Miody Świata

Łącznie produktów: 50

Organiczny miód słonecznikowy pochodzący z Francji. Pozyskiwany późnym latem, wyróżnia się intensywnym, jasnym żółtym kolorem.

Miód ekologiczny. Miód o charakterystycznym delikatnym smaku. Bardzo szybko się krystalizuje.

Australijski miód z drzewa York Gum - endemicznego gatunku Australii.

Organiczny miód eukaliptusowy z Australii i Urugwaju. Kremowy i bardzo aromatyczny.

Ekologiczny miód wielokwiatowy z dodatkiem cynamonu.

Ekologiczny miód wielokwiatowy z dodatkiem imbiru.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód kasztanowy pochodzi z nektaru i spadzi kasztanowca zwyczajnego i kasztana jadalnego. Jego smak jest specyficzny – wyraziście słodko-gorzki, ostro ziołowy, lekko garbnikowy. Posiada fascynujący aromat, idealnie się komponuje z serami pleśniowy i UWAGA – kawą.

Ekologiczny miód pomarańczowy, charakteryzujący się niezwykłym, cytrusowym aromatem i smakiem.

Ekologiczny miód wielokwiatowy jest jednym z najpopularniejszych rodzajów miodu. Świetny do gorących napojów, pieczywa i ciastek.

Ekologiczny miód z kolendry, charakteryzuje się niezwykłym smakiem i aromatem.

Ekologiczny miód wielokwiatowy pochodzący z Bułgarii.

Miód pozyskiwany późnym latem w Hiszpanii. Charakteryzuje się niesamowitą konsystencją, i delikatnym, subtelnym aromatem korzennym.

Ekologiczny miód rozmarynowy, który pochodzi ze słoneczniej Hiszpanii.

Ten miód jest delikatny z nutą cytrusów i ziół. Jest uwielbiany przez dzieci ze względu na walory smakowe.

Miód z eukaliptusa, pochodzący ze słonecznej Sycylii, z ekologicznej pasieki Solmielato.

Miód z kwiatu cytryny, pochodzący ze słonecznej Sycylii, z ekologicznej pasieki Solmielato.

Miód pomarańczowy z śródziemnomorskich szczepów hiszpańskiej pomarańczy.

Miód pomarańczowy z śródziemnomorskich szczepów hiszpańskiej pomarańczy.

Hiszpański miód rozmarynowy.

Hiszpański miód rozmarynowy.

Hiszpański miód z okolic Pirenejów, łączący w sobie aromat nektarów i charakter spadzi.

Hiszpański miód z okolic Pirenejów, łączący w sobie aromat nektarów i charakter spadzi.

Hiszpański miód wrzosowy.

Hiszpański miód wrzosowy.

Hiszpański miód z drzewa cytrynowego.

Hiszpański miód z drzewa cytrynowego.

Hiszpański miód z katalońskich jabłoni.

Hiszpański miód z katalońskich jabłoni.

Miód z kwiatów siekiernicy, rośliny pastewnej uprawianej na wzgórzach środkowej Sycylii, z ekologicznej pasieki Solmielato.

Miód Nektarowy Kamahi Miód Kamahi jest pozyskiwany każdej wiosny, z białych kwiatów wiecznie zielonego drzewa Kamahi. Z zebranego nektaru powstaje czysty, złocisty miód, o bardzo delikatnym smaku. Kamahi porasta najczystsze lasy Nowej Zelandii.

Miód nektarowy koniczynowy pochodzi z pasiek rozmieszczonych na południowych terenach Nowej Zelandii, w regionie Central Otago. Panujący tam czysty, subalpejski klimat pozwala na otrzymanie delikatnego, kremowego miodu o jasnozłotej barwie.  

Miód Nekarowy Rewarewa to popularny w Nowej Zelandii czerwony miód pochodzący z krzewu Rewarewa - jasnoczerwonych kwiatów przypominających kształtem igły. Jego czerwony kolor uzupełnia charakterystyczny, słodki, ziołowy smak.

Miód nektarowy Tawari. Miód Tawari pozyskiwany jest z kremowo-białych kwiatów okazałego drzewa Tawari, rzadko występującego w ojczystych lasach Nowej Zelandii. Z niezwykle aromatycznych kwiatów pozyskiwany jest słodki, złocisty miód o subtelnym, łagodnym smaku, z wyczuwalną karmelową nutą.

Miód eukaliptusowy z terenów basenu Morza Śródziemnego.

Miód z kwiatów drzewa poziomkowego.

Miód z kwiatów dzikiego tymianku.

Miód eukaliptusowy z terenów basenu Morza Śródziemnego.

Miód z kwiatów dzikiego tymianku.

Miód z kwiatów drzewa poziomkowego.

Miód z kwiatów kasztanowca jadalnego.

Miód z kwiatów kasztanowca jadalnego.



Góra