Darmowa dostawa: brakuje Ci 329,00 zł DOSTAWA GRATIS!
Shopping Cart
Brak produktów
Darmowa dostawa
Brakuje Ci 329,00 złDOSTAWA GRATIS!
Miody Świata
Ładowanie...
Popularne wpisy
Miody smakowe z Grecji, Włoch, Francji, Hiszpanii czy Bułgarii, wszystkie znajdziesz z naszym sklepie. Większość gatunków zagranicznych miodów nie występuje w Polsce, choćby bardzo popularny wśród dzieci miód pomarańczowy, czy Tymiankowy - o niepowtarzalnym aromacie. Ciekawą propozycją są również miody spadziowe - cenione za właściwości zdrowotne, spadź piniowa w Polsce nie występuje a czysty miód spadziowy jodłowy jest trudno dostępny - inaczej jest w Grecji gdzie pszczoły z łatwością znajdują pożytki tego rodzaju.
Miód z drzewa truskawkowego, inaczej mówiąc Chruściny Jagodnej (Arbutus Honey) pozyskiwany jest z wiosennych kwiatów, a jego wysoka wartość odżywcza (podobna do miodu wrzosowego) sprawia, że jest wyjątkowo odpowiedni do stymulacji naszego organizmu.
To najlepszy miód pochodzący z greckiej natury. Charakteryzuje się mocnym, trwałym smakiem o intensywnych właściwościach aromatycznych i jasnobursztynowym kolorze.
Jest zbierany z nektaru i miodowej rosy kasztanowca (Castanea sativa), zwanego także „królową gór”, z dziewiczych lasów południowo-wschodniego Peloponezu na wysokości ponad 800 m n.p.m.
To najlepszy miód pochodzący z greckiej natury. Charakteryzuje się mocnym, trwałym smakiem o intensywnych właściwościach aromatycznych i jasnobursztynowym kolorze.
Ten rodzaj miodu jest produkowany tylko w południowo-wschodniej części Morza Śródziemnego i oczywiście w Grecji. 65% całkowitej produkcji miodu w Grecji to miód piniowy -sosnowy spadźowy pochodzący od owada zwanego „Marchalina Hellinica”, znanego również jako „Mszyca Wełnista” lub „Robotnica Sosnowa”.
Wiosenny miód pomarańczowy pochodzi głównie z kwiatów pomarańczy z drzew pomarańczowych, ale zazwyczaj zawiera również pyłki innych gatunków cytrusów. Zazwyczaj jasny i łagodny w smaku, ze świeżym zapachem i lekkim cytrusowym smakiem.
Ten rodzaj miodu jest produkowany tylko w południowo-wschodniej części Morza Śródziemnego i oczywiście w Grecji. 65% całkowitej produkcji miodu w Grecji to miód piniowo -sosnowy pochodzący od owada zwanego „Marchalina Hellinica”, znanego również jako „Mszyca Wełnista” lub „Robotnica Sosnowa”.
Jest zbierany z nektaru i miodowej rosy kasztanowca (Castanea sativa), zwanego także „królową gór”, z dziewiczych lasów południowo-wschodniego Peloponezu na wysokości ponad 800 m n.p.m.
Jest zbierany z nektaru i miodowej rosy kasztanowca (Castanea sativa), zwanego także „królową gór”, z dziewiczych lasów południowo-wschodniego Peloponezu na wysokości ponad 800 m n.p.m.
Miód z drzewa truskawkowego, inaczej mówiąc Chruściny Jagodnej (Arbutus Honey) pozyskiwany jest z wiosennych kwiatów, a jego wysoka wartość odżywcza (podobna do miodu wrzosowego) sprawia, że jest wyjątkowo odpowiedni do stymulacji naszego organizmu.
Wiosenny miód pomarańczowy pochodzi głównie z kwiatów pomarańczy z drzew pomarańczowych, ale zazwyczaj zawiera również pyłki innych gatunków cytrusów. Zazwyczaj jasny i łagodny w smaku, ze świeżym zapachem i lekkim cytrusowym smakiem.
Miód z drzewa truskawkowego, inaczej mówiąc Chruściny Jagodnej (Arbutus Honey) pozyskiwany jest z wiosennych kwiatów, a jego wysoka wartość odżywcza (podobna do miodu wrzosowego) sprawia, że jest wyjątkowo odpowiedni do stymulacji naszego organizmu.
