Darmowa dostawa: brakuje Ci 329,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 329,00 złDOSTAWA GRATIS!
ART. SPOŻYWCZE
Ładowanie...
Popularne wpisy
Ekologiczny niesłodzony napój migdałowy jest wytwarzany z rozdrobnionych migdałów.
Napój owsiany naturalny bez dodatku cukru. Idealny do wszelkiego rodzaju płatków śniadaniowych, kakao, doskonale nadaje się do kawy. Nie zawiera cholesterolu, laktozy, w 100% pochodzenia roślinnego, bez sztucznych substancji aromatycznych i konserwantów.
Bogata w magnez, potas i żelazo surowa czekolada robiona ręcznie z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo.
Napój sojowy z soi niemodyfikowanej genetycznie, naturalny bez dodatku cukru i cholesterolu.
Napój ryżowy z pełnoziarnistego ryżu, nie zawiera cholesterolu oraz laktozy. Jest produktem w 100% roślinnym. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu oraz niskim indeksem glikemicznym.
Deser ryżowy z wanilią wytwarzany jest z ziarna ryżu pochodzącego z upraw ekologicznych, produkt nie zawiera soi, glutenu, laktozy i białek mleka.
Naturalny sok z ekologicznych buraków. Sok niewitaminizowany sztucznie.
Baton bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry. Lekki baton z kawałkami orzechów.
Ekologiczny napój migdałowy z rozdrobnionych migdałów z dodatkiem syropu z agawy.
Chałwa to słodki przysmak tradycyjny w krajach takich jak Turcja czy Grecja. Wyrabiana jest z prażonego i przemielonego sezamu. Słodzona naturalnym ekologicznym miodem. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Ekologiczny niesłodzony napój migdałowy z wapniem jest wytwarzany z rozdrobnionych migdałów.
Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy.
Napój ryżowo-kokosowy Natumi, podobnie jak pozostałe napoje tej firmy ma uniwersalne zastosowanie.
Napój ryżowy z wanilią powstaje z pełnoziarnistego ryżu, nie zawiera cholesterolu oraz laktozy. Jest produktem w 100% roślinnym. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu oraz niskim indeksem glikemicznym. Ziarna ryżu bogate są w wszelkiego rodzaju witaminy z grupy B, fosfor, wapń, magnez oraz naturalny błonnik pokarmowy.
Napój orkiszowy naturalny bez dodatku cukru, nie zawiera cholesterolu oraz laktozy. Jest produktem w 100% roślinnym. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu oraz niskim indeksem glikemicznym. Ziarna orkiszu bogate są w wszelkiego rodzaju witaminy, fosfor, wapń, magnez oraz naturalny błonnik pokarmowy.
Miód kasztanowy pochodzi z nektaru i spadzi kasztanowca zwyczajnego i kasztana jadalnego. Jego smak jest specyficzny – wyraziście słodko-gorzki, ostro ziołowy, lekko garbnikowy. Posiada fascynujący aromat, idealnie się komponuje z serami pleśniowy i UWAGA – kawą.
Sok bogactwo żelaza plus jest dietetyczną mieszanką soków owocowych bogatych w naturalne witaminy oraz żelaza (II) gluconat.
Napój z konopi siewnej niesłodzony to idealny zamienniki tradycyjnego mleka krowiego.
Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.
Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.
Napój orkiszowy z dodatkiem migdałów bez dodatku cukru, nie zawiera cholesterolu oraz laktozy. Jest produktem w 100% roślinnym.
Ekologiczny sok owocowy bezpośrednio tłoczony, niewitaminizowany sztucznie.
Sok ten jest kompozycją naturalnie kwaszonych, bezpośrednio tłoczonych soków warzywnych i probiotyku. Sok niewitaminizowany sztucznie.
Napój owsiany wyprodukowany z wyselekcjonowanego czystego owsa, chronionego przed zanieczyszczeniem od innych zbóż.
Ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Śmietanka migdałowa wytwarzana jest z migdałów pochodzących z upraw ekologicznych, a także oleju migdałowego, syropu z agawy.
Ekologiczne płatki amarantusowe uzyskuje się z gniecionych ziaren amarantusa. Płatki amarantusowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Ekologiczny olej kokosowy, całkowicie naturalny, tłoczony na zimno. Idealny do smażenia. Bardzo dobrze wchłania się w potrawy, jego wysoka temperatura spalania powoduje niesamowicie komfortowe smażenie.
Bardzo dobre ekologiczne wafle orkiszowe, baz dodatku z cukru.
Ekologiczny napój migdałowy z rozdrobnionych migdałów klasyczny.
Cynamon jest to jedna z najstarszych przypraw, wykorzystywana głównie w kuchni indyjskiej i chińskiej.
Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.
Powiedzenie, że jesteśmy tym, co jemy, może być zabawne, gdy troszczymy się o nasz organizm, serwując mu zdrowe, zbilansowane posiłki. Kiedy wybieramy żywność wysoko przetworzoną, ociekającą tłuszczem, cukrem i pełną chemicznych dodatków traktujemy żołądek jak śmietnik, do którego wpada wszystko w zupełnie niekontrolowany sposób. Niestety to szybka droga do chorób cywilizacyjnych. Wybierajmy wartościowe artykuły spożywcze, a ciało podziękuje nam za nie zdrowiem.
Śniadania, obiady, kolacje – te posiłki to baza naszego odżywiania i z nich czerpiemy energię do codziennych aktywności. Aby każdego dnia dawać sobie zastrzyk sił witalnych, wypełniony białkiem, witaminami, nieprzypadkowymi węglowodanami i wysokiej jakości tłuszczami musimy wiedzieć, co jemy. Taką pewność daje nam sięganie po żywność ekologiczną:
wartościowe mąki i pieczywo,
zdrowe ryby i przetwory rybne, algi,
owoce i warzywa pod różnymi postaciami, w tym oczywiście nieocenione kiszonki.
Zdrowe żywienie nie oznacza też całkowitej rezygnacji z cukru i przekąsek. Ważne, tylko aby artykuły spożywcze pochodziły od zaufanych producentów (Bio Ania, Biosaurus, Cocoa czy Terasana) i bazowały na suszonych owocach, orzechach czy miodzie. Asortyment zdrowych przekąsek jest szeroki, a zdrowe nie znaczy niesmaczne! :)
Jeśli nie możemy zrezygnować ze słodkiej kawy czy ze słodzenia herbaty, wybierzmy do niej zdrowe odpowiedniki białego cukru: cukier trzcinowy, koskowy czy ksylitol.