MIODY

Łącznie produktów: 481

Miód z maliny leśnej jest miodem oryginalnym i stosunkowo rzadko spotykanym. Lubiany szczególnie przez dzieci i im dedykowany. Idealny do ciast, deserów, lodów, owoców.

Mleczko pszczele zwane potocznie eliksirem młodości jest produktem naturalnym zawierającym ponad 150 aktywnych składników odżywczych w tym ponad 20 makro- i mikroelementów, m.in. miedź, magnez, potas, fosfor, żelazo, cynk, siarkę, mangan, nikiel, kobalt, krzem, chlor, bizmut, arsen. Mleczko jest skarbnicą witamin.

Leśny miód powstał z myślą o smakoszach i poszukiwaczach aromatów. Pszczoły zaklęły w nim zapach malin i kwiatów leśnych.

Miód z maliny leśnej jest miodem oryginalnym i stosunkowo rzadko spotykanym. Lubiany szczególnie przez dzieci i im dedykowany. Idealny do ciast, deserów, lodów, owoców.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki. Jest nazywany miodem 'tysiąca kwiatów'.

Miód z maliny leśnej, prosto z Masłowskiego pasma Gór Świętokrzyskich. 

Czysty olejek z drzewa Manuka jest wyjątkowo silnym antyseptykiem, ma właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwzapalne.

Ekologiczny miód z Podkarpacia, o delikatnym lekko słodkim smaku, z domieszką minimalnej goryczki, z lekkim zabarwieniem żywicznym i „leśnym aromatem”. 

Ekologiczny miód z Podkarpacia, płynny, wczesnowiosenny, wyśmienity do herbat i naparów ziołowych.

Ekologiczny miód z Podkarpacia, o delikatnym lekko słodkim smaku, z domieszką minimalnej goryczki, z lekkim zabarwieniem żywicznym i „leśnym aromatem”. 

Ekologiczny miód z Podkarpacia, o delikatnym lekko słodkim smaku, z domieszką minimalnej goryczki, z lekkim zabarwieniem żywicznym i „leśnym aromatem”. 

Ekologiczny miód lipowy z Podkarpacia.

Leśny miód powstał z myślą o smakoszach i poszukiwaczach aromatów. Pszczoły zaklęły w nim zapach malin i kwiatów leśnych.

Miód spadziowy o łagodnym, lekko żywicznym smaku.

Propolis - balsamiczno-żywiczna substancja zbierana przez pszczoły robotnice z pączków i młodych pędów drzew liściastych i iglastych oraz roślin.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków.

To jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. Bardzo szybko krystalizuje, łagodny w smaku i zapachu.

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki. Jest nazywany miodem 'tysiąca kwiatów'.

Miód akacjowy posiada bardzo jasną barwę i bardzo słodki smak, charakteryzuje go intensywny zapach, polecany do słodzenia potraw, deserów i napojów.

Miód spadziowy z drzew iglastych to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Stosowany w leczeniu dróg oddechowych i stanach zapalnych organizmu

Miód wielokwiatowy w smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki.

Pyłek kwiatowy obok miodu jest podstawowym pokarmem pszczół. Mądre pszczoły tworzoną z niego zapasy na okres braku pyłku w przyrodzie.

Naturalna pierzga, to zakonserwowany przez pszczoły pyłek kwiatowy, spożywany przez nie w okresach braku pyłku w przyrodzie czyli jesienią, późną zimą i wczesną wiosną.

Połączenie jednego z najpopularniejszych miodów w naszym kraju - łagodnego miodu rzepakowego z aromatycznym, wręcz korzennym miodem gryczanym. Wykwintna kompozycja smakowo-zapachowa.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Miód wrzosowy, zwany przez znawców 'Królem Miodów', 'Panem pól wrzosowych', 'Płynnym bursztynem'. Aksamitny i delikatny w smaku, lekko gorzki ze słodkim dnem, z wyczuwalną nutą ostrości w oddali.

Klasyczna świeca woskowa w kształcie walca. Średnica 4,2 cm, wysokość 15 cm.

Miód wrzosowy, zwany przez znawców 'Królem Miodów', 'Panem pól wrzosowych', 'Płynnym bursztynem'. Aksamitny i delikatny w smaku, lekko gorzki ze słodkim dnem, z wyczuwalną nutą ostrości w oddali.

Kremowy miód wielokwiatowy z przewagą meksykańskich kwiatów Acahual. Miód pikantny z waniliowym akcentem. Produkt BIO i Fair Trade.

Klasyczna świeca woskowa w kształcie walca. Wysokość 6,8 cm, średnica 6,7 cm.

