologiczne masło z orzechów nerkowca.

Ekologiczne masło z białych orzechów nerkowca.

Ekologiczne masło z orzechów laskowych i migdałów.

Ekologiczne masło z orzechów ziemnych chrupiące z dodatkiem soli.

Ekologiczne masło z orzechów ziemnych z dodatkiem rodzynek.

Ekologiczne masło z pestek dyni z dodatkiem soli.

Ekologiczne masło słonecznikowe z dodatkiem soli.

Ekologiczne masło z orzechów laskowych z dodatkiem rodzynek.

Ekologiczne masło sezamowe tahini.

Ekologiczne masło sezamowe tahini.

Ekologiczne masło sezamowe tahini białe.

Olej słonecznikowy do smażenia z pierwszego tłoczenia ziaren słonecznika, pochodzących z upraw spełniających standardy rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne masło z orzechów laskowych z dodatkiem czekolady idealnie pasuje na kanapkę.

Ekologiczne masło z orzechów laskowych z dodatkiem karobu idealnie pasuje na kanapkę.

Taniej 5,00 zł

Oryginalny olej kokosowy ze Sri Lanki. W 100% ekologiczny. Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych. Olej kokosowy zawiera około 50% kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach występuje w mleku matki.

Oryginalny olej kokosowy ze Sri Lanki. W 100% ekologiczny. Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych. Olej kokosowy zawiera około 50% kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach występuje w mleku matki.

Oryginalny olej kokosowy ze Sri Lanki. W 100% ekologiczny. Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych. Olej kokosowy zawiera około 50% kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach występuje w mleku matki.

Oryginalny olej kokosowy ze Sri Lanki. W 100% ekologiczny. Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych. Olej kokosowy zawiera około 50% kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach występuje w mleku matki.

Olej ten Zawiera 28% nasyconych kwasów tłuszczowych: 53% kwasu linolowego, 25% kwasu oleinowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, 0,5-1,5% olejku eterycznego, witaminę E (tokoferole), witaminę A (karotenoidy), biotynę, mikroelementy i pierwiastki śladowe. Stosuje się głównie w przemyśle farmaceutycznym, przy alergiach, zapaleniach skórnych, grzybicach i trądziku.

Olej ten Zawiera 28% nasyconych kwasów tłuszczowych: 53% kwasu linolowego, 25% kwasu oleinowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, 0,5-1,5% olejku eterycznego, witaminę E (tokoferole), witaminę A (karotenoidy), biotynę, mikroelementy i pierwiastki śladowe. Stosuje się głównie w przemyśle farmaceutycznym, przy alergiach, zapaleniach skórnych, grzybicach i trądziku.

Bio olej z czerwonej palmy, został wyprodukowany z miąższu owoców palmy oleistej, której czerwone owoce zawierają w sobie bardzo dużo oleju jadalnego. Olej z czerwonej palmy, to prawdziwa studnia bogactwa naturalnego: karotenu – prowitaminy A (zawiera 10-cio krotnie więcej niż marchewka i 30 razy więcej niż pomidor), witaminy E oraz Co Enzymu Q10.

Olej z czerwonej palmy to prawdziwa studnia bogactwa naturalnego karotenu - prowitaminy A, witaminy E, oraz Co-Enzym Q 10. Olej z czerwonej palmy zawiera 10 razy więcej karotenu od marchewki, oraz 30 razy więcej od pomidora. Olej w 100% ekologiczny. Zimno tłoczony.

Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia 'na zimno' pozyskiwany jest olej w pełni zdrowy o niezmienionym składzie, tzw. 'olej dziewiczy'. Tym samym w oleju pozostają wszystkie witaminy i lecytyny, jego właściwości odżywcze pozostają niezmienione. Olej ten nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów.

Olej lniany nieoczyszczony wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanych i przebadanych nasion lnu złocistego pochodzenia krajowego. Olej tłoczony jest metodą 'na zimno', dzięki czemu zachowuje on w 100% naturalny skład.

