Miody Świata

Łącznie produktów: 84

Miód kasztanowy pochodzi z nektaru i spadzi kasztanowca zwyczajnego i kasztana jadalnego. Jego smak jest specyficzny – wyraziście słodko-gorzki, ostro ziołowy, lekko garbnikowy. Posiada fascynujący aromat, idealnie się komponuje z serami pleśniowy i UWAGA – kawą.

Hiszpański miód z okolic Pirenejów, łączący w sobie aromat nektarów i charakter spadzi.

Miód z kwiatu cytryny, pochodzący ze słonecznej Sycylii, z ekologicznej pasieki Solmielato.

Zdecydowany i aromatyczny, najwyższa kwasowość ogólna pośród europejskich miodów nektarowych sprawia, iż miód ten subiektywnie wydaje się być mniej słodki i wyraźnie kwaskowy.

Hiszpański miód wrzosowy.

Hiszpański miód z katalońskich jabłoni.

Miód z kwiatu bergamotki, pochodzący ze słonecznej Sycylii, z ekologicznej pasieki Solmielato.

Miód ze ślicznych, niebieskich kwiatów ogórecznika, porastającego niemal cały obszar Włoch.

Miód z południa Włoch oraz regionów wyspiarskich.

Miód z kwiatów słonecznika, z centralnej części Włoch.

Miód z kwiatów siekiernicy, rośliny zadomowionej w południowych, środkowych i wyspiarskich częściach Włoch.

Miód z kwiatów chruściny jagodnej (zwanej także - poziomkowiec, poziomkowe drzewo, drzewo truskawkowe).

Jeden z najbardziej rozpoznawalnych miodów na rynku włoskim. Miód dla koneserów lubiących wyjątkowy smak.

Miód z białych i czerwonych kwiatów koniczyny, porastających łąki i pola na całym obszarze Włoch.

Ekologiczny miód pomarańczowy, charakteryzujący się niezwykłym, cytrusowym aromatem i smakiem.

Hiszpański miód z okolic Pirenejów, łączący w sobie aromat nektarów i charakter spadzi.

Hiszpański miód z drzewa cytrynowego.

Miód pomarańczowy z śródziemnomorskich szczepów hiszpańskiej pomarańczy.

Hiszpański miód rozmarynowy.

Miód pomarańczowy z śródziemnomorskich szczepów hiszpańskiej pomarańczy.

Hiszpański miód z drzewa cytrynowego.

Miód z kwiatów kasztanowca jadalnego.

Miód z kwiatu bergamotki, pochodzący ze słonecznej Sycylii, z ekologicznej pasieki Solmielato.

Miód z kwiatów dzikiego tymianku.

Miód kwiatowy z koncentratem mleczka pszczelego.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Hiszpański miód wrzosowy.

Hiszpański miód z katalońskich jabłoni.

Ekologiczny miód rozmarynowy, który pochodzi ze słoneczniej Hiszpanii.

Miód z kwiatów kasztanowca jadalnego.

Miód z kwiatów dzikiego tymianku.

Ekologiczny miód z kolendry, charakteryzuje się niezwykłym smakiem i aromatem.

Miód z kwiatów siekiernicy, rośliny pastewnej uprawianej na wzgórzach środkowej Sycylii, z ekologicznej pasieki Solmielato.

Jeden z najciekawszych smakowo miodów, intensywność eukaliptusa jest wyczuwalna długo po zjedzeniu miodu.

Miód z kwiatów lucerny, która porasta niemal całe Włochy.

Miód z kwiatów słonecznika, z centralnej części Włoch.

Miód z białych i czerwonych kwiatów koniczyny, porastających łąki i pola na całym obszarze Włoch.

Ekologiczny miód wielokwiatowy jest jednym z najpopularniejszych rodzajów miodu. Świetny do gorących napojów, pieczywa i ciastek.

Hiszpański miód rozmarynowy.

Ekologiczny miód akacjowy.

Miód z kwiatów roślin porastających tereny francuskiej Szampanii.

Miód z kwiatów ostropestu, rośliny która porasta nieuprawiane i suche obszary górskie w basenie morza śródziemnego, a także Sycylię i Korsykę.

Góra