Jest zbierany z nektaru i miodowej rosy kasztanowca (Castanea sativa), zwanego także „królową gór”, z dziewiczych lasów południowo-wschodniego Peloponezu na wysokości ponad 800 m n.p.m.
Miód Wrzosowy to produkt o dużej wartości odżywczej, dzięki czemu doskonale nadaje się do stymulacji naszego organizmu. Ma charakterystyczny pełny smak gorzkiego cukierka i zawiera w sobie wszystkie intensywne ziemiste zapachy kwiatów wrzosu.
Ten rodzaj miodu jest produkowany tylko w południowo-wschodniej części Morza Śródziemnego i oczywiście w Grecji. 65% całkowitej produkcji miodu w Grecji to miód piniowo -sosnowy pochodzący od owada zwanego „Marchalina Hellinica”, znanego również jako „Mszyca Wełnista” lub „Robotnica Sosnowa”.
Na dziewiczym terenie słynnego dębowego lasu na płaskowyżu Foloi As w Mountain Elias pozyskiwany jest jeden z najbardziej nieocenionych miodów greckiej natury.
Miód Wrzosowy to produkt o dużej wartości odżywczej, dzięki czemu doskonale nadaje się do stymulacji naszego organizmu. Ma charakterystyczny pełny smak gorzkiego cukierka i zawiera w sobie wszystkie intensywne ziemiste zapachy kwiatów wrzosu.
Jest zbierany z nektaru i miodowej rosy kasztanowca (Castanea sativa), zwanego także „królową gór”, z dziewiczych lasów południowo-wschodniego Peloponezu na wysokości ponad 800 m n.p.m.
Jest zbierany z nektaru i miodowej rosy kasztanowca (Castanea sativa), zwanego także „królową gór”, z dziewiczych lasów południowo-wschodniego Peloponezu na wysokości ponad 800 m n.p.m.
Miód kasztanowy pochodzi z nektaru i spadzi kasztanowca zwyczajnego i kasztana jadalnego. Jego smak jest specyficzny – wyraziście słodko-gorzki, ostro ziołowy, lekko garbnikowy. Posiada fascynujący aromat, idealnie się komponuje z serami pleśniowy i UWAGA – kawą.
Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.
Na dziewiczym terenie słynnego dębowego lasu na płaskowyżu Foloi As w Mountain Elias pozyskiwany jest jeden z najbardziej nieocenionych miodów greckiej natury.
Na kwitnących zboczach i greckich równinach pszczoły zbierają nektar z różnych dzikich kwiatów i ziół, z których wiele jest uznawanych za endemiczne I unikalne.
Miód Wrzosowy to produkt o dużej wartości odżywczej, dzięki czemu doskonale nadaje się do stymulacji naszego organizmu. Ma charakterystyczny pełny smak gorzkiego cukierka i zawiera w sobie wszystkie intensywne ziemiste zapachy kwiatów wrzosu.
Ekologiczny miód akacjowy charakteryzuje się niezwykłym, świeżym, kwiatowym aromatem i smakiem. Doskonale komponuje się z deserami, kremami lub jogurtem. Jest bardzo wrażliwy na wysokie temperatury, dlatego najlepiej spożywać go na zimno.
Ekologiczny miód z kolendry, charakteryzuje się niezwykłym smakiem i aromatem.
Miód pozyskiwany późnym latem w Hiszpanii. Charakteryzuje się niesamowitą konsystencją, i delikatnym, subtelnym aromatem korzennym.
Zdecydowany i aromatyczny, najwyższa kwasowość ogólna pośród europejskich miodów nektarowych sprawia, iż miód ten subiektywnie wydaje się być mniej słodki i wyraźnie kwaskowy.
Zdecydowany i aromatyczny, najwyższa kwasowość ogólna pośród europejskich miodów nektarowych sprawia, iż miód ten subiektywnie wydaje się być mniej słodki i wyraźnie kwaskowy.
Ekologiczny miód wielokwiatowy jest jednym z najpopularniejszych rodzajów miodu. Świetny do gorących napojów, pieczywa i ciastek.
Miód z południa Włoch oraz regionów wyspiarskich.
Spadź, Spadziowy, Pomarańczowy, Tymiankowy, miód, miód na przeziębienie, odporność, miód na kaszel