Olej lniany nieoczyszczony wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanych i przebadanych nasion lnu złocistego pochodzenia krajowego. Olej tłoczony jest metodą 'na zimno', dzięki czemu zachowuje on w 100% naturalny skład.

Potoczna nazwa „lnianki” rydz, a także: rydzyk, lennica, lnicznik, judra. Jest to najstarsza z uprawianych w Polsce roślin oleistych. Olej z lnianki przed około 80-u laty tłoczony był tylko metodą „na zimno”.

Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia 'na zimno' pozyskiwany jest olej w pełni zdrowy o niezmienionym składzie, tzw. 'olej dziewiczy'. Tym samym w oleju pozostają wszystkie witaminy i lecytyny, jego właściwości odżywcze pozostają niezmienione. Olej ten nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów.

Olej tłoczony jest na zimno z nieprażonych pestek dyni. Charakterystyczną cechą oleju z pestek dyni jest jego ciemno zielona barwa i charakterystyczny orzechowy smak i zapach.

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych i witaminy E (50 mg/100g produktu).

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych i witaminy E (50 mg/100g produktu).

Ostropest plamisty jest ważną rośliną przemysłową uprawianą w wielu krajach, m. in. również w Polsce. Uprawiany jest ze względu na owoce zawierające bioflawonoidy, z których najbardziej czynną jest sylimaryna.

Ostropest plamisty jest ważną rośliną przemysłową uprawianą w wielu krajach, m. in. również w Polsce. Uprawiany jest ze względu na owoce zawierające bioflawonoidy, z których najbardziej czynną jest sylimaryna.

Ostropest plamisty jest ważną rośliną przemysłową uprawianą w wielu krajach, m. in. również w Polsce. Uprawiany jest ze względu na owoce zawierające bioflawonoidy, z których najbardziej czynną jest sylimaryna.

Olej kukurydziany tłoczony jest z zarodków kukurydzianych separowanych podczas przemiału ziarna kukurydzy.

Olej z kiełków pszenicy, jest najbogatszy w witaminę E, wykorzystywany jest przez kobiety jako naturalny kosmetyk.

Olej z kiełków pszenicy, jest najbogatszy w witaminę E, wykorzystywany jest przez kobiety jako naturalny kosmetyk.

Olej ten tłoczony jest z nasion wiesiołka dwuletniego. W swym składzie zawiera kwas tłuszczowy: linolowy oraz kwas gamma-linolenowy.

Olej z nasion pietruszki jest olejem o intensywnym smaku i zapachu pietruszki, świetnie komponuje się w kuchni jako dodatek na zimno, do zup, sosów, i innych potraw.

Olej z orzecha włoskiego pozyskiwany zazwyczaj w wyniku tłoczenia na zimno miąższu owoców orzechów. Olej ten charakteryzuje się specyficznym orzechowym smakiem i słodkim aromatem z nutą karmelu.

Olej konopny tłoczony na zimno jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które stanowią ok. 75% oleju.

Olej ten powstaje w wyniku tłoczenia nasion soi zwyczajnej nie modyfikowanej genetycznie. Zawartość oleju w nasionach soi w porównaniu do innych oleistych jest niska i wynosi 18%-24%.

Otrzymywany jest z orzechów arachidowych. W postaci tłoczonej na zimno jest przejrzystym, żółtym olejem o intensywnym, orzechowym smaku i zapachu.

Olej morelowy otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Olej ten jest lekki, delikatny, w smaku przypominający migdały, klarowny o jasno żółtym zabarwieniu.

Olej morelowy otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Olej ten jest lekki, delikatny, w smaku przypominający migdały, klarowny o jasno żółtym zabarwieniu.

Olej ten tłoczony jest na zimno z wyselekcjonowanych pestek wiśni. Jest olejem jadalnym o przyjemnym smaku i zapachu.

Jest olejem tłoczonym z nasion kopru. Olej ma zabarwienie ciemno zielone i smak typowy dla rośliny kopru.

Góra