Oleje, Oliwy, Octy

Łącznie produktów: 182

Ekologiczny olej kokosowy, całkowicie naturalny, tłoczony na zimno. Idealny do smażenia. Bardzo dobrze wchłania się w potrawy, jego wysoka temperatura spalania powoduje niesamowicie komfortowe smażenie.

Do smarowania pieczywa, krakersów, wafli, naleśników itp. Do przygotowania kremów, polew, sosów, ciast, lodów itp.

Krem z pestek dyni, składa się wyłącznie ze świeżo palonych i zmielonych ekologicznych nasion dyni.

Oliwa ta wytwarzana jest metodami naturalnymi. Oliwa GABRO wyciskana jest we włoskiej Kalabrii sposobem tradycyjnym na zimno wyłącznie z owoców drzew kultywowanych metodami ekologicznymi na wybrzeżu Morza Jońskiego.

Ekologiczny krem orzechowy na bazie nieprażonych orzechów nerkowca.

Produkt zawiera laktozę, orzechy macadamia.

Nierafinowany surowy olej z orzechów kokosowych tłoczony na zimno.

Warstwa oleju z orzechów na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Krem należy dobrze wymieszać.

Ekologiczny olej kokosowy, całkowicie naturalny, tłoczony na zimno. Idealny do smażenia. Można go też stosować do zabiegów kosmetycznych, posiada dużo właściwości zdrowotnych i leczniczych Przez większość lekarzy uważany za najzdrowszy olej na świecie.

Ekologiczne mleczko kokosowe firmy Ecomil bez dodatku cukru.

Naturalna mieszanka wyłącznie z ekologicznych migdałów. Mus bogaty jest  w wapń, magnez, żelazo, witaminy E, B2. Nie zawiera sztucznych konserwantów, emulgatorów i barwników.

Ekologiczne i zdrowe masło migdałowe.

Ekologiczne masło orzechowe bez dodatku soli i cukru.

Czarnuszka była nazywana „Złotem Faraonów”. Znana również jako czarny kminek egipski od wieków ceniona jest ze względu na charakterystyczny, dość intensywny, pieprzno-korzenny smak.

Masło ghee podczas klarowania usuwają się z masła elementy białka i innych substancji, pozostawiając sam tłuszcz. 

Olej tłoczony z odmian rzepaku podwójnie ulepszonego. Jest bogatym źródłem steroli roślinnych, tak jak oleje sojowy i kukurydziany. Badania nad olejem rzepakowym dowiodły że zawiera on znaczniejszą ilość kwasu linolowego (omega-6) niż w przypadku oliwy.

Ekologiczny, niefiltrowany ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 5%. Wyprodukowany w 100% z Włoskich owoców.

Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.

BIO Olej Lniany Dr Gaja jest źródłem kwasów omega-3 (kw. alfa-linolowego). Polecany także do diety dr Budwig.

Olej ten charakteryzuje się wyjątkową kompozycją wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, z wysoką zawartością kwasu alfa-linolenowego.

BIO Olej Lniany Dr Gaja jest źródłem kwasów omega-3 (kw. alfa-linolowego). Polecany także do diety dr Budwig.

Olej Rzepakowy Dr Gaja, tłoczony na zimno, nierafinowany, idealny DO SMAŻENIA

Ekologiczne i zdrowe masło orzechowe.

Oliwa ta jest efektem pierwszego tłoczenia na zimno oliwek pochodzących z upraw ekologicznych ze stuletniej rodzinnej plantacji Gabro, położonej u stóp Góry Pollino na wybrzeżu Morza Jońskiego we włoskiej Kalabrii. Jest szczególnie przeznaczona do konsumpcji dla dzieci w pożywieniu podawanym od momentu odstawienia od piersi lub butelki.

To olej o wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych

Olej krokoszowy tłoczony jest na zimno z dojrzałych nasion krokosza barwierskiego. Charakteryzuje się łagodnym, wykwintnym smakiem pasującym idealnie do sałatek, surówek i dań ziemniaczanych.

Ekologiczny krem z orzeszków ziemnych. Idealnie nadje się do wszelkiego rodzaju pieczywa.

Do smarowania pieczywa, krakersów, wafli, naleśników itp. Do przygotowania kremów, polew, sosów, ciast, lodów itp.

Ekologiczny krem z orzechów nerkowca.

Olej z prażonych ziaren arganu (produkt rolnictwa ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli ECOCERT F-32600). Olej arganowy doda oryginalnego, północno-afrykańskiego smaku potrawom. Doskonale współgra również z różnymi deserami czy sałatkami.

Oliwa z oliwek Extra Virgin 'Olyssos' jest produkowana wyłącznie z wyselekcjonowanych oliwek z odmiany Koroneiki. Oliwkowy, pełen aromatu smak i złoto-zielona barwa idealnie nadają się do sałatek i dań gotowanych.

Ekologiczne i zdrowe masło z orzechów laskowych.

Naturalny i zdrowy krem migdałowy.

Genmai Su jest octem o miodowym kolorze i łagodnym i orzeźwiającym smaku, który jest wynikiem rodzaju użytego ryżu i sposobem wytwarzania. Jest mniej kwaśny niż zwykły ocet.

Zimno tłoczony olej lniany jest oprócz ryb podstawowym źródłem życiodajnych kwasów Omega 3 i Omega 6. Wytłoczony olej z nasion roślin oleistych, zawiera w sobie, od kilku do kilkunastu, różnego rodzaju kwasów tłuszczowych oraz witaminy: A, E, D3, K.

Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb.

Ghee to masło klarowane, które charakteryzuje się bardzo wysokim punktem dymienia 250 °C.

Olej z Czarnuszki Dr Gaja został uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno nasion z czarnuszki siewnej Nigella sativa.

Olej z pierwszego tłoczenia na zimno uzyskiwany jest z miąższu owoców awokado uprawianych na ekologicznych plantacjach. Olej charakteryzuje się jasno zieloną barwą oraz łagodnym smakiem i aromatem awokado.

Ekologiczny i zdrowy krem słonecznikowy.

Smaczny olej wytłoczony z nasion lnu pochodzących z gospodarstwa ekologicznego.

Warstwa oleju z orzechów na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Krem należy dobrze wymieszać.

Najcenniejszymi składnikami oleju z wiesiołka są kwas linolowy i gamma linolenowy.

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielo-nienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100°C.

Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw. Jest to mieszanka dwóch olei, oleju słonecznikowego i oleju palmowego.

Ocet jabłkowy jest produktem znanym od setek lat. Już w starożytnej medycynie doceniano jego właściwości takie jak: zapobieganie kamieniom pęcherza i infekcjom układu moczowego, wzmocnienie sytemu immunologicznego...

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielo-nienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100°C.

Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.

Olej tłoczony na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego pochodzących z polskich ekologicznych gospodarstw rolnych.

Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.

Ekologiczne i zdrowe masło z orzechów nerkowca.

Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb.

W sercu Krety, regionie Peza, w wyjątkowych warunkach glebowych i klimatycznych, niezmiennych od ponad 5000 lat, produkowana jest oliwa z oliwek Extra Virgin.

Ekologiczna oliwa z oliwek przeznaczona głównie do smażenia.

Naturalnie i zdrowy krem z orzechów arachidowych bez dodatku soli i cukru.

Ekologiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.

Góra