Miody Świata

Łącznie produktów: 78

Hiszpański miód rozmarynowy.

Hiszpański miód rozmarynowy.

Zdecydowany i aromatyczny, najwyższa kwasowość ogólna pośród europejskich miodów nektarowych sprawia, iż miód ten subiektywnie wydaje się być mniej słodki i wyraźnie kwaskowy.

Zdecydowany i aromatyczny, najwyższa kwasowość ogólna pośród europejskich miodów nektarowych sprawia, iż miód ten subiektywnie wydaje się być mniej słodki i wyraźnie kwaskowy.

Miód z kwiatów dzikiego tymianku.

Miód z kwiatów dzikiego tymianku.

Ekologiczny miód rozmarynowy, który pochodzi ze słoneczniej Hiszpanii.

Miód nektarowy koniczynowy pochodzi z pasiek rozmieszczonych na południowych terenach Nowej Zelandii, w regionie Central Otago. Panujący tam czysty, subalpejski klimat pozwala na otrzymanie delikatnego, kremowego miodu o jasnozłotej barwie.  

Miód z ziołami i przyprawami. Przy tworzeniu receptury pracował szef kuchni Emmanuel Hébrard, nagrodzony gwiazdką Michelin.

Taniej -10%

Kremowy miód wielokwiatowy z przewagą meksykańskich kwiatów Acahual. Miód pikantny z waniliowym akcentem. Produkt BIO i Fair Trade.

Taniej -10%

Urugwajski miód eukaliptusowy. Kremowy o świeżej, mentolowej nucie. Produkt ekologiczny i Fair Trade.

Taniej -10%

Płynny miód z chilijskich kwiatów Ulmo, o intensywnym smaku z delikatną nutą wanilii. Produkt Fair Trade.

Taniej -10%

Płynny miód z dziko rosnących kwiatów w lesie deszczowym Lacandona, na pograniczu Meksyku i Gwatemali. Klasyczny kwiatowy smak z nutą egzotycznych, pikantnych korzeni. Produkt Fair Trade.

Taniej -10%

Wielokwiatowy, kremowy miód o pikantnym, lekko korzennym, zrównoważonym smaku. Pochodzi z chilijskiego wybrzeża Pacyfiku. Produkt Fair Trade.

Taniej -10%

Wielokwiatowy, kremowy miód z krainy Majów. Wyróżnia go zrównoważony, lekko pikantny smak i owocowy aromat.

Organiczny miód eukaliptusowy z Australii i Urugwaju. Kremowy i bardzo aromatyczny.

Ekologiczny miód wielokwiatowy z dodatkiem cynamonu.

Ekologiczny miód wielokwiatowy z dodatkiem imbiru.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód kasztanowy pochodzi z nektaru i spadzi kasztanowca zwyczajnego i kasztana jadalnego. Jego smak jest specyficzny – wyraziście słodko-gorzki, ostro ziołowy, lekko garbnikowy. Posiada fascynujący aromat, idealnie się komponuje z serami pleśniowy i UWAGA – kawą.

Ekologiczny miód pomarańczowy, charakteryzujący się niezwykłym, cytrusowym aromatem i smakiem.

Ekologiczny miód wielokwiatowy jest jednym z najpopularniejszych rodzajów miodu. Świetny do gorących napojów, pieczywa i ciastek.

Ekologiczny miód z kolendry, charakteryzuje się niezwykłym smakiem i aromatem.

Ekologiczny miód wielokwiatowy pochodzący z Bułgarii.

Miód z eukaliptusa, pochodzący ze słonecznej Sycylii, z ekologicznej pasieki Solmielato.

Miód z kwiatu bergamotki, pochodzący ze słonecznej Sycylii, z ekologicznej pasieki Solmielato.

Miód z kwiatu cytryny, pochodzący ze słonecznej Sycylii, z ekologicznej pasieki Solmielato.

Miód z kwiatu pomarańczy, pochodzący ze słonecznej Sycylii, z ekologicznej pasieki Solmielato.

Miód pomarańczowy z śródziemnomorskich szczepów hiszpańskiej pomarańczy.

Miód pomarańczowy z śródziemnomorskich szczepów hiszpańskiej pomarańczy.

Hiszpański miód z okolic Pirenejów, łączący w sobie aromat nektarów i charakter spadzi.

Hiszpański miód z okolic Pirenejów, łączący w sobie aromat nektarów i charakter spadzi.

Hiszpański miód wrzosowy.

Hiszpański miód wrzosowy.

Hiszpański miód z drzewa cytrynowego.

Hiszpański miód z drzewa cytrynowego.

Hiszpański miód z katalońskich jabłoni.

Hiszpański miód z katalońskich jabłoni.

Ekologiczny miód z nektaru kwiatów pomarańczy.

Miód Nektarowy Kamahi Miód Kamahi jest pozyskiwany każdej wiosny, z białych kwiatów wiecznie zielonego drzewa Kamahi. Z zebranego nektaru powstaje czysty, złocisty miód, o bardzo delikatnym smaku. Kamahi porasta najczystsze lasy Nowej Zelandii.

Miód Nekarowy Rewarewa to popularny w Nowej Zelandii czerwony miód pochodzący z krzewu Rewarewa - jasnoczerwonych kwiatów przypominających kształtem igły. Jego czerwony kolor uzupełnia charakterystyczny, słodki, ziołowy smak.

Miód nektarowy Tawari. Miód Tawari pozyskiwany jest z kremowo-białych kwiatów okazałego drzewa Tawari, rzadko występującego w ojczystych lasach Nowej Zelandii. Z niezwykle aromatycznych kwiatów pozyskiwany jest słodki, złocisty miód o subtelnym, łagodnym smaku, z wyczuwalną karmelową nutą.

Miód z kwiatów drzewa poziomkowego.

Miód z kwiatów drzewa poziomkowego.

Miód z kwiatów kasztanowca jadalnego.

Miód z kwiatów kasztanowca jadalnego.

Góra