Kit pszczeli, czyli propolis - balsamiczno-żywiczna substancja zbierana przez pszczoły robotnice z pączków i młodych pędów drzew liściastych i iglastych oraz roślin.

Orzechy laskowe w miodzie akacjowym. Są doskonałym dodatkiem regeneracyjnym dla pracujących umysłowo, przemęczonych lub osłabionych.

Naturalna pierzga, to zakonserwowany przez pszczoły pyłek kwiatowy, spożywany przez nie w okresach braku pyłku w przyrodzie czyli jesienią, późną zimą i wczesną wiosną.

Świeca woskowa Kostka z pszczołą. Wysokość 6 cm, szerokość 6 cm.

Miód spadziowy z drzew iglastych, to król wśród polskich miodów. Jego smak łagodny i wonny przypomina zapach lasu jodłowego. Pozyskiwany jest przez pszczoły ze spadzi roślin iglastych takich jak: jodła świerk, sosna i modrzew.

Pyłek kwiatowy obok miodu jest podstawowym pokarmem pszczół. Mądre pszczoły tworzoną z niego zapasy na okres braku pyłku w przyrodzie.

Propolis jest balsamiczno-żywiczną substancją zbieraną przez pszczoły robotnice z pączków i młodych pędów topoli, brzozy, świerku, kasztanowca i innych drzew liściastych i iglastych oraz roślin.

Miód gryczany - aromatyczny, w smaku ostry, lekko piekący, dzięki temu nadaje się do wonnych ciast i wypieków. 

Zawiera 1% ekstraktu propolisu. Przeznaczony dla kobiet i mężczyzn.

Balsam zawiera 10% koncentratu propolisowego, przeznaczony do pielęgnacji i ochrony skóry.

Lizak przeznaczony jest głównie dla dzieci ze skłonnością do zaburzeń gardła, krtani oraz górnych dróg oddechowych - pakiet 60 szt.

Mleczko pszczele zwane potocznie eliksirem młodości jest produktem naturalnym zawierającym ponad 150 aktywnych składników odżywczych w tym ponad 20 makro- i mikroelementów, m.in. miedź, magnez, potas, fosfor, żelazo, cynk, siarkę, mangan, nikiel, kobalt, krzem, chlor, bizmut, arsen. Mleczko jest skarbnicą witamin.

Mleczko pszczele zwane potocznie eliksirem młodości jest produktem naturalnym zawierającym ponad 150 aktywnych składników odżywczych w tym ponad 20 makro- i mikroelementów, m.in. miedź, magnez, potas, fosfor, żelazo, cynk, siarkę, mangan, nikiel, kobalt, krzem, chlor, bizmut, arsen. Mleczko jest skarbnicą witamin.

Krople propolisowe z witaminą C. Propolis, nazywany również kitem pszczelim powstaje z żywic roślinnych, zbieranych przez pszczoły robotnice z liści, pączków i z kory wybranych drzew iglastych oraz z topól. Propolis jest uznawany w medycynie ludowej i w medycynie naturalnej za wysokiej jakości suplement diety.

Klasyczna świeca woskowa w kształcie walca. Średnica 6,5 cm, wysokość 14 cm.

Świeca woskowa Marynarz. Wysokość 19,5 cm, szerokość 7 cm.

Świeca woskowa Kostka średnia. Wysokość 18,7 cm, szerokość 7 cm.

Świeca woskowa choinka. Wysokość 10,5 cm, średnica 5 cm.

Świeca woskowa Anioł podparty. Wysokość 16 cm, szerokość 7 cm.

Świeca zwijana z węzy pszczelej w kształcie walca. Kolor zielony. Wysokość 1,5 cm, średnica 4,5 cm.

Świeca zwijana z węzy pszczelej w kształcie walca. Kolor naturalny. Wysokość 13 cm, średnica 4,5 cm.

Świeca zwijana z węzy pszczelej w kształcie walca. Kolor czerwony. Wysokość 13 cm, średnica 4,5 cm.

Świeca zwijana z węzy pszczelej w kształcie walca. Kolor czerwony. Wysokość 14 cm, średnica 8 cm.

Tradycyjna krówka o doskonałym miodowym smaku. Starannie dobrane składniki, naturalny miód lipowy.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Miód lipowy posiada najprzyjemniejszy aromat ze wszystkich polskich miodów, uważany jest za jeden z najlepszych odmianowych miodów nektarowych.

Leśny miód powstał z myślą o smakoszach i poszukiwaczach aromatów. Pszczoły zaklęły w nim zapach malin i kwiatów leśnych.

Naturalna pierzga, to zakonserwowany przez pszczoły pyłek kwiatowy, spożywany przez nie w okresach braku pyłku w przyrodzie czyli jesienią, późną zimą i wczesną wiosną.

Góra